„АКО СРБИЈИ БУДЕ ОТЕТО КОСОВО, ДОЋИ ЋЕ ДО СУКОБА“

„АКО СРБИЈИ БУДЕ ОТЕТО КОСОВО, ДОЋИ ЋЕ ДО СУКОБА“

12 фебруара 2021

Ако Србији отму Косово, неминовно ће бити сукоба, рекао је хрватски историчар.

„Мој предлог решења за КиМ је: Србији интегритет, Албанцима суверенитет, мали Шенген отворених граница за проток људи, робе, капитала, идеја, монетарна, царинска унија, заједнички војни савез и политички блок у УН. То вам је шест-седам земаља које би увек у УН гласале исто. Не мислим да је ово сјајно, али је алтернатива рату. Ако се не седне и разговара, десиће се нови сукоб. Ако Србији отму Косово, неминовно ће бити сукоба, а то није добро ни за кога, рекао је у „Српском свијету“ Горан Шарић, хрватски историчар, који је одмах на почетку емисије прокоментарисао хрватску реакцију на наш филм „Дара из Јасеновца“.„Хрвати су снимили 100 филмова о овом последњем рату. Замислите да је Кустурица почео да снима филмове о Сребреници у 50 наставака. Колико би „Оскара“ до сада имао?! Само је Србима забрањено да након 70 година сниме филм о сопственом страдању“, огорчен је хрватски историчар и теолог, дотакавши се короне:

„Ватикан стоји иза пројекта короне. Папа је први позвао на мере, на затварање, а видилица је чак ишла тако далеко да је рекла да се Господ повукао и да је у изолацији. Страшно“, рекао је Горан Шарић и испричао како је у Хрватској све затворено, да се народ не дружи.

„Хрватски идеал је био католицизам и Неовисна држава Хрватска. Прошло је 30 година. Срба нема, чак су се и Хрвати иселили, Хрватска је пуста, опљачкана кроз приватизацију. Игор Мндић је рекао да је Хрватска неуспешан пројекат, а ја мислим да је успешан јер је прављена да не успе. Свој суверенитет су уступили Бриселу. Сада се показало да им је циљ био да се ослободе Срба. Не видим да су срећни због тога. Никад Хрвати неће схватити да им Срби нису непријатељи, а ни Срби да им Хрвати никада неће бити пријатељи“, закључује гост „Српског свијета“ и додаје да су Хрватима стално други криви, да су незадовољни и да је занимљиво да Срби живе лошије, али да су задовољнији и износи занимљиву тезу:

„Срби и Хрвати су најблискији народи на овом простору, деле заједничко порекло, илирско и дошли су на Балкан много пре седмог века, како нас учи официјелна наука. Да није било бечке жеље за доминацијом на Балкану, за колонизацијом Балкана и ватиканске тежње да покори Србе, можда бисмо ми данас били исти народ. На жалост, то се није десило, али су зато Србија, Војводина, Македонија, Босна, Косово биле колоније Хрватске и Словеније“, вели Горан Шарић.

„Мали испад, малог Стојковића на книнској тврђави када је рекао да је то Крајина узбуркао је целу хрватску нацију и недељу дана су били на седативима, позивали су српског амбасадора на рапорт. А када би Срби за све хрватске увреде позивали хрватског амбасадора у Београду, онда би му изнајмили апартман у Палати „Србија“ јер би тога било у енормним количинама на дневном нивоу“, коментарише Горан Шарић и вајка се како нема времена, али би се радо позабавио и написао књигу о грешкама у српским уџбеницима, сматрајући недопустивим да Немци и Хрвати имају монопол на тако осетљиву област као што је издавање уџбеника и образоавње деце.Одбијајући увреде на рачун Срба, прави занимљиву паралелу:

„Да Срби нису дали ништа и никога, већ само једну Милеву Марић, било би довољно! А мало људи зна да катедру за квантну физику на Оксфорду држи најбољи квантни физичар на свету, Србин са Аутокоманде Владимир Ведран, за кога је мало људи чуло, а он је сјајан, блистав ум“, сматра гост „Српског свијета“ и поново се враћа Ватикану:

„Ватикан није признао Косово* и сада им је то као плус. А што би га признао, када су га признале све оне битне земље? И данас би папа радо у Србију, али се зна да пут води преко Јасеновца и очигледно је да те спремности за сада нема. Занимљиво је да су моји професори на Католичко богословном факултету гледали благонаклоно на православље, а на Србе са изразитом антипатијом“, и можда и у томе треба тражити разлоге за Шарићево окретање православљу.

Ово је само делић онога што је Горан Шарић рекао у „Српском свијету“.

(ИН4С)

KOMENTARI12 коментара

 1. Gagi says:

  Ima u ovim recima delimicne istine. Bice nam ponudjeni razni kompromisi i varijante, menjace se uslovi i dogradjivati dok se ne prihvati neko "zadovoljavajuce" resenje "jer drugacije nije moguce". BILO koje dogovoreno resenje ce ici na ruku okupatoru naseg prostora i bespravnom graditelju svoje nepokretnosti na tudjoj zemlji. Potrebno je samo neko resenje, uopste nije bitna forma, to resenje ce najzad relaksirati i abolirati okupatora. Jeste, Srbi su ludi, nisu videli prevaru i kome je potreban taj prostor nego se zapad bori za sipetarska zivotna prava. Verovatno je Sipetarima bilo potrebno KiM da naprave svoju bazu. Nase je da strpljivo cekamo neki rusilacki cunami koji ce verovatno naleteti, da ga nekim molitvama nekako "skrenemo" na pravac nelegalno izgradjenih objekata na nasoj zemlji. Sto se katolika u gornjem tekstu tice, SVE je u pravu. Ta bratija je kroz celu istoriju pravila haos po svetu otimajuci tudju imovinu na najbrutalnije nacine, te brutalnosti ni sam sotona nije u stanju da osmisli. Nama je sve to kristalno jasno i poznato, previse su nas zaduzili da bi sve to mogli zaboraviti.

  • Don Kihot says:

   Baš tako! Potrebno je dosta strpljenja a oni će u međuvremenu shvatiti da ne postoji način da nas prisile, jer nema šta sve nisu probali da bi nam otelo KiM!!! Na kraju će se neko dosetiti da smo svi potpisnici Rezolucije1244SbUN i tada će i početi rešavanje svih problema!!!

  • Don Kihot says:

   Baš tako! Potrebno je dosta strpljenja a oni će u međuvremenu shvatiti da ne postoji način da nas prisile, jer nema šta sve nisu probali da bi nam otelo KiM!!! Na kraju će se neko dosetiti da smo svi potpisnici Rezolucije1244SbUN i tada će i početi rešavanje svih problema!!!

 2. Zoran says:

  OStao Hrvat da brani Srbe, Srbi nece sebe da brane. Ne smeju.

  • jovan says:

   Srbe nema ko da brani jer "elita" drugosrbikanska celo vreme agresije na Srbe od 1990. (a i ranije) je "ustaska", na strani NDH, Shiptara, i handzar Alije! Ko ce da brani ako studentima predavanje drzi Nikola Samrdzic, nagradjuje se Basara, u pozoristima u Beogradu, razni Jeftovici igraju predstave o "genocidu" Srebrenici, bajdvej gde nije stradolo ni jedno dete, ni jedna zena, starac, vec samo mudzahedini! Ni jedne predstave o ljudozderstvu nad Srbima na Kosovu, Sarajevu, kalifatu Bosna, u NDH. I ko ce da brani Srbiju!??

 3. M says:

  Taj nit je Hrvat,nit povjesničar(znanstvenik),jer izokreće objektivnost kako paše njemu ili onome tko ga za to plaća!To nije doprinos ni istini,ni suživotu-miru na ovim prostorima,jer je istina i mir i suživot,uvijek negdje na sredini!Sviđalo se to nekome,ili ne!

 4. šiško says:

  Oni su KiM već oteli (okupirali). Sad im samo treba da mi kažemo o.k. da bi se ispunila forma. Suštinski oni koriste naše resurse na KiM, otkupljuju u bescenje našu državnu tj. društvenu imovinu, mrcvare naše stanovništvo tamo, dodatno prljaju i zagadjuju zemlju, vodu, vazduh, ljude i sve ostalo bez ikakvih posledica. Zato se osećaju savršeno, zadovoljni svojom superiornošću i likujući zbog svoje "pobede" i našeg "poraza", mada je situacija u tom pogledu potpuno nejasna i nedefinisana. Zato nemci ne uvidjaju da ih njihovi političžari vode u ambis, a do pitanja ko su njihovi političari zaista oni će doći možda tek za nekoliko decenija. Da ne bi mislili na svoje nerešene i nerešive probleme, oni se bave Srbima i bar zasad se osećaju odlično. Šta će biti sutra, neka misle oni koji dodju posle njih. Ja mislim da to tako ne sme da se radi.

  • I LOVE says:

   to je smesno ine'razumljivo dva ista prezimena a jedan je hrvat a drugi srbin.obodvojica su magarci iz dalmancije u bosni isto musliman se preziva i IC srbin na IC

 5. Veliki brat says:

  Šarić nije diplomirao povijest, samo teologiju. Trebalo bi ga sudski goniti zbog lažnog predstavljanja.

  • Gagi says:

   Veliki brat... Vas rvate treba sudski goniti sto se lazno predstavljate da ste civilizovani ljudi. Posto ste u stvari prodani "srbi" koji brane katolicku imovinu, isto ce te vremenom proci kao ovi nasi Krajisnici koji su nekada takodje branili vase katolicke guzice od Turaka. Poznato je iz istorije da su vase gazde casni i karakterni, da se posteno oduzuju onima koji im ucine dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u