„АКО СЕ АМЕРИКА ВЕЋ ДОГОВОРИЛА СА ПУТИНОМ, ОНДА ЈЕ ЕВРОПА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ“

„AKO SE AMERIKA VEĆ DOGOVORILA SA PUTINOM, ONDA JE EVROPA U VELIKOM PROBLEMU“

16 maja 2023

Ako se Sjedinjene Države dogovore sa Rusijom i dogovore kontrolisane obaveze, Evropa bi mogla imati ozbiljne probleme zbog ruskog odgovora na sankcije. Ovo je izjavio ruski ekonomista Mihail Hazin.

Ekspert je izneo hipotezu o kontrolisanom bankrotu u Sjedinjenim Državama, koji se može organizovati da reši finansijske i ekonomske probleme zemlje. U ovom slučaju, prema Hazinu, otvara se mogućnost ukidanja američkih sankcija Rusiji, posebno ako je Vašington odlučio da svoje odluke usaglasi sa Moskvom.U ovom scenariju, EU se nalazi u nezavidnoj poziciji i takođe će biti prinuđena da ukine sankcije – a Rusija dobija priliku da kazni Evropljane za sve postupke od februara 2022. godine.

Ekonomista je opisao moguću situaciju dolaska evropske delegacije od 12 ljudi u Rusiju, pri čemu samo jedna osoba ima dozvolu za ulazak u zemlju, dok se ostalima zabranjuje ulazak zbog anti-ruskih izjava i postupaka.

Kao rezultat toga, pregovori propadaju, a Moskva zahteva da Brisel poštuje ruske zakone u odgovoru na sve pritužbe. Prema Hazinu, sukob između Rusije i Zapada dostigao je takav nivo, da će se neizbežno morati odgovoriti na naklonost nacionalističkom režimu u Kijevu, ali SAD, za razliku od Evrope, imaju mogućnost da se izvuku.

„Nivo konfrontacije je poslednjih godinu i po dana bio toliko jak, da će sigurno biti uzvratnih akcija, a pri tome, to neće koštati Rusiju ništa. Jedno je, kada ti nešto moraju da pruže, jer imaš trgovinsku razmenu od 150 milijardi dolara, a drugo je kada imaš nultu razmenu“, izjavio je Hazin na „YouTube“ kanalu „Zakon i red u SAD-u“.

Ekonomista je primetio znak mogućeg dogovora između SAD-a i Rusije, u dolasku lidera Zajednice nezavisnih država (ZND) na „Paradu pobede“. Hazin je podsetio, da je nekoliko dana pre 9. maja najavljen samo dolazak predsednika Kirgizije, ali na Crvenom trgu se pojavilo nekoliko lidera država ZND-a pored Putina.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Samo budale ne vide da je RUSIJA U DOGOVORU SA AMERIKOM OD POCETKA.

  2. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

    To je sasvim jasno i potpuno legitimno. Evropski anglosaksonski pacovi će se ugušiti u vlastitom smradu. Ostaje samo još da po Americi urade deratizaciju i da svi, makar nakratko, odahnemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *