Ал Багдади убијен у руском нападу на Раку?

Ал Багдади убијен у руском нападу на Раку?

16 јуна 2017

Министарство одбране Русије саопштило је да проверава наводе да је вођа Исламске државе Абу Бакр ал Багдади убијен у руском ваздушном нападу, изведеном крајем маја у Раки, преноси ТАС.

Ово министарство је навело да је ваздушни напад изведен 28. маја на командни положај Исламске државе, где су се њене вође састале како би расправљали о рутама за излазак терориста из Раке путем такозваног јужног коридора.

„Према примљеној информацији, која се проверава путем различитих канала, састанку је присуствовао и вођа Исламске државе Ибрахим Абу Бакр ал Багхдади, који је елиминисан у нападу“, пише у саопштењу.

Министарство је навело да је Русија обавестила САД у вези са ваздушним нападом на периферији сиријског града који је упориште Исламске државе, током којег је могуће да је убијен Ал Багдади.

„Млазњаци руске војске уништили су више од 300 терориста Исламске државе на јужној периферији Раке крајем маја“, стоји у саопштењу руског министарства.

САД: НЕ МОЖЕМО ДА ПОТВРДИМО ДА СУ РУСИ УБИЛИ ВОЂУ ИД

Портпарол коалиције на челу са САД која се бори против Исламске државе, пуковник Рајан Дилон, изјавио је данас да не може да потврди наводе да је убијен вођа Исламске државе Абу Бакр ал Багхдади, преноси АП.

„У овом тренутку не можемо да потврдимо ове наводе“, навео је он.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Karabajram Ramazani says:

    E pa srecan mu bajram & ramazan, taman poklon za praznik ;-)))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u