Al-Kaida u Siriji otvorila logor za obuku žena-terorista

Al-Kaida u Siriji otvorila logor za obuku žena-terorista

20 januara 2014

Syria sexual jihadViše britanskih medija objavilo je da je Al Kaida u Siriji napravila tajni logor za obuku žena-teroristkinja.

„Glavni cilj postojanja ovog logora je povećavanje broja devojaka i mladih žena koje ulaze u redove te terorističke organizacije” – objavio je Bi-Bi-Si.

Britanski listovi i informativni sajtovi tvrde da specijalne službe te zemlje imaju podatke o pet žena koje su već otputovale iz Ujedinjenog kraljevstva u Siriju i stupile u redove Al Kaide.

Britanci ne preciziraju gde se tačno logor nalazi, ali podvlače da je Al Kaida počela da aktivno vrbuje žene za izvođenje napada i terorističkih akata.

Prethodnih meseci su se pojavile informacije da Al Kaida na istoku Libije – oko grada Derna – ima najmanje četiri logora za pripremu terorista. U tim logorima navodno se pripremaju budući teroristi iz Alžira, Avganistana, Malija, Maroka, Pakistana, Somalije, Tunisa i same Libije.

Većina njih će – prema istim informacijama – biti upućena u svoje zemlje radi borbe sa lokalnim vlastima, ali će se mnogi priključiti i filijalama Al Kaide u Siriji, pre svega Džebhat an-Nusra.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *