Ако Украјина још једном нападне Донбас, РУСИЈА ЋЕ КРЕНУТИ СА ВОЈСКОМ И ОСВОЈИТИ КИЈЕВ

Ako Ukrajina još jednom napadne Donbas, RUSIJA ĆE KRENUTI SA VOJSKOM I OSVOJITI KIJEV

23 oktobra 2020

Vojni istoričar Jurij Dudkin ukazao je na loš razvoj događaja za Ukrajinu u slučaju početka vojne agresije u Donbasu.

Ako ukrajinsko rukovodstvo odluči da sprovede snažni scenario povratka nepriznatih republika u Donbasu, Kijev će se suočiti sa fatalnim posledicama.Stručnjak je skrenuo pažnju na to da među stanovnicima Donbasa koji su koristili pravo na sticanje ruskog državljanstva, pre svega ima „onih koji služe u narodnoj miliciji“.

Ova okolnost dovodi do činjenice da će svaki manje ili više ozbiljni oružani sukob u Donbasu automatski dovesti do masovne smrti ruskih državljana koji trajno borave u Donbasu.

Zauzvrat, u ovoj situaciji Rusija dobija dobar razlog za otvorenu vojnu intervenciju u sukobu radi zaštite života i zdravlja svojih sugrađana.

Kao rezultat, ukrajinske vlasti rizikuju da se nađu u situaciji sličnoj situaciji gruzijskih vlasti, koje su 2008. godine odlučile da izvrše akt genocida nad stanovništvom Južne Osetije.

„Da li se sećate 2008. godine, u Gruziji, da su se ruske trupe zaustavile na 40 kilometara od Tbilisija“, podsetio je Dudkin.

Istovremeno, ekspert je primetio da će u ovoj situaciji Rusija postupiti nešto drugačije u slučaju nove provokacije oružanih snaga Ukrajine u Donbasu: „Mislim da ruska vojska, priskočivši u pomoć DPR-u i LPR-u, neće stati 40 kilometara od Kijeva“.

Istoričar je primetio da će ruskim vojnicima uz moćnu podršku lokalnog stanovništva biti dovoljno pola sata da zauzmu sve važne državne objekte u Kijevu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI22 komentara

 1. Biljana says:

  Rusi su kukavice !

  • Duca says:

   A ti si zapadna "hrabrica"?

  • Kulak says:

   Granice međunarodno priznatih država za SAD ne znače ništa,a za Rusiju (dok je na vlasti Putin) su svetinja.Čak i kad vrlo mala zemlja dobije međunarodno priznate granice i kad se u toj državi brutalno krše prava etničkih Rusa koje tamošnje vlasti proglašavaju " negrađanima",stav je Putina da se Rusija tu ni na koji način ne sme mešati.Jedina iznimka je Krim.Ali,stvar je u tome da je za povratak Krima u sastav Rusije odlučujuću ulogu odigrao ruski narod koji je većinski na Krimu i sposobni Rusi sa Krima poput sjajnog Sergeja Aksjonova.Da nije bilo njih i da se čekalo na bojažljivog Putina,danas bi banderovska neonacistička čizma gazila Krimom.

  • Gagi says:

   Te "kukavice" su te oslobodile 44god. Da te "kukavice" nisu zalegle u I ratu za Srbiju i platile Italijanima prevoz onim ladjama, nikada vise nasi junacki zemljaci ne bi videli Srbiju. Pogresna je informacija da su nas prevozile Francuske ladje, oni su nam tada vrlo malo pomagali. Citati, citati i samo citati.

 2. milorad3 says:

  i ja mislim da je nacistička hunta u kijevu zrela za odstrel,oni više nikakvu podršku u ukrajini nemaju a pogotovo ruskog stanovništva koje je i pored pritiska nastavilo da se izjašnjava kao rusi poreklom, govori ruski jezik koji je ZABRANJEN u zvaničnoj upotrebi itd.Mafija u kijevu ima najmanje 50% stanovništva protiv sebe i samo je potreban mali pomak da sami ti ljudi krenu u lov na njih.Pobuna u ukrajini u slučaju rata protiv rusije je neminovna i sigurna.Scenario u bleorusiji je pokazao PRAVU snagu zapadnih obaveštajnih službi na ruskom govornom području eno ih tamo u minski par stotina najupornijih "prvoboraca" koji se još uvek nadaju da će da ih zapad ZAISTA podrži posle oizbiljne i blagovremene reakcije beloruskog bezbednosnog i vojnog sistema.Pa najeb. su "revolucionari" isto kao i ono govno navaljni,pa taj smrad je zbrisao jer je shvatio da NIŠTA ne može da uradi i da će ako još jednom ode u zatvor tamo i OSTATI VEOMA DUGO.Vreme lažnih obećanja zapada je prošlo na istoku , ostalo je samo ogorčenje i bes protiv tog istog zapada zbog neverovatne prevare koju su počinili.Ali prevarama se ne vlada dugo a još manje se postiže nešto ozbiljno, prevara je prevara, potez za jednokratnu upotrebu i onda gotovo.A šta SAD,šta će dalje biti posle toga kad prevareni kulovi shvate kakvi su magarci ispali i KO ih je ispalio?

 3. Zorana says:

  HAhahhaa koga ovi Rusi misle da lazu?? To pricaju od pocetka ubijanja Rusa u Donbasu i nista nisu ucinili.

  • Portopranco says:

   Rusija je 2014.godine kad su ukrajinski banderovci u Domu sindikata u Odesi žive zapalili nekoliko stotina Rusa morala masovno vojskom ući u Kijev,Harkov i Odesu i zaustaviti genocid.Ovako se zbog Putinove bojažljivosti i neodlučnosti dopustilo da se banderovski neonacisti puno bolje poslože i organizuju.Događanja u ukrajini me strahovito podsjećaju na ono što se nama Srbima dogodilo u Zadru.Odmah po dolasku Tuđmana na vlast,u Zadru se počelo s izbacivanjem Srba s posla,šikaniranjem na nacionalnoj osnovi,miniranjem srpskih kuća i pljačkanjem stanova.Tada rat još nije bio ni počeo.A nama Srbima koji smo živjeli u tom zločinačkom neonacističkom Zadru niko nije pomogao.Isto se događa danas Rusima u Odesi i Harkovu.

 4. persida says:

  Na zalost, ruskom armijom ne komanduje ovaj istoricar.

 5. Rista says:

  Eh! Davno bi oni ušli u Kijev da smeju. Tamo su baba roge. Jašu na metlama a zovu ih Amerikanci. Rusi, kao i Srbi, veruju u bajke. Ko sme da udari na baba roge sa letećim metlama. Uostalom, Rusi i Ameri verovatno imaju dogovor - Tamo gde smo mi, vi ne dolazite. A tamo gde ste vi mi nećemo doći dok se ne predomislimo! Samo je problem što Amera ima na 1999,99 tačaka oko Rusije a Rusa ima ...ima samo kao gastarbajteri u Americi a to su brate, janičari. Ti će sutra sesti u fantome i bombardovati Rusiju. A Srbi? Pa ne radi se ovde o Srbima, a da se radi, reko bi ja.

 6. Željko says:

  NE SMIJE ruska vojska da pipne Latviju, Litvu i Estoniju a Ukrajina je prevelik zalogaj, tko zna kako je krenulo u ruskoj "pomoći" Armeniji jer Azeri oslobađaju svoj teritorij,možda Gruzija oslobodi Južnu Osetiju i Abhaziju uskoro, Pridnjestrovlje je nakon izbora prvog studenog ove godine bivše i reintegrirano u Moldovu, Gorski Karabah je bivši u narednih dva, tri tjedna, Kazahstan je bivši za Ruse, a granica je cca. 7.000 kilometara nema ni Bajkonuru pristup više, prije će Čečenija, Dagestan i Ingušetija postati neovisne države nego što će Rusi osvojiti vojnički Kijev !

  • Duca says:

   Babi se snilo što joj milo, ali zašto se potpisuješ sa Željko, a ne sa baba (roga)?

  • Karital says:

   Kad mogu Azeri, mogu i Srbi da oslobode svoju teritoriju.Kosovo ti je nešto kao Nagorno Karabah.

  • test01 says:

   Opet lecis svoje ustaske simptome na Srpskim portalima. Pa samo nas zasmejavas i pokazujes koliko si jadan, pojede te ta mrznja prema Pravoslavlju. Idi malo na pecanje, prosetaj i popricaj sa narodom i cuvaj se te vase Vatikanske- satanisticke propagande...

 7. Avangard-Kinzal says:

  90% Ukrajinaca,tu mislim i na one koji sebe drže Rusima i na one polu-polu a i na Ukrajince, žele povratak na staro jer ih je kaubojska demonkratija i ekonomija uništila za ovih 6 godina. Jednako ko što KROmanjonci ili janezi, muslimani, žele jugu pa čak i "četničku" jugu, kraljevinu pod srpskim kraljem, sve samo da prežive ovu bedu uzrokovanu '90-e od strane 4.rajha tj. SAD-EU-NATO rajha, samo to nije politički korektno pričati u tim fašističkim "državama", novim ndh-zijama 4.rajha pa se retko čuje. Zato oni samo iseljavaju i Srbi ponovo postaju većina u tim "državama" Da li znate da se u Istri ponovo vratio '90-te-proterani "Zdravo" i ekavica??? Da, jeste, jer kako ekspresno KROmanjonci iseljavaju i izumiru tako zlo odlazi a samim tim te "države" su demografski i ekonomski pred propasti.

  • Karital says:

   Ne blentari "avangard kindžal" koji se još nigdje nije pokazao kao učinkovito oružje.Vi ste u puno gorem položaju od Hrvata što se tiče izumiranja.Normalno da Srbi dolaze gdje je bolje za život.A da ti samo napomenem da se djeca tih srba izjašanjavaju kao Hrvati.

   • Avangard-Kinzal says:

    KROmanjonski ili hrvatijanski BDP prema službenim podacima pao je 20-25% !!! Propali ste!!! BDP u SAD-u je pao čak 33% !!! Ruski i kineski,ali i srpski RASTU vatikaneru, tako, ostaje ti samo da laješ 😏

    • Karital says:

     Kad je tako ne traži na zapadu kruha preko pogače.Idi u Rusiju i Kinu pa tamo zarađuj?

 8. Rista says:

  A gde Porošenko sada?

 9. Kulak says:

  To bi se već desilo da Predsednik Rusije nije Putin.

 10. Gagi says:

  Mozda ce citaocima biti interesantan podatak, stanovnici Donbasa su poreklom Srbi. Naseljeni su u toj ( nekadasnoj )mocvarnoj oblasti posle II seobe Srba. Jedan deo Srba je tada naseljen na Krimu. Poznata su ona Potemkinova sela, tu su u stvari izbegli Srbi ziveli. Ima dosta preciznih podataka na Wikipediji.

  • milos says:

   Tacno. Mislim da se Putin nece odluciti za tako nesto.

 11. petrovgrad says:

  Putin zna računicu. Da je ušao sa vojskom u Ukrajinu, stradalo bi puno Ukrajinaca a i Rusa. Da strada sto Ukrajinaca i sto Rusa to nije nerešen rezultat, već bi bilo 200 prema nuli u korist NATO. Takvom računicom se vodio i Milošević, kada je odustao da napada Zagreb. Imao je potencijal, ali kakav bi bio rezultat i ko bi imao koristi od njega. Sve je to maslo German da se Slovenski bliski narodi međusobno ubijaju. Tom računicom su se vodili Milošević i Đinđić, Drašković i Koštunica petog oktobra. Scenario međusobnog ubijanja Arapa, je bio namenjen Slovenskim narodima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *