АЛАРМ У АМЕРИЦИ! Руси гомилају војску, Трамп не зна шта ће од себе! Умешаће се и Кинези!

ALARM U AMERICI! Rusi gomilaju vojsku, Tramp ne zna šta će od sebe! Umešaće se i Kinezi!

2 oktobra 2019

Američki predsednik Donald Tramp zabrinut je zbog sve većeg vojnog prisustva Rusije na Arktiku i sve veće zainteresovanosti Kine za tu oblast, izjavio je jedan visoki američki zvaničnik.

Kako prenosi TASS, on je, tokom telefonskog brifinga za novinare povodom posete finskog predsednika Sauli Niniste Vašingtonu, rekao da SAD i Finska brinu o dalekom severu i da „žele da ga održe kao region s niskim tenzijama“.„Predsednik je zabrinut zbog gomilanja ruske vojske na Arktiku, i sve većih ambicija i prisustva Kine“, rekao je taj zvaničnik.

U odgovoru na zahtev TASS-a da dodatno objasni razlog za zabrinutost američkog predsednika, on je naveo da je prilično jasno da bi Arktik trebalo da bude „oblast za trgovinu, a ne za rusku militarizaciju“.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ovo je kojesta, kad ne bi bilo vojnih korporacija i njihovih mahinacija, Tramp bi digao ruke od americkog prisustva u svetu i jacao americku ekonomiju. On je nacionalista, ali mu mocni krugovi ne daju da to bude. Mora da bude i globalista, narocito kad su interesi Izraela u pitanju, a oni su, gle cuda, izrazito nacionalni.

  2. rajko says:

    Pa ne znam baš da li je Trampova zabrinutost opravdana. Arktik je vrlo specifično područje sa ekstremnim klimatskim uslovima, što znači da svaka njegova upotreba npr. za trgovinu, saobraćaj itd. zahteva ogromnu logistiku, pre svega vojnu i policijsku, jer samo ove organizacije imaju dovoljno materijalnih resursa (vozila, komunikacijska i sl. sredstva, rezerve hrane, goriva itd.) da obezbede tu logistiku. Onaj ko ne prihvati prisustvo vojske nema šta da traži na Arktiku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *