АКО РУСИЈА ПОДРЖИ ДОНБАС, УКРАЈИНУ ЧЕКА САМО ПОРАЗ: Нови рат може почети крајем априла

AKO RUSIJA PODRŽI DONBAS, UKRAJINU ČEKA SAMO PORAZ: Novi rat može početi krajem aprila

5 aprila 2021

Od kraja aprila može se očekivati eskalacija neprijateljstava u Donbasu, izjavio je bivši predsednik vlade Donjecke Narodne Republike Aleksandar Borodaj.Ukazao je da je Ukrajina nagomilala velike vojne snage oko dveju donbaskih republika i naglasio:

„Postoje samo dve mogućnosti. Prva je da Rusija ne pruži pomoć Donbasu kojem će, u tom slučaju, biti teško da izdrži duži rat sa nadmoćnijim neprijateljem. A druga: da Rusija pruži Donbasu pomoć -što bi bilo logično i ispravno jer više stotina hiljada stanovnika Donbasa ima državljanstvo Rusije – pa bi se Ukrajina tada suočila sa neizbežnim porazom“.

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da je dobilo garancije podrške SAD u slučaju sukoba sa Rusijom.

(fakti.org)

KOMENTARI16 komentara

 1. Miraš says:

  Završetak izgradnje Severnog toka 2 očekuje se tokom odnosno do kraja ove godine, u pitanju je oko 120 km dvostrukog cevovoda u vodama Baltičkog mora. Ranije su govorili da dnevno mogu da budu izgrađena do 3 km gasovoda. Pitanje je da li je u danskim vodama to moguće. Uz to idu i ometanja od stranih vojnih, trgovačkih i ribarskih brodova da bi se na taj način usporavala izgradnja. U februaru i martu je nastavljena izgradlja ova dva kraka, a istovremeno na drugom kraju u blizini Crnog mora Ukrajina obnavlja sukobe sa Donbasom unapred tvrdeći da je u sukobu sa Rusijom. Ako bi se stvarno dogodio ratni sukob Ukrajina Rusija poseban dobitak je da to uključuje zabranu izlaska ruskih ratnih brodova iz Crnog mora po međunarodno važečoj konvenciji iz Montrea, a što bi bila dužna da sprovede Turska.... Jednim udarcem dve muve: da ne bude završen severni tok 2 i da Rusija ne može više najkraćim putem iz Sevastopolja da šalje ratne brodove u Siriju kroz prolaz Bosfor i Dardaneli

  • Kulak says:

   Krajnje je vreme da se Rusi vrate u ruskojezične gradove Harkov i Odesu.Tamošnje rusko stanovništvi i dalje se nalazi pod banderovskom okupacijom.

   • Miraš says:

    Rusija nema na osnovu čega da se pojavi u Harkovu i Odesi. Sirija je napravila zvaničan poziv Ruskoj Federaciji, a iz Ukrajine nema i neće biti takvog poziva. ... Ukrajina je nezavisna država od 1991 godine, ta činjenica je potvrdjena na referendumu od 01 decembra 1991. Referendumsko pitanje je glasilo: "Da li potvrdjujete akt nezavisnosti Ukrajine?". Izlaznost je bila 83,18 posto, od toga 90,32 posto je odgovorilo sa "da". Ruska federacija kao susedna država treba da bude zvanično pozvana da bi se pojavila u Harkovu i Odesi. Bez toga sve bi se vodilo kao agresija na suverenu zemlju sa ciljem aneksije Ukrajine. Onaj ko izvrši aneksiju treba da isplati i dugove tako preuzete zemlje, a koliko je Ukrajina danas zadužena?

  • Željko says:

   @Miraš Drago mi je da ima i Srba koji ČITAJU a ne koji žive na mitovima, legendama i narodnim predanjima ! Odličan i realan vam je komentar!

   • test01 says:

    izgleda da nemas drugog posla nego dolazis na Srpske portale da nam "solis" pamet i provociras po obicaju.Idi covece na sajt Vatikana ili na te vase krvatske portale - ovde si ignorisan u najmanju ruku...

 2. Miraš says:

  Eto oko toga ćemo gledati veliku gnjavažu do kraja ove godine,a koja uključuje i opterećivanje živaca i psihe da će izbiti svetski rat. Amerika je ta koja je naložila Zelenskom da krene u nove ratne provokacije. Amerika je ta koja će i medijski podržati da je u pitanju ratni sukob Ukrajina-Rusija, a da to nije samo sukob na istoku Ukrajine. Amerika na osnovu izbijanja rata Ukrajina-Rusija, preti Rusiji da će izgubiti i Severni tok 2 i pristup do sirijske luke Tartus, dakle u daljem toku Rusija će izgubiti i rezultate dosad postignute u Siriji. A Rusija će odgovoriti na sve moguće načine ipak izbegavajući ratni sukob sa Ukrajinom. Biće to prilično složena igra i trajaće tokom cele godine, odnosno dok se ne završi Severni tok 2.

 3. persida says:

  Kakav je to rat, ako se planira. Planira se, planira, za kraj Aprila.

 4. Gagi says:

  Pobogu ljudi, nasi pradedovi su ginuli od istog uma i ruke. Decu su nam ubijali i vadili im oci. Najbrutalnije su se obracunavali sa protivnicima koji nisu priznavali njihovu nadmoc. Ima li bilo kakve alternative ako Cezar i danas nije vrhovna moc. Svetska populacija vekovima ima problem sto ne zeli da prihvati univerzalni autoritet. Mi na sceni imamo istorijski fenomem ludila, sve sto je stvoreno istorijskim saznanjima i primerima da zivimo kao ljudi, to je negirano ili podmuklo iskorisceno za ludacku vladavinu. Univerzalni problem je taj sto tolerisemo takvo ponasanje, uvek je takvo ponasanje dovelo do strasnih gubitaka i ljudskih zrtava od antihrista i onih kojima je ljudski rod sredstvo vladanja. Da li je, postoji li jos neko zrnce razuma da budemo hrabri i svoji, da se odupremo maltretiranju dokazanih istorijskih hohstaplera.

  • miliorad5 says:

   tačno tako, zato moramo da se naoružamo i ovoga puta pobijemo G.svako u svojoj priči i svako u svojoj kući.Sluge zla moraju temeljno da budu deratizirane jer sada je ili oni ili mi.Narasli su, naduli se od sile na krvi nevinih izgradjene, i zato više nema milosti za njih kada izgube,ima da ih nema, jer mi nismo više u stanju da nama svaka generacija vodi rat za OPSTANAK,ovo će se SADA završiti ovako ili onako i to ne znači samo za srbiju, a nemojte se zavaravai da NEĆEMO u nekom momentu biti napadnuti,zvveri će sigurno nasrnuti obijali oni rat protiv rusije ili gubili ali iz različitih razloga će to onda biti, i sa različitim ishodom.Ako rusija padne nas će istrebiti bez sumnje je to, ako pobedjuje OPET će pokušati isto jer se nadaju drugom poluvremenu ali u oba slučaj neće biti drugo poluivremena i bolje nam je da se spremimo i da odbijemo napad zverova u ljudskom naličju.

  • Covid GEJts 2039 says:

   Postoji ali pre toga moramo da lilvudiramo instalirani mentalitet ovce koja treba pastira jevreja, KROmanjonaca ja je koja ponizna i na samare okrece i drugi obraz. To je to sto si primetio, da gresimo sto tolerisemo zlo umesto da ga na samom pocetku unistimo i kaznimo. Judeo-hriscanska religija je udar na zdrav razum kako bi vladali nad sludjen ljudima. Pa treba li veci dokaz- ovce upravo sad slave uskrs/vaskrs i cekaju drugi povratak vec 2021.godinu !!! OVCE !!! I propadaju usput, prihvatice i zigove ko stoka. Judeo-hriscanstvo je religija instalirana od zapadnog rimskog katolickog carstva i namenjena je robovima, ovcama za sisanje, zaglupljenim da shvate uopste sta im se dogadja.

   • Covid GEJts 2039 says:

    "KROmanjonaca"-pogresno, Ovaca koja je ponizna...

 5. M says:

  Smiješno je čitati klasične komentare koji koji svoj narod i saveznike im proglašavaju ispravnima,a protivničke narode zlima,koje treba istrijebiti!Isto tako ali suprotno,misli i druga strana!A problem i zapravo sreća,je u tome što Bog vidi hrpu grešnika na Zemlji,i tek samo malo pravednika,i to ne naroda nego pojedinaca,a koji će proći kroz sito i rešeto,u Milost Njegovu!Ili seljački rečeno,Sud će biti pojedinačan,i neće se zasnivati na tome što čovjek misli!

 6. M says:

  ...uostalom,čak i Židov,Kršćanin,Musliman i sl.,zapravo znači tek isto...slugu Božjega,...a ne krvnu lozu kako to misle neki!Zar ne bijahu Kajin i Abel iste krvne loze?!?

  • Željko says:

   @M Srbi mali čitaju jer kod Srba, a i Srpkinja, čast iznimkama je krajnji domet " Reality " i k tomu slabo putuju! Po pravoslavnim kalendarima Vidovdan je ubačen u kalendar početkom prošlog stoljeća ali prosječni Srbin koji uopće čita zna sljedeće " na Vidovdan 1389. počeo je kosovski boj " a tada nije bilo Vidovdana!

   • Milan says:

    Ne lupetaj gluposti, ne misliš valjda da nam je Osmanska carevina davala novce za otvaranje štamparija, pa još i za štampanje pravoslavnih kalendara. ... Vidovdan ili bugarski Vidov den je bio ustanovljen kao verski praznik i kod Srba i Bugara sigurno pre nego što se održala Kosovska bitka. Po tom verskom prazniku je Kosovski boj ili Kosovska Bitka dobio naziv "Vidovdanska bitka". ... Bugari kažu da religijsko poreklo tog praznika nije dobro poznato. Prema narodnom verovanju, praznik je u čast Vide, sestre dvojice svetaca Vartolomeja i Jeliseja koji su vršili zaštitu od grada i tuče. Zato je prihvaćeno da se na taj dan ne sme raditi kako se ne bi razbesnele tuče. Prema drugom isto narodnom verovanju, ovo je dan svetog Vida paganskog božanstva jednog od boraca protiv grada i tuče - Hermana, Vartolomeja, Lise i Vida. Popularno verovanje da grad dolazi kao odmazda za grehe dovelo je do ideje i verovanja da će na Vidovdenu izaći na videlo sva počinjena zla. Otuda i upozorenje: „Svaka koza za svoju nogu, ali kad dođe Vidovden, videćemo!“ U Bugarskoj na taj praznik ljudi ustaju rano da vide kako sunce izlazi. Veruje se da će ih ovo učiniti zdravim i srećnim. Vidovden je takođe povezan sa kultom Sunca. (Ima sličnosti sa verovanjima kod Srba, sad ih neću opisivati)... Opet prema drugim autorima, praznik je posvećen svetom Vitu svetitelju koji je živeo krajem 3. veka i početkom 4. veka koji je prihvaćen i kod južnih Slovena sa širenjem hrišćanstva i to u periodu nepodeljenog hrišćanstva.

 7. uddu says:

  Ne zaboravite da su nam oba ova naroda bratska.Treba da se molimo za mir izmeđju njih a ne da navijamo za rat.Naši zajednički neprijatelji likuju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *