Ал Багдади убијен у руском нападу на Раку?

Al Bagdadi ubijen u ruskom napadu na Raku?

16 juna 2017

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da proverava navode da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki, prenosi TAS.

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

„Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Baghdadi, koji je eliminisan u napadu“, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen Al Bagdadi.

„Mlaznjaci ruske vojske uništili su više od 300 terorista Islamske države na južnoj periferiji Rake krajem maja“, stoji u saopštenju ruskog ministarstva.

SAD: NE MOŽEMO DA POTVRDIMO DA SU RUSI UBILI VOĐU ID

Portparol koalicije na čelu sa SAD koja se bori protiv Islamske države, pukovnik Rajan Dilon, izjavio je danas da ne može da potvrdi navode da je ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al Baghdadi, prenosi AP.

„U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo ove navode“, naveo je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Karabajram Ramazani says:

    E pa srecan mu bajram & ramazan, taman poklon za praznik ;-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *