АЛАРМАНТНО – НЕМАЧКА ПОСТАЈЕ ИСЛАМСКА ЗЕМЉА: Немачка дозволила шеријатско право и присиљавање девојчица на брак са одраслим мушкарацима!

ALARMANTNO – NEMAČKA POSTAJE ISLAMSKA ZEMLJA: Nemačka dozvolila šerijatsko pravo i prisiljavanje devojčica na brak sa odraslim muškaracima!

10 avgusta 2016

199389865_8Među izbeglicama u Nemačkoj postoji i veliki broj devojčica koje su iz svojih zemalja došle udate – po tradicionalnom islamskom pravu.

Sud u Bambergu je odlučio da se ne meša u postojanje ovog dela „šerijatskog prava“ u Nemačkoj što je izazvalo ogorčenje javnosti, prenose nemački mediji.

U Nemačkoj su počele žestoke rasprave oko izbegličkih bračnih parova u kojima je supruga – maloletna, prenosi Dojče Vele.

Organizacije za dečija prava poput Unicefa ili „SOS – dečje selo“ godinama kritikuju takve brakove koji se sklapaju u muslimanskim državama.

Prema navodima „SOS – dečjeg sela“, godišnje 15 miliona devojčica biva prisiljeno da stupi u brak, mahom udajom za mnogo starije muškarce, koji ih prisiljavaju na seksualne odnose, što dovodi do trauma, komplikovanih trudnoća i porođaja.

Prema nemačkom Građanskom zakonu, u brak smeju da stupe samo punoletne osobe, a u izuzetnim slučajevima vlasti dopuštaju i venčanja osoba koje su navršile 16. godinu.

Prema islamskom pravu, devojčice su stasale za udaju po navršenoj devetoj godini, a dečaci – kada napune 12 godina.

Rasprava se rasplamsala nakon što je Viši sud u Bambergu priznao brak 14-godišnje Sirijke udate za 21-godišnjeg muškarca koji je uz to i njen rođak.

Kancelarija za mlade nije priznala taj brak i razdvojila je supružnike, preuzevši starateljstvo nad devojčicom.

Bračni par se zbog toga žalio Sudu za porodična pitanja, a taj sud je ocenio da „devojčica nije u stanju da sagleda svu kompleksnost i posledice braka“.

Slučaj je stigao do višeg suda koji je ovaj brak proglasio pravno važećim pozivajući se na paragaf 1633 Građanskog zakonika, koji kaže da „udata maloletnica sama sme da određuje gde se zadržava i sa kim će kontaktirati“.

Devojčica i njen suprug su u trenutku sklapanja braka sirijski državljani koji su se venčali u Siriji, tako da je sud u ovom slučaju zapravo presudio u skladu sa sirijskim pravom.

Kao zaključak ovog slučaja, mediji su preneli definiciju da sud može da spreči sklapanja takvog braka, ali da se ne meša u već sklopljene brakove te vrste u njihovim domovinama, prenose nemački mediji.

Mnogi stručnjaci i veliki deo nemačke javnosti nisu zadovoljnim tim objašnjenjem.

U nekim medijima, a posebno na društvenim mrežama, pojavili su se naslovi: „Dečji brakovi dozvoljeni u Nemačkoj“, „U Nemačkoj važi šerijatsko pravo“ i slično, navodi Dojče vele.

„Brakovi u kojima stariji muškarci iskorišćavaju bedu pojedinih porodica i žene se devojčicama, predstavljaju kršenje fundamentalnih prava žena i dece“, rekao je ministar pravde Severne Rajne-Vestfalije Tomas Kušati i dodao da „zbog toga moramo da ozbiljno razmotrimo mogućnost da se u budućnosti priznaju samo brakovi u kojima su oba partnera punoletna“.

Nije poznato koliko se maloletnih ženskih izbeglica koje su u braku tačno nalazi u Nemačkoj.

U Bavarskoj je do kraja aprila ove godine evidentiran 161 slučaj udatih izbeglica mlađih od 16 godina, u Baden-Virtembergu – 117, a u Severnoj Rajni-Vestfaliji – 188 slučajeva.

KOMENTARI3 komentara

  1. Hrvacko Svinjarevo says:

    zato i jesu svi degenerici

  2. branko says:

    to treba zabranui oma to je silovanje dece mi svi i svet se borimo protiv nasilja

  3. Da li tata sve zna says:

    Pa nema odgovora na pitanje da li je bolje tako ili biti zapadnjački pedofil i peder koji po nemačkim zakonima ima prava da usvoji decu. Dakle, da se pedofiliše do mile volje. Ali to nema veze sa islamom. Ima veze to što im islamci uvaljuju svoja pravila življenja na velika vrata. Više se ne raspravlja o dobrodošlici, nego su islamci već ušli duboko u promenu i nemačkih i britanskih zakona. Eto, to se sada događa. Znači, azilanti su ušli. Sada sledi obrada Nemaca. I koje uspaljene Nemice. I biće tako sve do jedne noći. Mada su sve manje nade da se takva noć ponovi u Nemačkoj, ipak mogućnost nije isključena, jer nema još uvek kritične mase muslimana. Zato se islamci i bore da svakodnevno ulaze u njine države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *