МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ: „Ако преживим овај рат основаћу на Београдском универзитету катедру за мржњу према Енглезима“

MILORAD VUČELIĆ: „Ako preživim ovaj rat osnovaću na Beogradskom univerzitetu katedru za mržnju prema Englezima“

23 juna 2015

Milorad Vucelic 237z765Piše: Milorad Vučelić

„Ako preživim ovaj rat osnovaću na Beogradskom univerzitetu katedru za mržnju prema Englezima.“

Ima mnoštvo ratova i danas, ima ih i u pripremi na Balkanu, i nije lako, niti će biti lako preživeti te ratove, pa bi tako bilo i savremenih povoda za teške iskaze slične pomenutom. Navedene reči izgovorio je inače poznati srpski advokat i književnik Dragiša Vasić u toku Drugog svetskog rata. Dragiša Vasić, kao što je poznato, nije preživeo taj rat, ali je značaj ovih reči sačuvao svoju punu aktuelnost.

Nema bolje potvrde za to od rezolucije o Srebrenici koju bi na predlog Velike Britanije 7. jula trebalo da usvoji Savet bezbednosti UN.

Za nešto bolje poznavaoce engleske politike na Balkanu iznenađenje je samo direktna brutalnost ovog njihovog nastupa, jer oni su uvek do sada ovde delovali pakleno ali perfidno i podmuklo.

Sažeto i narodski rečeno ova rezolucija o Srebrenici upućena Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu glasi: Ima da vas nema! A svako njeno prihvatanje i benigno opisivanje s naše strane može se lako pročitati kao iskaz: Prihvatamo, ima da nas nema!

Ako neko ovde ovih dana uopšte misli da je Srbija država a ne pusta livada ili puko polje kukavelja i kukolja morao bi da zna da je Narodna skupština Republike Srbije 31. marta 2010. donela Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, a 14. oktobra Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda i građanima Srbije i da su to dva opšteobavezujuća dokumenta za svakoga ko se bavi politikom a posebno za sve one koji vrše vlast. Predložena engleska rezolucija je u direktnoj suprotnosti sa ova dva dokumenta i niko nema pravo da se pogađa oko njenog prihvatanja ili neprihvatanja. U državi koja drži do svog legaliteta time bi se priča završila i tako se mora završiti i u Srbiji, ukoliko je ona uopšte država. Namerno ne pominjemo legitimitet jer bi bilo koja srpska vlast, ako prihvati ovakav dokument, postala nelegitimna.

U odsustvu poznanja šta je nacionalno, demokratsko i državno obavezno se odvija mučna diskusija pojedinih političara koje bi, da ne moramo da se pridržavamo nama tako dragih pravila političke korektnosti, s punim pravom nazvali bednicima. Tako jedni govore kako je jako loše što Srbija nije radila na popravljanju ovog dokumenta kao da se ovakav đavolji papir i naum uopšte može popraviti, a sve to baš kao da je u ovom slučaju reč o nekakvoj redakturi ili korekciji. Kada bi se, zlurado, spuštali na njihov (nizak) nivo razmatranja, mogli bismo se zapitati šta u Londonu uopšte radi čuveni Ognjen Pribićević koji nam se na glavu bio popeo svojim analitičkim naklapanjima. I to svakodnevno i sa više televizija a tamo ni da pisne. Za reč se javljaju i oni koji su direktno krivi što su uz sponzorstvo EU prihvatili da Generalnoj skupštini UN, gde su već imali većinu, predlože promenjeni dokument u kojem se iz teksta i preambule izbacuje Rezolucija 1244. Saveta bezbednosti o Kosovu. Javljaju se i oni koji su namerno, uz isto sponzorstvo, postavili loše a i pogrešno formulisano pitanje Međunarodnom sudu pravde u Hagu i to o kosovskoj secesiji. Tu su oni ili isti ti koji su izričito tražili od Rusije da prihvati da snage KFOR-a na Kosovu smeni Euleks. Svima njima nije sporna suština i pravi smisao pa i tekst predložene svirepe engleske rezolucije ali im je žao što tu nešto i oni nisu prisolili ili što u sve nije bio uključen čuveni „srpski kokus“ u Americi. Koliko im je bliska britanska rezolucija i nasilno imenovanje masovnog ubijanja u Srebrenici vidi se i po tome što se spremaju da legnu među 7 000 stanovnika Srbije 11. jula u organizaciji specijalnih zapadnih službi pod firmom neke nevladine organizacije.

Do sada smo u Srbiji imali samoimenovane desničare koji žele da šene, klanjaju i kleče, a sada dobijamo i tobožnje levičare koji su spremni ne samo da leže nego da i poput pravih gmazova nastave da puze.

Uglavnom, ni u političkom životu ni u medijima nema otvorenog i direktnog suprotstavljanja i protivljenja ovakvom paklenom dokumentu. Naročito ne od restlova žutog kartela koji sebe naziva opozicijom. Samo se prebrojava koliko je puta pomenuta reč genocid. Ni ministri koji se oglašavaju ne smeju reč neslaganja da kažu. Čekaju Aleksandra Vučića koji će se tek dan po zaključenju našeg nedeljnika oglasiti i biranim ili nebiranim rečima odbiti da prihvati ovakvu britansku rezoluciju. Nama samo ostaje da prateći priče o našim brojnim prijateljima na Zapadu zaključimo da Srbiji kada ima ovakve prijatelje neprijatelji nisu potrebni. Do sada u istoriji nije bilo slučaja u kojem se prijateljstvo dokazivalo podizanjem visokog i višekilometarskog zida kao što je to namerila da učini Mađarska, i rezolucijama poput ove o kojoj govorimo.

U ovom po Srbe zatirućem dokumentu nekoliko puta se pominje i reč pomirenje. Da su balkanski političari i naumili da se sporazumeju i pomire, prijatelji iz EU to ne bi i neće dozvoliti. Predložiće tri rezolucije i u američkom Kongresu i u UN i u Evropskom parlamentu, teško će kriminalizovati Srbe, Bakiru neće dozvoliti da zbog uhapšenog Nasera Orića primi u posetu Tomislava Nikolića, osujetiće najgorim pretnjama Vučiću da eventualno dođe u Srebrenicu, a ionako preteški dijalog Beograda i Prištine opteretiće naprasnim priznavanjem srpskih poternica. Hapseći Ramuša Haradinaja, istovremeno će verbalno odavati srpskim vlastima priznanje na sprovedenim reformama, činiće sve da se osujeti mogući ekonomski boljitak i tražiti da prihvatimo članstvo Kosova u UN što Rusija izričito odbija da prihvati hteli mi to ili ne. Imajući u vidu ono što se dešava u Makedoniji, čini se sve da se Srbija a i Balkan potpuno destabilizuju. Ne pada ovima sa Zapada ni na kraj pameti bilo kakvo pomirenje ili stabilnost a još manje nekakva EU integracija. Ako se od te bolesti verovanja u njihove dobre namere na vreme ne izlečimo još teže ćemo oboleti i ozdravljenje će biti još neizvesnije. U svrhu spasavanja valja pod hitno nešto učiniti na formiranju one katedre Dragiše Vasića.

Uporno se kalkuliše i ulogom Rusije i njenim mogućim vetom u Savetu bezbednosti, i razmatranjem da li će Srbija i od Rusije i od Kine to tražiti. Tražila Srbija, ne tražila (a trebalo bi da svojim neslaganjem to traži) Rusija će ovakav dokument iz najprincipijelnijih razloga odbiti. Kada i ako nas ne bude, Rusija neće moći da nas podrži jer neće imati koga… ali budući da nas ima i da će nas i te kako biti, podrška neće izostati.

Kada bi nas neko pošteno podstakao na napor da analiziramo svoju situaciju i izvršimo objektivni uvid u stanje naše nacije, verovatno bismo došli do sumornih zaključaka. Onda ne možemo da se čudom načudimo zašto nas toliko maltretiraju i zlostavljaju i ko u nama može da vidi bilo kakvu opasnost. Ne vredi i ne pomaže nijedno racionalno objašnjenje. Jedino što nam se nameće kao nepobitan zaključak jeste to da smo mi – Srbi ipak, i pored svega, i uprkos beogradskoj medijskoj i politički favorizovanoj intelektualnoj eliti, još uvek i zapravo – nepokoren narod.

(Pečat)

KOMENTARI29 komentara

 1. LJUBAN says:

  Te smrdljive anglosaksonske glavurde ko bundeve a srce je samo u obliku srca a nije srce vec najgore planinske stenene su ubice , kolonijalisti , osvajaci sve sto je tude , pa zar oni vekovima mogu izmisljati stvarati zrtve i nazivati ih varvarima i demonima !? Tu Englesku krunu treba odrubiti zajedno sa glavom da bi svet a pogotovo srpski rod imao miran san !

 2. rodoljub zaharijevic says:

  tako je vucela,samo mi ne odgovara stil pisanja,sve nesto ustogljeno,fino u rukavicama,da se slucajno smradine ne naljute,a oni nama,nema cile mile sve u lice pa ti vidi,e zbog toga cika kif,cika devenport a pride i cika kirbi,mars u pizdu materinu iz srbije i to u roku od 48 umesto 72 sata,a kako ce reagovati civilizovani svet,e za to me zabole ovaj moj mlitavi,mada ako zatreba moze ida zabavi.

  • Batina says:

   Toga da das onoj Klintonovoj, neka Bili crkne od muke.

 3. Elliot Ness Chikago says:

  ZAMISLI I vUCKic UZIMA SAVETNIKA BLERA,PO MENI TO JE ISTO DA JE DR, MENGELE POZVAN U IZREAL ZA SAVETNIKA.DOKLE CE OVAJ NAROD BITI TALAC STOTINJAK VOLOVA I PROBISVETA NEZNAM ALI SAM ZA JEDNU REVOLUCIJU GDE IM SE SVAKO IME MORA ZATRTI JEDNOM ZA SVAGDA.IMA LI JOS NEKI PUKOVNIK GENERAL MAJOR KOME JE SRBIJA OTADZBINA ILI JE TO SVE VEC KADAR NATO PAKTA.

 4. Radovan III says:

  Kako se Vucela kiti tudjim perije.Izjavu Dragise Vasica saradnika Draze Mihailovica pri kraju II sv. rata citiram:"Ako se budem vratio kao profesor na beogradskom univerzitetu ucicu mlade srbe kako da mrze Engleze".-zavrsavam citat prepisuje u novom izdanju kao svoju.Ha ha ha ha ha.....

 5. Markoni says:

  Radovane II ne se.i!

 6. Markoni says:

  Mislio sam Radovane III

 7. Mile says:

  G.Vučelić se ne kiti tuđim perjem,ko je pročitao bar prvu trećinu članka to mu je jasno.

 8. Istina says:

  Ma Radovan je glupson, on ne zna da cita.

 9. Istina says:

  englez = siptar

 10. Pingback: MILORAD VUČELIĆ: „Ako preživim ovaj rat osnovaću na Beogradskom univerzitetu katedru za mržnju prema Englezima“ | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

 11. Ivan says:

  ...U svakom slučaju Englezi su se u 20 veku pokazali kao neprijatelji srpskog naroda, ali na prvom mestu smo sami sebi neprijatelji....

 12. IVANA DANICIC says:

  U SVAKOJ CORBI MIRODJIJA, MNOGO SU PERFIDNIH I PODLIH POSTUPAKA NAPRAVILI ENGLEZI I U PROSLOM RATU?STO SE JEDNOM NE OSVESTIMO I NE POGLEDAMO BOLJE, KROZ OVO NASE CORAVO OKO, KO NAM JE PRIJATELJ A KO ZLA KOB!??

 13. Rade says:

  Englezi nikada Srbiji nisu bili prijatelji. Na vrhuncu pobede u 2.svetskom ratu,udarili su noz u ledja srpskoj vojsci (Draži Mihailovicu)! Pomogli su da komunisti dodju na vlast i nama nabijali na nos da smo komunjarska zemlja.

 14. Malena says:

  Gledala sam pre neki dan mini seriju-Princeza Soraja,u italijanskoj produkciji.Između priče o prelepoj ženi iranskog šaha,proteže se i priča o tome kako su Englezi Irancima otimali naftu.Od te serije mi proradi bes,a kamoli kad pomislim o njihovim dobročinstvima prema nama.

 15. Sale says:

  Britanci su pogan,kao i ustase i vatikan...

 16. jeremija says:

  Upisujem se na poslediplomske studije za mržnju prema jenglezima.

 17. prerovac says:

  Ja nemam kvalifikacije da na univerzitetu osnujem katedru,ali već nekoliko godina u selima u okolini Niša širim mržwu prema jenglezima i amerikancima,za sva dobra,stostruko im se vratila najmilijima,kojima su nas počastili.

 18. Milan says:

  Školski primer oportuniste i licemera. Ne bi me iznenadilo da sutradan ova kreatura postane predsednik udruženja Englesko Srpskog prijateljstva!

 19. Za Srbiju says:

  Zapanjen sam koliko niko ne spominje suštinu britanske Rezolucije o genocidu. Rezolucija je kruna zapadno-vatikanske politike. Kraj za Srbiju. 1. Srbi odlaze na smetlište istorije kao najgori-genocidan narod. Ovo učenje ulazi u sve škole sveta. 2. Naši vekovni koljači, kao i ovi iz ratova devedestih, potpuno su oslobođeni odgovornosti za svoje zločine i genocid na Srbima za sva vremena. Potpuno čisti ulaze u svetsku istoriju. 3. Srbi neće imati pravo na državu. Srbe će otpuštati sa posla, proganjati i likvidirati bez posledica. Ovo se već provodi u nekim zemljama u regionu. 4. Zapad je zauvek oslobođen svojih zločina i genocida širom sveta. Svi genocidi, koje je počinio zapad, biće zaboravljeni u istoriji i izbrisani iz sećanja. 5. Rezolucija predviđa da niko nema prava da negira genocid, za koji ga optuži zapadna politika. To znači da je presuda zapadne politike, neprikosnovena. 6. Zapadna politika ima otvorene ruke da sve politike, koje joj se opiru, proglasi za genocidne. 7. Rusija je sledeća na redu da bude genocidna. Pa Kina ……. 8. Usvajanjem Rezolucije od strane UN, ove metode vatikanske inkvizicije, postaju prihvaćene od sveta, kao legalne. (zato je papa i bio u Sarajevu da najavi pobedu vatikana) OVO JE ZONA SUMRAKA.

 20. Jovan Nikolic says:

  Srbsku politiku vode došljaci mahom grnogorci,sa malo Srba iz Srbije petokolonašima.Na ključnim pozicijama su iz crne gore!Od 1941.-ve, Srbi nemaju vlast u Srbiji!I Milošević je "otud" iz crne gore,čija se zastava vijori sa albanskim po K. i M.Srbsku kolevku bi da daju šiptarima, vodeći otvoreno antisrpsku politiku. Naša deca gladuju, nemaju za lek penzioneri bez penzija, a oni iz crne gore, studiraju na naš teret, bespovratni krediti, stipendije, domovi, stanovi u koje nisu ulagali...otimanje naše imovine,resursa...TABU TEMA!Za to vreme studenti SRBI iz SRBSKE REPUBLIKE su stranci u Srbiji! Pod hitno, studentima iz crne gore ukinuti sve privilegije, kao prvi korak, i uspostaviti sa crnom gorom princip reciprociteta. Da nas više ne pljačkaju! P.S. imajući u vidu, da drže vlast u Srbiji, da su uspostavljeni svi elementi kolonijalne zemlje-Srbije, ne vidim da se nešto može promeniti.Ostajemo robovi crnogoraca!PROBUDI SE SRBIJO!

  • Zoran iz Šumadije says:

   Brate, dosta si u pravu. Ja bih ipak studentima iz CG koji se izjasnjavaju kao Srbi ostavio privilegije koje imaju, jer ipak su Srbi.

 21. mister Tucoprc says:

  PEČAT I GEOPOLITIKA 2 JEDINA ČASOPISA KOJA JA ČITAM I KUPUJEM.

 22. petko says:

  Ajde, ne palite se... Rezolucija UN vredi isto koliko i moj isprdak od pre dva /2/ meseca. Vredi, znaci postoji, samo vojna sila i moc. Sve ostalo je za budale. Ne budite budale. Pravite decu umesto idiotskog komentarisanja.

 23. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl.oec. says:

  Svaka Vam čast gospodine Milorade Vučeliću! S poštovanjem! Milivoje Kuzmanović iz Ljubljane

 24. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl.oec. says:

  Ne treba slušati "stručne komentatore" kao što su Ognjen Pribićević, Dušan Janjić i slični.

 25. Rašo says:

  Engleska je daleko odmakla od normalne civilizacije. Ona je jedno ostrvo sa najvecom Gej populacijom u svetu, zato predlazem, treba oko njih postaviti onaj madjarski planirani zid i za dvije to tri genereacije njih bi nestalo vise nego pola!

  • Batina says:

   Ma potopiti te otoke.

 26. Milan Kotroman says:

  Ha, ha, ha, kad se udbaski pukovnik Vucelic kiti perjem Srbina Dragise Vasica, srammota je sta sve sebi komunici nece da dopuste, jos ce biti da ga niste zajedno sa ustasama zaklali. Fuj. Pljuc.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *