АЛАРМ! КРЕЋЕ НАПАД? Албанци НАОРУЖАНИ до зуба, под ЗАШТИТОМ КФОРА, упадају на СЕВЕР КОСОВА!?

ALARM! KREĆE NAPAD? Albanci NAORUŽANI do zuba, pod ZAŠTITOM KFORA, upadaju na SEVER KOSOVA!?

16 novembra 2018

U igri je scenario da se takozvani severni puk „Vojske Kosova“ rasporedi u okviru misije Kfora, što im daje mogućnost da uđu u srpsku sredinu pod zaštitom međunarodnih snaga.

Ukoliko Ramuš Haradinaj, takozvani premijer Kosova, ostvari svoje pretnje, Kosovo bi do kraja ovog meseca moglo da dobije vojsku, prihvatila to međunarodna zajednica ili ne.Haradinaj je napomenuo i da će vojska Kosova imati tri puka, od čega će jedan biti raspoređen prema severu Kosova. Haradinaj nije precizirao da li će se ta formacija instalirati u srpskoj sredini na severu ili u južnoj Mitrovici, u albanskoj sredini.

Ljuban Karan penzionisani pukovnik KOS-a kaže da je razlika da li će vojska biti raspoređena prema severu Kosova ili baš na severu, i da je to i razlika između rata i mira.

– Njihova ideja da budu raspoređeni na celoj teritoriji celog Kosova praktično znači provociranje ratnog sukoba, jer po svim upozorenjima iz Srbije, zaključuje se da Srbija neće dozvoliti nikakav raspored vojske Kosova na severu Kosova – napominje pukovnik Karan.

Sagovornik ističe da postoji i opcija da bi taj takozvani severni puk mogao da bude raspoređen u okviru misije Kfora i da im to daje mogućnost da uđu na sever pod maskom, to jest, zaštitom međunarodnih snaga.

– To će biti za Srbiju težak izazov i komplikovana situacija ako se međunarodne snage uključe u dovođenje i zaštitu te paravojske Kosova i da je razmeste na sever – veruje Karan.

Po njegovom mišljenju, Srbija ni u takvim okolnostima ne bi pristala da se albanska vojska instalira na severu Kosova, a strahuje da Albanci upravo žele da na taj način isprovociraju napetost između NATO-a i Srbije.

Pukovnik Karan kaže da ni Albanci ne žele da svoju decu vide u puku koji je, kako je naveo, unapred viđen za sukob, što je veliki problem za kosovsko rukovodstvo. S druge strane, Srbi ne žele da budu deo ove vojne formacije, zbog čega je Priština dodatno nervozna jer gubi glavnu supstancu koji Zapad od njih zahteva za stvaranje vojske, a to je — multietničnost.

Haradinaj je dodao i da će vojska Kosova ukupno imati, pored „severnog“, još dva kopnena, pešadijska puka. Jedan će biti smešten u Gnjilanu a drugi na jugu.

BONUS VIDEO: EVO GDE PUTIN GREŠI NA BALKANU

KOMENTARI3 komentara

  1. Deda Micko says:

    Vucko i Putin ce uloziti protestnu notu. Putko je primio pare od Siposa i promenio plocu.

  2. Ja says:

    Pukovnik,sa simpatičnim prezimenom,ostatak propale službe i propale države,daje propale prognoze. Komunisti neke činjenice ne mogu da shvate,talasajući i plašeći narod misle da se SLUŽBI može produžiti rok trajanja. Za sitne novce se obraz prodaje,pukovniče. Nema vas više!AMIN!

  3. Velika Metla says:

    Svakog Srbina koji bi se drznuo da bude u službi takve horde,koju vojskom nazivaju,treba upucati,i na isti način se prema takvima ophoditi kao prema ŠLIHtarima! Bez milosti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *