„АКО ПОБЕДИ ХИЛАРИ КЛИНТОН, Србију чека пакао!“

„AKO POBEDI HILARI KLINTON, Srbiju čeka pakao!“

5 novembra 2016

sddefault-34f3f

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri rekao je da neće glasati ni za jednog kandidata na izborima za predsednika SAD. Ipak, on je poručio da bi Srbija trebalo da se nada da će kandidat republikanaca Donald Tramp ući u Belu kuću i voditi drugačiju politiku prema Balkanu.

Govoreći o tome da većina Srba navija da Tramp pobedi na izborima, Montgomeri je za RTS rekao da je realnost takva da će kandidat demokrata Hilari Klinton nastaviti sve postojeće američke politike prema Blakanu, uključujući stavove SAD prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, kao i da će raditi na tome da BiH ostane jedinstvena.

– Ona će nastaviti sa svim tim politikama. Ona nasleđuje ostavštinu svog supruga, koji je bio predsednik kada je NATO bombardovao Srbiju. Ako Hilari Klinton dođe na vlast, znate šta vam sledi, to je manje više ista politika. Tako da bi Srbija trebalo da se nada da će Tramp postati predsednik i voditi drugačiju politiku prema ovom regionu – poručio je Montgomeri.

Montgomeri je istakao da nije uveren da će Tramp menjati politiku prema Balkanu i istakao da nije siguran da bi uopšte mogao da pronađe na karti balkanski region, a novinar RTS je kazao da je njegova supruga, Melanija Tramp, sa ovih prostora.

Prema njegovim rečima, oba kandidata za predsednika SAD imaju izuzetno visoke negativne rejtinge kod američkih građana, a niko ne zna šta bi uradili kada bi došli na čelo SAD.

– I ta neizvesnost mnoge ljude zabrinjava – ocenio je Montgomeri.

Američki građani su, kako je naglasio, zasićeni američkim sistemom i smatraju da on ne funkcioniše, a efekti toga su primetni na ovogodišnjim predsedničkim izborima gde se glasa protiv nekoga, a ne za.

– Ljudi glasaju za Trampa iz protesta – ocenio Montgomeri.

On je dodao da će Amerikanci birati na presedničkim izborima između dve „izuzetno nepopularne ličnosti u politici“.

– Da li glasate za osobu koje se malo bojite, kao što je Donald Tramp i onoga što bi on mogao da uradi, i nekog ko vam se zaista ne dopada, kao što je Hilari Klinton. To je izbor koji mi imamo, a nikada to nećete čuti od nekog aktuelnog američkog diplomate – naglasio je Montgomeri.

KOMENTARI4 komentara

 1. kuka says:

  Mislim da su oni već odavno primenili sve gadosti prema nama i tako potrošili faktor iznenadjenja i strepnje. Pošto mi sad od Amerike i EU očekujemo samo sve najgore, ništa nas više ne može naročito uznemiriti, zbuniti i navesti da promenimo bilo šta u svom ponašanju. Svaki novi gaf nas samo učvršćuje u ubedjenju da su SAD imperija zla za čije obuzdavanje treba koristiti sva raspoloživa sredstva. Osim toga, američki manevarski prostor na svetskoj sceni se iz dana u dan smanjuje. Ovakve "dobronamerne pretnje" njihovih bivših ambasadora više ne rade posao ni kod onih koji imaju manje ružna iskustva sa njima. Nama je svejedno ko će u SAD pobediti na izborima. Saosećamo sa tamošnjim stanovništvom, jer znamo da će dobiti manje-više istu politiku koga god da izaberu koja će biti destruktivna i za njihovu zemlju kao i za ceo svet i ništa više. Vidim, i Montgomeriju je svejedno, pošto neće glasati.

  • Gordan says:

   Hilari je sledeći Presednik SAD-a, i to se može videti i iz aviona!!

 2. Dule says:

  Šta se bre palite...kakva Hilari, kakvi bakrači? Pa ona bre neće da doživi 2018. a ne da nam ona kroji sudbinu. Vreme Klinton-Jeljcin je prošlo. Probudite se ljudi...Rusija i Kina se od sada pitaju za SVE. Baš SVE. A to što njihovi mediji to tako neobjavljuju, siguran sam da vas to ne čudi nimalo, jel da?

 3. miki says:

  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:633127-POGLEDAJTE-Ovako-je-izgledao-dolazak-RUSKIH-i-BELORUSKIH-vojnika-u-SRBIJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *