АЛАРМ У УKРАЈИНИ! Руси распоредили 180.000 нових трупа на истоку, критично код Kупјанска и Лимана!

ALARM U UKRAJINI! Rusi rasporedili 180.000 novih trupa na istoku, kritično kod Kupjanska i Limana!

4 jula 2023

Rusija je rasporedila više od 180.000 novih vojnika u Ukrajini na dva glavna istočna fronta, tvrdi ukrajinska vojska.

– Više od 180.000 pripadnika ruskih trupa je raspoređeno u zoni odgovornosti Istočne grupe snaga, na Limansko-Kupjanskom frontu. Ovaj front je duži, zbog čega neprijatelj tamo i koncentriše svoje snage – rekao je Serhij Čerevatij, portparol istočne grupacije ukrajinskih oružanih snaga, prenosi CNN.Čerevatij je u u intervjuu ukrajinskim medijima u ponedeljak, dodao da se trenutno „više od 120.000 neprijateljskih vojnika“ nalazi na pravcu Liman-Kupjansk.

On je rekao da novo raspoređivanje vojske uključuje „vazdušno-jurišne i mehanizovane jedinice, jedinice rezervnog sastava BARS, teritorijalne snage i nove jurišne čete ‘Oluja Z'“, za koje je rekao da su regrutovale i osobe sa kriminalnim dosijeima.

Gradovi Liman i Kupjansk udaljeni su oko 100 kilometara, severno od Bahmuta na istočnom frontu Ukrajine. Čerevatij je rekao da se na frontu kod Bahmuta nalazi oko 50.000 ruskih vojnika.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    S jedene strane Ciolenski salje hiljade ljudi u smrt, a sa druge Jevrejin Putko. Obojica rade isti posao, za iste gospodare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *