ШОК У БРИСЕЛУ И ВАШИНГТОНУ – ЗВАНИЧНО: Фијаско, пропаст великог плана у Македонији! НАТО И ЕУ САДА СПРЕМАЈУ…

ŠOK U BRISELU I VAŠINGTONU – ZVANIČNO: Fijasko, propast velikog plana u Makedoniji! NATO I EU SADA SPREMAJU…

1 oktobra 2018

DIK: Referendum nije uspeo

Predsednik Državne izborne komisije je potvrdio da nije postignuta neophodna izlaznost. „Jasno je da odluka nije donesena“, rekao je Oliver Derkovski, prenosi Rojters. Građanska koalicija Most saopštila je da je izlaznost 36,6 odsto.

Zaev: Neću podneti ostavku

Makedonski premijer Zoran Zaev, u drugom obraćanju javnosti, rekao je da je današnji dan bio važan za građane i državu.

„Imamo odluku, imamo uspešan referendum“, rekao je Zaev.

„Od 650.000 građana, većina je glasala ’za‘. Želim da se zahvalim svim građanima, i onima koji su glasali za i onima koji su glasali protiv, jer su preuzeli odgovornost“, poručio je šef makedonske vlade.

„Građani su pokazali demokratsku zrelost i koračaju našim putem ka EU i NATO“, naveo je premijer Makedonije.

Kako je dodao, vreme je da zajedno ispišemo istoriju.

„Nema alternative za članstvo Makedonije u NATO i EU i ne može je biti. Ne možemo se igrati“, rekao je Zaev.

Zaev je rekao da nema nameru da podnosi ostavku, jer je ogromna većina građana glasala na referendumu „za“.

„Za glasanje u parlamentu potrebna je dvotrećinska većina, pa pozivam protivnike da ostavimo partijske interese po strani i da ostavimo po strani lične interse i kaprice“, rekao je Zaev odgovarajući na novinarsko pitanje da li ima dovoljan broj poslanika koji bi u parlamentu glasali za Sporazum Grčke i Makedonije.

On je dodao da za Makedoniju dolazi zlatno vreme, za standard i za evropske investicije.

„Razgovaraćemo sa protivnicima u parlamentu i ukoliko imamo dvotrećinsku većinu sa ustavne promene  nastavićemo sa realizacijom sporazuma sa Grčkom, Ukoliko to  ne budemo imali, raspisaćemo nove izbore“, rekao je Zaev.

„Niko ne nudi nov dogovor s Grčkom, niko ne nudi ni aleternativu za NATO i EU. Zato je naš put jasan“, poručio je makedonski premijer.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vesko says:

  Nece NATO delikventi priznati poraz demokratskim putem nikada, sve dok ne budu najureni silom. A to ce se desiti, kad tad. U makedoniji ili Crnoj Gori, nije bitno. Ali do toga ce sigurno doci. Bice najureni ko dzukele silom. I taj dan je blizi nego sto se misli. Zelim uspjeh Predsjedniku i narodu Makedonije u odbrani svoje demokratije od NATO demona.

  • Velika Metla says:

   Vesko,upravo tako! Sledeće šta će da uradi naci-nato su pretnje svima onima kojima je potrebno a sede u Parlamentu da moraju glasati i izglasati za,članstvo(zapad ne priznaje poraze dok po ljušci ne dobije) okupaciju "makedonije" od strane nacističkog zapada predvođenih zlom zvanim naci-amerika, u eu i naci-nato! Ne haju oni za volju naroda,ali su im lažljiva usta puna laprdanja o tome kako su oni za to da se poštuje volja naroda! Teške su to pogani,i u poganstvu im NIKO nije ravan!

 2. PRVA LINIJA says:

  OD 36,6% IZASLIH, BAR 30% SU MAKEDONSKI SIPTARI... PAPRIKAR... SPREMAJ I OPREMAJ TEZGU NA PIJACI KOJU SI DO SKORO DUZIO A POLITIKU OSTAVI ZA ... NEMAS TI FACU ZA POLITICARA... TI SI JEDAN SELJACIC KOJI SE OSECA NELAGODNO U TUDJEM ODELU A I OVI IZ EVROPE KOJI SU TE POGURALI CE USKORO ZA TOBOM... BRZE NEGO SE I ONI SAMI NADAJU... MOZDA NA ISTU PIJACU, TEZGA DO TEZGE... OLOSI...

 3. Dane Radakovic says:

  NEMOZE SE MAKEDONIJA BORITI SAMA ONA SE TREBA PRIKLJUCITI SRBSKOJ REPUBLICI BEOGRAD CE IZDATI MAKEDONCE SIFTARIMA KO STO JE MILOSEVIC IZDAO KRAJISNIKE ,KNIN USTASAMA

  • Čokalistan says:

   Makedonci su izdali Beograd i Srbe,ubili su Srbskog kralja,otcepili se nasilno od SPC uz podršku Vatikana i jezuite Tita, priznali tzv Kosovo, zluradovali se i debelo ucenjivali za vreme sankcija, hteli su BJRM a dobiće Veliku Albaniju kao domovinu.Zaboravili ko im je obnovio Skoplje posle zemljotresa, zaboravili da nikada pre u istoriji nije postojala država Makedonja, kao ni hrvacka, ili Slovenija dok se u Srbsku kraljevinu nisu uključili.Zaboravili da su kao pravoslavni, takodje meta, kao i Srbi. A da li su Srbi nešto nažao učinili Makedoncima?Jesu, jedino u sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *