АКО РУСИЈА КРЕНЕ У НАПАД, НЕЋЕМО БРАНИТИ УКРАЈИНУ: Обрт у политици Лондона

AKO RUSIJA KRENE U NAPAD, NEĆEMO BRANITI UKRAJINU: Obrt u politici Londona

19 decembra 2021

AKO Rusija izvrši invaziju Ukrajine, „malo je verovatno“ da će Velika Britanija i njeni saveznici poslati trupe u odbranu te zemlje, rekao je britanski sekretar za odbranu Ben Volas.

– Ne bi trebalo da zavaravamo ljude da ćemo to uraditi – rekao je Volas za časopis Spektator, navodeći da su „Ukrajinci toga svesni“, preneo je BBC.Britanski sekretar za odbranu je kazao da Ukrajina „nije članica NATO, tako da je malo verovatno da će neko poslati trupe u Ukrajinu da izazove Rusiju“.

– Zato se diplomatski trudimo da kažemo Putinu da to ne radi – rekao je on i naglasio da su „oštre ekonomske sankcije“ najverovatniji oblik odvraćanja.

Rusija je premestila hiljade vojnika blizu istočnih granica Ukrajine, što je navelo zapadne sile da apeluju na predsednika Vladimira Putina da deeskalira tenzije.

Moskva je negirala planove za napad i zatražila hitne razgovore sa SAD.

Rusija je u petak zatražila striktna ograničenja aktivnosti vojnog saveza NATO predvođenog SAD u zemljama istočne Evrope.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rusofil Potemkin says:

    Uključite malo mozak, zašto britanci neće braniti Ukrajinu, zato što su ukrajinci više od polovine Rusi, a ovi ostali su im po krvi i običajima bliski kao i Belorusi. Iz istog tog razloga Rusi niti žele niti hoće da napadaju Ukrajinu, čak su im nudili i napajanje gasom direktno iz Rusije.

  2. I Love Putin says:

    Rusija neće napadati samo će se braniti od onih koji nju napadaju.

  3. Strsljen says:

    Gori pod guzu! Rusi treba da otvore baze na Kubi...U Venecueli....U Srbiji ne jednu nego trii to sa sve Iskanderima...Saramatima...Migovima 31...Tupoljevima...s500...s400...i sve ostalo da pokrije celu juznu evropu. Kaljingradska sa severa ...Srbijansa juga i raspali. Dosta vise pisanja po pravoslavcima...mislim ovi sto je ostalo od pravoslavlja....ove bugare i rumune ...ukrajince...pih...kako vida tako i oni...pih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *