Ако Вучић замрзне функцију у странци, СНС ће водити Стефановић

Ako Vučić zamrzne funkciju u stranci, SNS će voditi Stefanović

14 aprila 2017

Ukoliko sadašnji predsednik SNS Aleksandar Vučić po polaganju zakletve za predsednika Srbije bude zamrzao čelno mesto u partiji, najveće šanse da ga zameni na toj poziciji ima Stefanović.

– U Stefanovića Vučić ima veliko poverenje, ali i do sada je pokazao organizacione sposobnosti radeći u Beogradu – smatraju u SNS.

U prilog tezi promocije Stefanovića kao budućeg šefa stranke svedoči i poslednjih nekoliko dana. Ministar je i javno prisutan uvek uz Vučića, a po objavljivanju rezultata ponovljenih izbora pre tri dana, svoje zadovoljstvo Vučić je iskazao i tako što je zagrlio Stefanovića i privio ga na grudi.

Mogućnost da Stefanović bude novi šef stranke otvorila je polemiku unutar SNS da li to znači da će ostati i na funkciji u MUP ili će ga neko zameniti. Zasad nije moguće dobiti preciznu informaciju, ali ukoliko bi Stefanović dobio u zaduženje isključivo stranku, spekuliše se da bi policija u tom slučaju pripala Bratislavu Gašiću, nekadašnjem ministru vojnom.

Tramp u čestitki Vučiću: SAD podržavaju napore Srbije da ostane stub stabilnosti
Mesto predsednika SNS, s obzirom na to da je posredi najveća stranka a i u vlasti, jeste popriličan izvor moći. I do sada se lideri stranaka iako su odlazili na državne pozicije nisu odricali pozicije u stranci. Prvi je to učinio Tomislav Nikolić kada je 2012. izabran za predsednika. On je, međutim, pre oko dva meseca kada je najavio mogućnost svoje kandidature kao uslov da ne ide na izbore tražio natrag stranku. Procena je bila da bi mu Vučić lakše dao i mesto premijera nego što bi mu ustupio partiju.

Premijer koji će naslediti Aleksandra Vučića gotovo izvesno neće biti iz SNS, a na funkciji bi mogao da ostane svega godinu dana jer se narednog proleća uz beogradske eventualno mogu očekivati i parlamentarni izbori.

Trenutno najizgledniji funkcioneri za mesto premijera su lider SPS Ivica Dačić i ministarka za lokalnu samoupravu i državnu upravu Ana Brnabić.

Nikolić i ostavka

Tomislav Nikolić je 2012. godine pobedio na izborima Borisa Tadića i zatim podneo ostavku na funkciju predsednika Srpske napredne stranke, jer je tada rekao da „želi da bude predsednik svih građana“.

Nikolić je članovima Glavnog odbora stranke tada poručio da ne očekuju da on više donosi odluke, kadrovska rešenja, strategiju, ali da mogu da od njega očekuju savete.

KOMENTARI2 komentara

  1. SRBIN says:

    Izrabljivanje, terorisanje, i najbrutalnije podvođenje srpskih radnika u zemlji i inostranstvu, odvija se već pet godina pod direktnom komandom Aleksandra Vučića. On je taj koji urla preko svih mikrofona i kamera na naciju, govoreći kako su Srbi nesposobni, kako nemaju pojma o preduzetništvu, kako stranci treba da ih nauče redu, radu i disciplini, kako je divno raditi kao volonter, dakle, besplatno … On je taj koji nekažnjeno poziva maloletnike da obuku radne kombinezone i džabe rade za strane kompanije (da se brže priviknu na robovski rad). On je taj koji preko posredničkih privatnih agencija "izvozi" radno sposobne Srbe u okolne države Evropske unije, da tamo rade od jutra do mraka za dnevnicu koje ne prelazi ni dva evra po satu, pod uslovima koji su ravno onima u koncentracionim logorima u vreme nemačkog nacizma. Konačno, Vučić je taj koji je doneo odluku da kompanijama koje izrabljuju i ponižavaju radnike u Srbiji i van nje, pomogne subvencijama iz budžeta. Da mu se najvredniji građani ove zemlje "skinu sa grbače", kako je nedavno izjavio. Kako u praksi izgleda mehanizam podvođenja belog radničkog roblja iz Srbije

  2. Tito says:

    Ne stajem ninačiju stranu ali mislim da radnici ako imaju m... uvek mogu da se organizuju i naprave sindikat koji će braniti njihova prava, a ne da tumaraju kao guske u magli i da čekaju da neko podigne cenu rada za njih. Jer da kapitalista sam podigne cenu rada možete videti samo u lošem naučno fantastičnom filmu. Kada milioni radnika ustanu u generalni štrajk, teško da bilo ko može da spreči ispunjenje zahteva istih. Ja sam za to da se poveća minimalac na 400 eura. E onda sa će biti i više para u opticaju te ce se povecati javna potrosnja. Pa da vidimo ko je pravi poslosavac a ko robovlasnik. Snaga je u brojnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *