„АKО САМ KРАО, ТО ЈЕ БИЛО ЗА…“ Испливало Слобино НИKАД ВИЂЕНО ПИСМО, из затвора је ОТKРИО СВЕ

„АKО САМ KРАО, ТО ЈЕ БИЛО ЗА…“ Испливало Слобино НИKАД ВИЂЕНО ПИСМО, из затвора је ОТKРИО СВЕ

2 децембра 2019

Некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић лично је 2. априла 2001. написао истражном судији Окружног суда жалбу на решење о притвору због оптужби да је злоупотребљавао службени положај, чији садржај сада први пут јавност има прилику да види. Милошевић је, после вишедневног одбијања да се одазове судском позиву због злоупотребе службеног положаја ухапшен у државној вили на Дедињу 1. априла 2001. године.

У жалби Милошевић наводи да у решењу о спровођењу истраге пише да је највише функционере и потпредседнике Савезне владе Николу Шаиновића, задуженог за привреду, и Јована Зебића, задуженог за финансије, као и директора Царине Михаља Kертеса, подстрекивао да незаконито прибављају другима корист и то “од 1994. па до 5. 10. 2000. године”.„Ти „други“, у чију се корист радило све ово време, искључиво су напа држава и народ, одбрана и безбедност наше земље и наше привреде. На саслушању код истражног судије, у присуству окружног јавног тужиоца и свог браниоца, верујем да сам објаснио да су се разговори код мене, у својству председника Србије, са државним функционерима који покривају економски сектор Савезне владе односили на потребу подршке економским задацима Србије, у време почетка спровођења антиинфлационог програма 1994. а не на било каква „наговарања“ и злоупотребу службеног положаја„, пише Милошевић.

Он је писао да су ти званични разговори били „одговорно разматрање најважнијих питања за опстанак земље у условима тоталног ембарга и рата преко Дрине, у ком смо помагали свој народ“.

„Што се тиче средстава трошених за оружје, муницију и остале потребе Војске Републике Српске и Републике Српске Kрајине, ти се издаци нису могли из разлога државних интересqа, као државна тајна, приказивати у Закону о буџету, који је јавни документ. Исто се односи на издатке за опремање снага безбедности и посебно специјалних антитерористичких снага „од игле до локомотиве“ – од лаког наоружања и опреме до хеликоптера и осталих средстава која и данас стоје ту где су“, пише Милошевић и додаје да “решење о покретању истраге одаје утисак да се неко, и то у овом случају шеф државе, бавио наговарањем највиших функционера да нешто украду или потроше за личне ствари”.

„Што се тиче новца за СПС, желим да скренем пажњу на чињеницу да су и никола Шаиновић, и Душан Матковић, и Михаљ Kертес и други, као високи функционери партије, прикупљали новац за партију и да ми није познато да су ти људи било шта украли или проневерили. Напротив, верујем да нису“, наводи Милошевић, као и да се он „није бавио питањем партијских финансија“.

„Истовремено, наглашавам да никад нисам ни користио ни један динар, нити једно материјално средство партије, нити било које возило партије. Никада, ни директно, ни преко неког другог лица, нисам примио никакав новац за моје личне потребе. Осим плате, све време на функцији председника СРЈ, других примања нисам имао“, истакао је Милошевић.

(Kurir)

KOMENTARI6 коментара

 1. Косовац says:

  И? Ништа, изјава нема никакву правну важност, зато што се Милошевић није изјаснио да ли је Зоран Ђинђић страни Шпијун, српска Пета колона, или координатор Сурчинског клана. Без таквог изјашњења, писмо нема никаквог ефекта, у свему према правним тековинама Европске Уније.

  • Deda says:

   Па судија,истражни, га то није питао. А и каго да га пита кад је судија "Зоран"?

   • Косовац says:

    @ Deda, …..Слажем се. Ја сам убацио Ђинђу Минђу у ову причу само зато што је сваки новинар ко напише овакав чланак у најмању руку Ђинђићевац. Чујеш, „испливало неко писмо из затвора“.

 2. Branko says:

  Vrati se Slobo sve ti je oprošteno!!!

 3. persida says:

  Umesto da pricamo o tome ko sada krade, mi fantaziramo o tome koje nekada krao. Pa, kome to najvise koristi, ako ne Vucku.

 4. Nika says:

  A sin Marko je zaradio dva miliona maraka, kojima je kupio onu diskoteku i kola za učešće na auto trkama noseći gajbe, kako mu je izjavila mama Jula. Biće da su i to one pare iz zajma za privredni preporod Srbije, koje su prenete na Kipar. Neko je tragao za njima, a od komisije koja je tragala još je živ samo Velja Ilić. Bankarka Borka Vučić je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći, pred sami sastanak sa istraživačkim novinarom Domagejom Margetićem. No u odnosu na ove naslednike koji su uništili sve fabrike koje je "pošteni" Sloba ostavio, i iz države, prema podacima iz SAD, izneli više od 50 milijardi dolara, Sloba je bio svetac. Da nije bilo njegove astronomske inflacije ko bi danas mogao steći vlasništvo nad stanom za 2,5 evra? Današnji iznos pljačke države nije poznat ni najvećim ekonomskim stručnjacima. Kad je narod dočekao "zlatno doba" što bi ga zanimala prošlost. Šta opljačkanim penzionerima znači povećanje cene električne energije od 1. decembra za 3,9 odsto i TV takse od 1. januara naredne godine, kad su dobili jednokratnu pomoć, kao i pred svake izbore, od 5.000 dinara. Nekako pred kraj godine dešavalo se da računi za utrošenu električnu energiju postanu drastično uvećani, pa ko ima strpljenja može čekati u dugim redovima ispred elektrodistribucije da podnese prigovor na iznos računa, koji i tako neće biti usvojen. Nema povećanja električne energije za privredu, iako je ona najveći dužnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u