Ал Каида и „Бели шлемови“ већ снимили девет инсценација „хемијских напада“

Al Kaida i „Beli šlemovi“ već snimili devet inscenacija „hemijskih napada“

13 septembra 2018

NEKOLIKO bliskoistočnih i jedna američka televizija snimile su u sirijskoj provinciji Idlib devet inscenacija „hemijskog napada sirijske armije“ – saopštio je ruski Centar za mirenje sukobljenih strana u Siriji.

Isti Centar je precizirao da je sve snimalo u naselju Džisr eš-Šugur i da tobože napadnutim civilima pomoć pružaju pripadnici „Belih šlemova“.Centar posebno naglašava da su vrh „Belih šlemova“ i vođe terorističke formacije Džebhat an-Nusra (sirijska Al Kaida) zajedno razmotrili „snimljeni materijal“ i od devet snimljenih „scena“ odobrili samo dve.

Za slanje Ujedinjenim nacijama i Organizaciju za zabranu hemijskog oružja.

Preostalih sedam će (zbog lošeg kvaliteta) koristiti isključivo na internetu.

Centar dodatno ukazuje da su „organizatori i glumci“ u ovoj provokaciji protiv legalne sirijske vlasti od 9. avgusta izvoddili probe kod mesta Han-Šejhun. U probama je učestvovalo do 30 civila, među kojima je bilo i desetak dece u uzrastu od 8 do 12 godina.

Centar navodi i da su `režiseri` provokacije u naseljima Zajtan, Zerba i berna odabrali 22 dece sa (njihovim) roditeljima, a da je grupa dece-siročadi bila kidnapovana iz izbegličkih logora da bi učestvovala u snimalju `scena` sa letalnim ishodom.

Ta deca se trenutno navodno drže u zatvoru „Ikab“ koji kotroliše Džebhat an-Nusra.

Ruski Centar, naime, tvrdi da se teroristi i „Beli šlemovi“ spremaju za realnu upotrebu otrova na bazi hlora protiv Sirijaca koji učestvuju u njihovim inscenacijama.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je objavilo da su teroristi u provinciju Idlid prethodnih dana prebacili osam kontejnera sa hlorom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Al-Kaida i Beli šlemovi Holivud "JUNAČINE".......,hahahahahahahahahahahahahaha.....................!

  2. Velika Metla says:

    Videli da od ratovanja nema para,pa ko vele da se na glumu prebacimo! Hahahahahahahahaaaa............! SAMO na one od kojih ste 25 puta jači smete da udarite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *