Ако Пољска зарати са Русијом – БИЋЕ БАЧЕНА НА КОЛЕНА ЗА САМО 20 ДАНА

Ako Poljska zarati sa Rusijom – BIĆE BAČENA NA KOLENA ZA SAMO 20 DANA

10 februara 2021

U SLUČAJU njihovog vojnog sukoba – ruska vojska bila bi u stanju da oružane snage Poljske porazi za samo 20 dana.

Do ovog zaključka došao je doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov, zamenik predsednika Ruske akademije raketnih i artiljerijskih nauka.„Oružane snage Rusije, sa svojim savremenim naoružanjem i vojnom opremom, superiorne su poljskoj armiji. Dođe li do rata – brzo ćemo pobediti Poljake. Ne za četiri dana, ali će za to 20 dana biti dovoljno. Američko oružje u tom ratu ne bi odigralo veliku ulogu“, rekao je Sivkov.

Naveo je da američki višecevni raketni bacači M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) jesu visokomobilni, ali da su tri puta su inferiorniji po borbenom potencijalu od ruskih raketnih sistema Iskander.

Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov

„I američki raketni PVO/PRO sistemi Patriot takođe su znatno inferiorniji u odnosu na S-400. Američki lovac pete generacije F-35 (Lightning II) jeste sjajna mašina, ali je preskupa, pa je malo verovatno da će Amerikanci Poljake snabdevati svojim najmodernijim naoružanjem“ – uveren je Sivkov.

On je ukazao i da su u Poljskoj, na istoku te zemlje, održani štapski manevri „Zima-2020“ – najveća takva vojna vežba, odnosno uslovni rat, nakon 1989-te, koji su poljski generali izgubili za samo pet dana.

A imali su zadatak da tu – uz granice Belorusije i Rusije – drže odbranu bezmalo mesec dana.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad 5 says:

  mislim da je ovo propaganda,možda bi ih porazili za 20 dana ako bi samo poljaci vodili borbe ali to je potpuno neverovatan scenario.U prvih 20 dana bi trajala masovna ofanziva NATO i USA trupa zajedno sa satelitskim armijama istočnih država čisto sumnjama da bi rusi uopšte bil isposobni za kontra napad dok se vazdušne snage zpadne koalicije ne istroše u nakom klasičnom produženom sukobu a to bi trajalo najmanje 2 meseca.Tek posle toga bi možda mogao da se izvede oklopni udar koji bi verovatno pregazio poljake i ostale istočne granične vazale NATO.Sem ako rusi nemaj TAO superiornu PVO i RV pa da razbiju kompletnu avijacju NATO i USA u evropi za par dana što je malo verovatno.Najveći problemn zazapadfnu koalciju je rusko raktno oružje koje bi im verovatno daljinski poravnalo glavne vazd. baze dosta brzo i efikasno pa bi morali da poleću iz italije i fancuske a ne bi uopšte bilo iznenadjenje da se upotrebi i tak.nuk.oružje za to.Baš me zanima kako bi nemci ili poljaci odgovorili na takve udare a teško da bi USA i ostatak koalicije koji poseduje nuk.oružje pokušao da odgovori na taj izazov.Što da rizikuju teško nuk.bobmard.za par poljskih i rumunskih baza i onako bombe padaju tamo a ne u francuskoj ili USA.Čak mislim da je glavni plan rusa da ODMAH nuk.deluju po frontovskoj infrastrukturi na istoku,taktičke krstareće rakete do 5.KT i eto veselja, a ako im to nije plan, ja im toplo savetujem tu medecinu za napaljene jurišnike u samom startu sukoba.Em je efikasno em je jeftino a efikasnost je zagarantovana,neće im pasti napamet više da poleću istočno bona ili minhena:)Svew je to hipotetično S.K..cu napad na rusiju bi se u vrlo kratkom vremenu pretvorio u nuk.rat ma za 2-3 dana letele bi tak.nuk.bombe sa obe strane a posle toga i strateško bomb. nije daleko.Nadam se da neće doći do toga ali ludaci su na vlasti u vašingtonu, oni su to planirali još sa hilari, sve je moguće.Ako mogu nešto da zahvalim trampu, to je ovih zadnih 4 .god, taman da završim neke igrice koje sam mnogo voleo da igram:)

 2. Zna batica za jadac says:

  Zato i neće Poljak na Rusa, osim u sklopu NATO aliance, plus pozadinskom podrškom USA.

 3. kojic jovan says:

  Aj to zavrsite vec jednom...

 4. apis says:

  Rusi su poljake vec upozorili ima mozda vec 6 meseci da ce ih pretvoriti u nuklearnu prasinu. To traje manje od 20 dana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *