Ако желите да будете здрави, ове намирнице не смете јести

Ako želite da budete zdravi, ove namirnice ne smete jesti

1 novembra 2016

gfdngwesrhf3278dsk-640x393

Ako želite da sačuvate svoje zdravlje i da izgubite višak kilograma neke namirnice jednostavno morate da izbegavate, a verovatno ih konzumirate jer spadaju u kategoriju ‘popularnih’.

Mesne prerađevine

Mesne prerađevine obiluju kalorijama i mastima. Redovnim konzumiranjem mesnih prerađevina, što bi značilo nekoliko puta nedeljno, povećavate rizik da obolite od dijabetesa, bolesti srca i raka.

Majonez

Mnogi ne shvataju koliko je majonez zapravo nezdrav. Jedna kašika majoneza sadrži 90 kalorija, 10 g masti i 90 mg natrijuma. Trebalo bi ga konzumirati u malim količinama.

Smrznuta gotova jela

Amerikanci vole praktičnost i zbog toga se smrznuta gotova jela i nude toliko u trgovinama. Dok neki proizvođači pokušavaju da stvore zdravije opcije, većina gotovih smrznutih jela su puna kalorija i natrijuma.

Margarin

Mnogo ljudi odabira margarin jer smatraju da je zdravija alternativa maslacu. Ali, margarin je pun transmasti za koje je poznato da uzrokuju rak, dijabetes, srčane bolesti…

Gazirani i slatki napici

Ako želite da smršate iz ishrane obavezno eliminišite gazirana pića. Osim što goje, gazirana pića često povezuju s oštećenjima bubrega, rak, srčane bolesti i dijabetes. Dijetalna gazirana pića takođe su nezdrava, a povezuju ih i s povećanim rizikom od moždanog udara.

(dnevno)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *