АКО ПОБЕДИ БАЈДЕН, ево шта чека Америку…

АКО ПОБЕДИ БАЈДЕН, ево шта чека Америку…

11 јула 2020

THE New York Times је објавио неку врсту програма америчке „перестројке“ која би САД могла доћи главе као што је Горбачовљева Совјетском Савезу.

Реч је о својеврсној расној верзији програма реформе америчке економије.Ако Трамп буде поражен на новембарским изборима – а то се не може искључити – мало ко ће се моћи одупрети том програму због ризика да истовремено буде „непријатељ целе планете и њене климе“ и „системски расиста“

Наравно, предлози објављени у The New York Times не могу се сматрати званичним програмом Џоа Бајдена или Демократске партије, али то није ни потребно. The New York Times игра улогу спољног мозга и моралног компаса за америчке либералне – и гласаче и значајан део менаџерске елите – па кад се такав лист појави са специјалним пројектом (који објави у неколико бројева) „Америка каква нам треба“ – са сигурношћу се може закључити да ће садржано у том пројекту бар по духу одлучивати америчкој економској будућности.

Неки од тих програмских чланака су написани у редакцији, а неки су из пера култних левичара и прогресиста – економиста, активиста и бизнисмена.

Пројекат се – због свега што садржи – условно може назвати „Америчка перестројка“, а главне и деје и предлози, иако има и здравих, прави су дијаманти лудости. Ево неких:

– Опростити све дугове црнцима, укључујући дугове по потрошачким кредитима;

– Изменити закон о Централној банци САД (Систему федералних резерви) тако да смањивање незапослености међу црним Американцима буде један од критеријума за оцењивање успешности њеног функционисања (ово у пракси значи да ће ФЕД штампањем новца обезбеђивати радна места црнцима);

– Црнце ослободити плаћања свих банкарских услуга;

– Црнцима обезбедити хипотекарне кредите са нултом каматом;

– Црнцима власницима фирми обеубедити кредите са нултом каматом;

– Знатно повећати порез на наследство (унапред је јасно да ће на удару бити белци и `бела имовина`).

Овоме се придодаје реформа изборног система која ће – ако буде озакоњена – омогућити америчкик демократама-либералима да вечно владају САД.

Предлаже се, наиме, масовно гласање преко поште.

Чак и ако Трамп победи није сигурно да ће проблем са „америчком перестројком“ бити решен.

Не малом делу америчке елите управо таква „перестројка“ је потребна да би за много година унапред себи обезбедила победу борби за власт.

На руку јој иде и то што је приближно половина америчких бирача спремна да судбину САД повери жрецима либералне перестројке.

Уосталом, ни економски програм Трампа и економских националиста, који га окружују, није могуће реализовати без деструктивних последица. Јер, заснован је на миту о америчккој изузетности у свему што је повезано са новцем, армијом и науком.

Американци ће 3. новембра бирати између илузије о праведности и илузије националне величине.

Све у свему, Американци немају добар избор.

KOMENTARI3 коментара

 1. persida says:

  Bajden je prostitutka koja crncima ne naplacuje svoje usluge. TO JE U REDU, ALI NEKA TO NE OCEKUJE OD OSTALIH BELACA. Ziveo General Tramp.

 2. Риста says:

  Ништа се неће променити. Није ни са Клинтоном ни са Обамом ни са Бушом ни са Трампом неће ни са Бајденом. Амерички прецедници не владају Америком. Слично као ни Вучић са Србијом, мада није исто. Разлика је што реч америчког прецедника пренесу сви медији света а Вучићеве речи пренесеу само они медији који добију који динар. Један од задњих прецедника који је заиста владао је Милошевић па га Срби убили а задњи задњи прецедник који је такође владао једно време својом државом је био Путин, али се спасао и није убијен. Данас ни он не влада својом државом. А ко влада, па не знам, али ви имате много више идеја него ја па нека ми неко објасни. И не заборавите да се осврнете на дугорочне планове сваке државе. Можда ту пронађете ко влада једном државом. Наравно, то не важи за Русију, Србију и сличне државе које се мењају спрам дугиних боја и немају никакве дугорочне планове јер кратко трају. Ко Феникс али ни Феникс данас више не постоји.

  • persida says:

   Dobro si rekao Risto, ali ja to govorim odavno: svi predsednici su samo marionete, glumci. Problem pocinje kad se to odnosi i na Putina, koji je takodje samo sluga Novog svetskog poretka. E, kada to kazes, Srbi padaju u trans, proglasice te radnikom Cije, Hrvatom, ustasom, i ko zna sta jos. Srbi su glup narod ne zato sto nemaju inteligencije, vec zato sto im emotivna strana potpuno kontrolise racionanu. U tom odsustvu ravnoteze, oni su idealan materijal za manipulaciju, sto se u istoriji mnogo puta pokazalo. TU SE NISTA NIJE PROMENILO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u