АКТ КОНГРЕСА: Клинтону одобрили БЕЗОБРАЗНО ВЕЛИКУ ЦИФРУ за рушење Милошевића и подршку ДОС-у

AKT KONGRESA: Klintonu odobrili BEZOBRAZNO VELIKU CIFRU za rušenje Miloševića i podršku DOS-u

17 oktobra 2018

Akt o demokratizaciji Srbije od 11. aprila 1999. godine, pokazuje da je Kogres odobrio tadašnjem američkom predsedniku Bilu Klintonu 50 miliona dolara za „promociju demokratije u Srbiji“!

U odeljku 102 Akta o demokratizaciji Srbije piše da se radi o pomoći „srpskim demokratskim snagama“. Kao svrha pomoći navodi se „razvoj institucija demokratske vlade“ i razvoj „nezavisnog civilnog društva“.Delatnosti koji mogu biti finansirane su: razvoj demokratije, razvoj NVO sektora, razvoj nezavisnih medija u Srbiji, razvoj vladavine prava…

Klintonu je odobreno čak 50 miliona dolara u te svrhe, a za period od 1. oktobra 2000. godine do 30. septembra 2001. godine.

Treba napomenuti da se ovde radi samo o zvaničnoj američkoj državi, a da je najveći deo novca za „promociju demokratije“ u Srbiji došao preko raznih zapadnjačkih NVO, koje su „nevladine“, a takođe su, uglavnom, finansirane i od strane američke države.

Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj kaže da je novac za lidere DOS dolazio i iz drugih Zapadnih država, kao i raznih NVO.

– 1999. godine samo Amerikanci su dali 150 miliona dolara, a novac su davale i razne NVO i druge Zapadne države. Prozapadna opozicija je bila zatrpana novcem, a kako to obično biva, najveći deo novca je otišao u privatne džepove lidera DOS, od Zorana Đinđića, pa nadalje… 2000. godine lakše je u Beogradu bilo naći dolare nego marke – rekao je Šešelj.

Lider radikala je ovo izjavio govoreći o vesti o dokumentu CIA od 16. decembra 1998. godine, u kom CIA sugeriše Vladi SAD da uplati 35 miliona dolara za rušenje režima u Beogradu.

(Srbija Danas)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  "dosovski" ološ je školski primer,primer za udžbenike,kako političari mogu da u bukvalnom smislu ojade narod,po svakom pitanju,i da prođu nekažnjeno! Tako da je njihov primer pokazatelj i potvrda svima dolazećim političarima da treba da ojade narod,bez straha od bilo kakve odgovornosti! Da u Srbiji ima Srba "dosovci"bi odavno visili po Terazijama,svi do poslednjeg!

  • Velika Metla says:

   "dosovski" ološ je školski primer,primer za udžbenike,kako političari mogu da u bukvalnom smislu ojade narod,po svakom pitanju,i da prođu nekažnjeno! Tako da je njihov primer pokazatelj i potvrda svima dolazećim političarima da treba da ojade narod,bez straha od bilo kakve odgovornosti! Da u Srbiji ima Srba "dosovci"bi odavno visili po Terazijama,svi do poslednjeg! A ti Srbine parkiraj auto na pogrešnom mestu i dobićeš kaznu,ali ako ojadiš narod ima ta marva od nazovi naroda još i spomenik da ti podigne! Nisi ti narode bolje ni zaslužio,pa se nemoj ništa žaliti i jadikovati!

 2. Kum says:

  Od kada se ovaj hrvat seselj razume u knjigovodstvo....prodana dusa i izdajnik je on...

 3. Milica says:

  Viktorija Nuland, visoka službenica iz američkog State department-a u jednom od svojih obraćanja novinarima je priznala da je Washington na “demokratizaciju” Ukrajine potrošio 5 milijardi dolara. Uporedite 5 milijardi dolara sa pomenutih 50 miliona dolara ili malo više. Koliko puta jeftinije prodao je narod i državu srpski DOS u odnosu na ukrajinske majdanovce?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *