Актер Аркановог убиства пронађен мртав?

Akter Arkanovog ubistva pronađen mrtav?

25 aprila 2018

Policija Južnoafričke Republike pronašla je mrtvog muškarca za koga se veruje da je Milan Đuričić Miki iz Loznice, jedan od aktera ubistva Željka Ražnatovića Arkana, objavili su beogradski mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Prema tim informacijama, ubijeni kod sebe nije imao dokumenta na ime Milan Đuričić, već lažne isprave, a njegov DNK poslat je srpskoj policiji kako bi se potvrdilo da li je reč o državljaninu Srbije.

Podseća se da je Đuričić u bekstvu već 12 godina, od izricanja presude 2006. godine.

On je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu „Interkontinental“, 15. januara 2000. godine.

Navodi se da je jedno vreme bio u pritvoru, pa je pušten da se brani sa slobode. Od izricanja presude je u bekstvu, a bila je raspisana i poternica za njim.

Podseća se da se Dobrosav Gavrić, koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, i dalje nalazi u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011. godine, a tamošnje vlasti ga još nisu izručile Srbiji.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a u oktobru 2006. godine su osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanja zavere za ubistvo Arkana.

Obojica su od tada u bekstvu, jer su od oktobra 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode. Prema policijskim izvorima iz tog perioda, oni su prvo pobegli u Bosnu i Hercegovinu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ognjen says:

    Treba da dobiju medalju za ubistvo tog olosa. A interesantno je da arkanov klan jos postoji i narucuje ubistva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *