Al-Kaida obesila „američkog špijuna“

Al-Kaida obesila „američkog špijuna“

8 marta 2014

AlKaidaTelo čoveka koga su militantni islamisti u Jemenu ubili jer je navodno bio američki špijun i postavljao mikročipove za navođenja američkih bespilotnih letelica, obešeno je o prečku gola na zapuštenom fudbalskom igralištu izvan grada Al Šrira, u jugoistočnoj pokrajini Hadramout, “za primer” drugima, piše britanski „Dejli mejl“, a prenosi portal telegraf.rs.

U letku koji su pripadnici Al-Kaide delili stanovnicima Šrira kaže se da je pogubljenje ove osobe predstavljalo “odmazdu” i upozorenje svima koji šuruju sa Amerikancima.

Pored toga, u letku se tvrdi i da je ubijeni u automobile i kuće koje su pripadnici Al Kaide koristili i smatrali bezbednim postavljao mikročiopove za navođenje američkih dronova, piše Dejli mejl.

U nekim zabačenim oblastima južnog Jemena, gde je državna vlast slabo prisutna, Al Kaida ima značajan uticaj i moć. Te oblasti su nestabilne i potresaju ih stalni sukobi zmeđu vladinih snaga i militantnih pobunjeničkih grupa, među kojima je jedna i Al-Kaida.

Jemen je glavna baza Al-Kaide na Arabijskom poluostrvu, i veruje se da ona tamo ima nekoliko stotina aktivnih pripadnika.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *