АЛАРМ! АЛБАНЦИ ОПАСНОСТ ЗА ЦЕЛУ ЕУ! „Приштина и Тирана ПОДРИВАЈУ ТЕМЕЉЕ Европе, Харадинајева изјава ЗАБРИЊАВАЈУЋА!“

ALARM! ALBANCI OPASNOST ZA CELU EU! „Priština i Tirana PODRIVAJU TEMELJE Evrope, Haradinajeva izjava ZABRINJAVAJUĆA!“

31 decembra 2018

Ministar za evopske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da je izjava Ramuša Haradinaja – da granica Kosova prema Albaniji više ne postoji, istovremeno i zabrinjavajuća i upozoravajuća, jer predstavlja početak urušavanja temelja koje su OEBS i EU postavili i koji čine Evropu celu i slobodnu.Time se, prema njenim rečima, istovremeno i atakuje i urušava multietnički princip i evropski poredak mira i stabilnosti, u regionu.

Jadranka Joksimović je ukazala da su najavom Haradinaja na najbrutalniji način ugroženi i evropski poredak zajedničke bezbednosti, demokratija, vladavine prava, socijalna tržišne privrede, vrednosti i slobode, u kojoj je bezbednost nedeljiva, a slobode zasnovane na punom poštovanju svih ljudskih prava.

Ona je, takođe, upozorila da izjava Haradinaja opasno i ozbiljno otežava i, pored ostalih jednostranih i protivpravnih poteza Prištine – kršenje CEFTA sporazuma, ŠP i drugih regionalnih ugovora – nastavak dijaloga.

Jadranka Joksimović stoga očekuje da EU na jasan način stavi do znanja da zajedničke aktivnosti Tirane i Prištine nisu u saglasju da temeljnim vrednostima na kojima insistira i koje afirmiše Evropa.

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad says:

  ma daj da ih izgazimo tenkovima pa neka crtaju granice koliko hoće ;)

 2. Dragoslav Vuckovic says:

  Oni(Siptari,Albanci) su prljavo sredstvo/alatka Duboke Drzave SAD-a za borbu protiv EU i Rusije za dominaciju sveta, i Bond Stil im je baza sa koje se nadaju da se eksponiraju ka porobljavanju tog dela sveta. Medjutim, u isto vreme, jedini ko tome moze da se suprostavi u sadasnje vreme dolazi takodje is SAD. To je Donald Tramp sa svojom ekipom koji je ljuti neprijatelj DD-e i koji se bori, za sada prilicno u senci protiv ovog zlog entiteta koji bi, uz pomoc muslimana kao "saveznika" citaj zrtvenog jarca, da proguta i porobi ostatak slobodnog sveta. Mi smo na celu te liste zato sto im je baza na nasoj teritoriji, u muslimanskoj,ne postojecoj drzavi Kosovo. Zbog toga je Srbija, Hriscanska drzava,Saveznik i prijatelj zrtvovana u korist muslimana na Kosovu. I mada je to mana u pocetku za nas, moze da bude prednost na kraju. A kraj ce biti poraz DD,(mada samo za neko vreme) cije ce glavesine, lesinare, uskoro Tramp procesuirati vojnim sudovima za izdaju, pedofiliju i mnoge druge kriminalne radnje i one koji prezive poslati u Gvantanamo na duuzze vreme.:-) Ovo je planetarno desavanje(da ne kazem rat, bar za sada),i ne odnosi se samo na SAD, i zato uzima toliko vremena( a mi smo u ovom za njih kolateralna steta, kao sto to obicno biva. Duboka Drzava, pored SAD-a je fasisticka EU na celu sa Rotsildima i ostatak sveta koji su kupili i porobili i instalirali papet vlade i rezime, Makron, Merkel..Vucic je deo tog miljea) mada je mozak i pesnica te nakaze Americka DD.

  • Miraš says:

   Tako je. Rusija u ovoj fazi pored svega što je najvažnije da uradi, sada ima posla još i sa dva brata usrata: Ukrajina i Srbija. Ukrajina, bez obzira na aktuelne sukobe, ipak je čistiji i jasniji problem jer bar otvoreno priznaje da hoće članstvo u NATO, da je neprijatelj Rusije te hoće rat sa Rusijom i da u tome ima podršku SAD i NATO-a. Ali Srbija tj. ovaj mali ruski brat je značajno prefriganiji i lukaviji od Ukrajine, jer glumata brata koji voli Rusiju. Običnim jezikom rekli bi mali je ali je zato truput namazaniji, a da bude gore zamazan je kaki žuto od nožnog prsta do ušiju. Na prvi pogled nije jasno da li će i kad će Rusija stići i njih da posprema pored svih obaveza na njenoj šahovskoj tabli. Gordi bi razrešio problem malog usranka jednostavno - brzim rasecanjem čvorova NATO i EU. Međutim suvišno je da Rusija uđe u još jedan brz i vrući sudar, ai u svađu sa konfuznom i opadajućom EU. Rusija je već rasekla najvažniji čvor u Siriji, a ovi ostali sami će da se dreše. NATO će i ovako pući zbog zaostajanja američke vojne industrije i zbog sve praznije kasice prasice iz koje se finansira, a i zbog želje evropskih zemalja stare Evrope da imaju svoju evropsku vojsku. Zatim šta će ostati od EU ako posle bregzita kreće fregzit? Mali usrati brat je lukav, ali je još više glupav. Iznutra gledan sastav te male države pokazuje da vladar razmišlja samo iz pohlepe i prati ga deo naroda koji razmišlja slično tome samo potrošački tj. šta njemu treba i zato neće i ne mogu da vide da sve to što im se dopada menja se i nestaje.

  • Deda Micko says:

   Daj boze da zlotvori prodanu sledece godine.

  • Miraš says:

   Tačno je i to da Srbi su ispali tek kolateralna šteta u novijoj svetskoj istoriji, ali šta tek treba reći za Irak, Siriju, Libiju, Avganistan, pa i za slepu Ukrajinu? Ukrajina danas najviše podseća na Irak nekad. Znamo da je Irak sada senka od nekadašnje države, a na šta će za nekoliko godina ličiti Ukrajina? Greše svi oni koji Ukrajinu podržavaju da svoje probleme reši vojnim putem, to su lažni prijatelji i teški neprijatelji Ukrajine. Ukrajina najverovatnije neće uspeti ni da otvori sukob sa Rusijom kao Irak nekad sa Iranom, nego će po svoj prilici sagoreti i propadati u unutrašnjim sukobima. SAD, V.B. i ostali na veoma sličan način podržavaju danas Ukrajinu kao nekad Irak. Irak su najpre skinuli sa spiska terorističkih zemalja a zatim SAD, V.B. i Francuska potajno su prodavali Iraku oružje i sarađivali su u razmeni obaveštajnih podataka. Tako je Irak postao sredstvo u borbi protiv Irana jer iranska revolucija nastala 1979 nije bila samo verska nego pretvorila je Iran u suverenu zemlju bez uticaja Zapada. Irak je otpočeo taj rat 1980 i to baš napadom na iransku oblast Huzefstan koja je bogata naftom. Nakon osam godina rata koji je odneo puno žrtava na obadve strane Sadam nije ostvario svoje ciljeve, granice se nisu promenile i potpisano je mir. Materijalna šteta se procenjuje na 400 milijardi dolara za svaku zemlju posebno, a to znači da su obadve zemlje značajno oslabljene što je za glavnog režisera stalnih ratova na planeti takođe dobar rezultat. Zatim je Sadam naivno računao da ima zeleno svetlo SAD i napao je Kuvajt. Ostalo znamo... Opasno je biti Americi neprijatelj, ali još opasnije je biti Americi prijatelj. Sada to isto pravilo itekako se naslućuje i iz primera Sirijskih Kurda. Ne sme se biti slep, a ni suviše samozažaljiv te upadati u nove greške i u nove opasne nevolje.

  • Miraš says:

   Irak 1980 da napadne Iran koji se usudio da bude suverena država, a Ukrajina danas da da napadne Rusiju koja nastoji da jača i da bude što suverenija i još da pomogne Siriji. Sa zapada prave se slepi na sve simptome rastućeg ukronacizma, što je slično nakadašnjem skidanju etikete "terorizam" sa Iraka. ... Videćemo da će duboka država SAD nastojati da uspori američko povlačenje iz Sirije. Zatim osećaju i oni da im se primiče kraj te nije isključeno da će za godine.dve napraviti svoj predsamrtni juriš još i na Belorusiju, zatim na Kazahstan, Kirgistan, tj. na Srednju Aziju. Ni u takvim pretpostavljenim napadima ne bi imali uspeha, nego ne mogu da promenu svoju istrebljivačku i osvajačku suštinu.

 3. ARMAGEDON says:

  HIHIHI...stiže im kraj, a i ovim našim...HAHAHA...praskozorje slobode

 4. Baracuda says:

  Jadranka Joksimović.....ko je u svijetu čuo za nju i koga briga šta je ona izjavila ! Srbija kao država i dalje šuti....a nema čuđenja ni zašto !

 5. Miraš says:

  Čemu tek sad alarm, a nakon više od 5 godina odkad ste sami dozvolili da Kosovo ide samostalno ka EU? EU to može da vidi kao meru za olakšavanje i ubrzavanje regionalne saradnje između Kosova i Albanije, i to kao dobru meru jer su u pitanju dve zemlje koje su zainteresovane za članstvo u EU koja je takođe "bez granica". Dana 19 04.2013. godine tadašnji predsednik Vlade Srbije (praktično premijer) Ivica Dačić i premijer Kosova Hašim Tači parafirali su "Prvi sporazum o glavnim principima normalizacije" odnosa Beograda i Prištine u kome stoji i ovo: "Dve strane se obavezuju da neće jednu drugu blokirati, niti podsticati druge da blokiraju evropske integracije druge strane." Tada ste dozvolili da Kosovo nezavisno od Srbije pregovara o svojim integracijama nezavisno od Srbije. ... SSP (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU) Albanija je potpisala 12.06.2006. godine, zatim su taj sporazum ratifikovale sve zemlje članice EU i konačno potpisala ga je i EU 26.02.2009. godine. Pregovori o SSP između EU i Srbije počeli su u novembru 2005., a ovaj sporazum je potpisan u aprilu 2008. godine. Čim je potpisan prvi briselski sporazum pa 2,5 meseca kasnije dana 28. juna 2013, Savet EU je odlučio da pokrene pregovore o SSP između Kosova i EU, da bi Republika Kosovo i EU potpisale SSP 27. oktobra 2015. u Strazburu.

 6. Miraš says:

  EU može da prigovori Kosovu koje stremi ka EU što ometa slobodnu trgovinu sa Srbijom, ali Kosovo može da kaže biće toga sada ali više sa Albanijom koja takođe stremi ka EU. Ovde minus, a tamo plus, a minus i plus se potiru. Dakle iz EU mogu da zaključe da malte ne ništa značajno se nije desilo i kao i dosad biće pristrasni prema Kosovu.

 7. Dejan says:

  Zapadni lideri se izgleda saglašavaju da se „pravedno društvo može izgraditi na krađi i ubistvu“, i nikada neće reći „izvnite pogrešili smo“, pa su odlučili da daju prednost kosovskim Albancima, pa kroz akciju rušenja Makedonije, stvaraju Veliku Albaniju i gase Veliku Srbiju!!!!!

  • Dragoslav Vuckovic says:

   DEJANE,ONI(SAD) SU KUPILI ALBANIJU I ALBANCE(SIPTARE) NA KOSOVU.ONI SU SADA NJIHOVO VLASNISTVO, ROBOVI. AMERI SU USAVRSILI TAJ SISTEM MADA IM SE NA KRAJU UVEK OLUPA O GLAVU.ALI TO JE PRIRODA POHLEPE I SILE I TO IM JE NAJVECI GREH, ZA KOJI CE JEDNOG DANA SKUPO DA PLATE. ZATO SU POSTAVILI KOMPROMITOVANE UBICE I RATNE ZLOCINCE ZA LIDERE POSTO SU TO UCENJENI LJUDI KOJI SE NAJLAKSE KONTROLISU, A JEDAMPUT KAD IM VISE NE BUDU POTREBNI PUSTAJU IH NIZ VODU KAO I UVEK DO SAD.KAD DUBOKA DRZAVA IZGUBI RAT I TIME MOC NA KOSOVU ALBANCI, I NAROCITO KOSOVSKI SIPTARI CE DA NESTANU.NAPUSTICE NASE KOSOVO MASOVNO, OTICI NA ZAPAD DA DILUJU DROGU I RADE STO IM LEZI NA SRCU,A TO JE KRIMINAL. NE KAZEM DA NEMA DOBRIH SIPTARA I ONI CE DA OSTANU I MIRNO ZIVE U SRBSKOM KOSOVU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *