АЛАРМАНТНО: Податак који „ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА“

АЛАРМАНТНО: Податак који „ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА“

14 јуна 2019

Од 4.700 насеља у Србији нестаје њих 1.200, док у 1.000 села има мање од по 100 становника, а у више од 200 села нема особе млађе од 20 година.

То је рекао глумац Ненад Јездић, на конститутивној седници поводом формирања Националног тима за препород села Србије, којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.У селима данас има 260.000 момака између 40-50 година и око 100.000 девојака исте доби, који нису засновали своје породице.

Јездић, који се бави пољопривредом, указао је на значај опоравка српског села, и навео да су „иза нас“ бројни покушаји вековних освајача да униште српски народ и трагове његовог постојања на овим просторима, али иако је то сада иза нас, нешто друго прети садашњости и будућности српског и свих народа који одвајкада живе заједно на овим просторима – бела куга.

– Смртоносна епидемија пусте земље шири се рубним продручјима и злокобно прети да затре српско село, које је одржало Србију, нахранило нас и отхранило. Са нестајањем села, нестала би и Србија – рекао је Јездић и додао:

„Пробудимо се, ставимо прст на чело, сви који желимо добро Србији. Употребимо сва знања и могућности да спасимо српско село“.

Стратешки циљ формирања Националног тима је смањење регионалне неравномерности, стварање системских предуслова за економску одрживост породичних газдинстава, креирање здравог тржишног амбијента, побољшање и модернизација инфраструктуре и стварање свих социо-културних предуслова за демографско оживљавање села у Србији.

KOMENTARI20 коментара

 1. Zoran says:

  Sve dok vam u BG za istio posao covek ima vecu platu nego u Surdulici, bice tako. Recimo ovd eu Americi uvek, ali UVEK, veca plata je po mestima kao Surdulica, a manja u mestima kao BG, za ISTI POSAO. Vi imate NAOPAKE zivotne vrednosti. Standardni odgovor na ovu moju primedbu je da je BG skuplji. To je ponovo naopak rezon. Vama je komunizam upropastio smisao za NORMALNO.

  • Dejan says:

   Mojne da dolaziš i dolazite u BG daćemo vam duple plate. Ostajte u vašim zavičajima i uživajte na čistom vazduhu.

   • Teks says:

    A tebi je Beograd kao predodređen? Tvoja ćaćevina? A od kuda je tvoj deda? Ćuti i pokrij se.

  • Djoka says:

   Ti nemas pravo da lupetas o Srbima. Ti si amerikanac, zakleo si se tim fasistima, cionistima, zombijima i tom zutom govedu !

 2. Cetnik says:

  Iz sela mladi zbrisase u Beograd, a iz Beograda mladi pobegose preko.

 3. теоретичар says:

  Србија данас да финансира? То се неко глупаво шали. Србија није у стању ни своје фабрике да обнови а о отварању неких нових, нема ни говора. Сакрило се то, брате мили, иза "тржишне економије" па као то све треба да ураде српски "капиталисти" па повуку напред, отворе нове фабрике...Нису капиталисти него капиталци које запад још није упецао. Нису довољно порасли. Српско село неће оживети ако не изградимо путеве, ако не откупљујемо сеоске производе, ако се држимо слепо СППа или како се већ зове. Нама увозе све без царине, мајке им га спалим лоповске и оном ко нам то увалио и оном ко је прихватио. Шта да произведеш и продаш кад нам шваба увезе два пута јефтинију кобасицу од отпадног меса и хемикалија. Срби имају просек плате 200 евра месечно по домаћинству и једноставно морају да купују европске помиње и да их једу. То нека ови јунаци одгоре реше а те приче мачку ореп. Србија је проглашена зоном пљачке Запада, Хрватске и Словеније. А ни остали не заостају. Из Кине увозимо бели лукац. У бре, које срањ. Не зато што је из Кине, него зато што га увозимо. Па ја у животу нисам купио ни бела лука ни црна лука. За годишње потребе треба ти мала баштица а ако је мало већа имаш и кромпир и све готово за целу годину. А онај ко има фртаљицу, и не размишља о посраном увозном луку. Али ето, дошле наказе и отеле земљу. Мало ко има башту данас. Не мислим на градове, мислим на оне који су то одувек имали. Ех, све очло у недођију и само блене у ријалити слике јер не види никакав излаз. Србија данас прима Јужне корејанце са њиховим капиталом да до смрти експлоатишу српске раднике који само што нису постали бескућници. Ова сада генерација је нешто наследила од нас старијих али две следеће генерације ће се стрмекнути низбрдо са све Србијом. Нема среће када нисмо у стању да се ослободимо наших џелата. Закон тог тржишта је - или се избори или нестани. Гледам сателитске снимке и има понегде понешто и да се види, али кад мрднем даље од понегде, језа ме ухвати какве су нам куће, насеља и путеви. Ја их памтим као нове и бљештаве а сада су све оронуле и офуцане.Некад си гледао од 50 кућа само једна мало оронула а данас од 50 кућа само једна није. Погледајте мало снимке српске стварности. Немојте да вас мрзи, јер оно што гледате у "медијима" је чиста тактика пропалих српских медија. Имал кога да се дигне на устанак у Србији?

 4. Павле says:

  Тражити од секте крволока и крвожедника звана ,,Држава србија” да помогне увелико закланом и до последње капи испијеном ,, народу Србије” је у најмању руку неодговорно, непрофесионално и недобронамерно а на крају крајева и безобразно. Разлоге за овакво стање, не наводим, свима су јако добро познати, јер онај ко је требао да води рачуна о друштву је гледао само свој интерес и ситан ћар, а још је уз то је примао надокнаду за свој нерад од тог истог друштва. И БОЉЕ ЈЕ ДА ЧАСНО НЕСТАНЕМО , НЕГО ОВАКВИ ДА ОПСТАНЕМО ! П.с. Усташе и каламуњисти не морају да брину за своју будућност, све док је оваквог Београда.

  • Dejan says:

   Pa ti tvoji na vlasti nisu Beogradjani već tvoji zavičajci. I dok je njih tako nam je kako nam je. Da se Beogradjani pitaju ne bi vi ni prošli kroz Bg,samo kao exkurzija ili toliko kroz naplatnu rampu.

 5. Gardista says:

  Severna Kosovska Mitrovica glavni grad Srbije. I harac vratiti mesnim zajednicama i da vidis kako selo cveta. Sve je centralizovano, samo njima da je sve vise.

 6. Djoka Brica says:

  Pravoslavnim Rusima dati mogucnost da mogu preuzeti povoljno sela ili SPC da osniva fond za kupovinu sela i kuce. Najveca opasnost je da siptari kupe

  • Canadian says:

   Stce rus u srbiji kad je rusija najveca zemlja na svijetu i nenaseljena?

 7. Gagi says:

  Unistenje Srbije i njenog naroda je isplanirano posle II sv. rata. Tada su napravljene nekakve avnoj-evske granice i pokrajine u Srbiji. Da nepricamo o zabrani povratka Srba na KiM a najvece dostignuce tadasnjih politicara je cestitka siptarima za rodjenje desetog deteta.Usput su "uspesno" industrijalizovali zemlju napravivsi fabrike koje su samo proizvodile gubitke i radnicke politicke kadrove. Tada je zemlja i privreda zivela od americkih kredita koje ovaj narod vraca i dan danas. Da bi ta hohstaplerska politika rasturanja Srbije bila uspesna, narod je morao da se dovede u situaciju da bude zavistan.To je bila ona borba protiv kulaka, unistenje i streljanje istih. Kada su jaka domacinstva i sela zbrisana "novom radnickom pravdom", otvoren je put za totalno potcinjavanje i manipulaciju istih. Tadasnji radnicki politicari su vrlo dobro znali da jakom i nezavisnom domacinu nije potreban golubarnik (citaj stan) koji ce dobiti besplatno i u njemu stvoriti svoj zivot i srecu daleko od svojih predaka. Zbog toga su preduzimali sve moguce da devastiraju selo, jer ako nemas svoju hranu, moras istu da kupujes koja je sumnjivog kvaliteta i sa njom hranis decu. To znaci, ako ti ja ne obezbedim hranu i zivot, tvoja porodica je gotova. I danas se ulaze ogroman drustveni dohodak u stvaranje fabrika i novih radnih mesta, ali ljudi, mi radna mesta imamo. To je svaka njiva u Srbiji, umesto sto drzava ulaze novac u tudje fabrike i nove tehnologije, daleko bolje bi bilo da ulaze u sela i sopstveni narod. Ako se desi da dobijemo politicara koji pocne da razvija sela u Srbiji, znajte da je to "onaj nas" Srbin.

  • Miki says:

   Upravo iskreno i tačno tako.Upravljanje Srbijom vrše monstrumi koji nemaju pojma o postojanju i opstanku naroda koga vode,a gro njih živi u golubarnicima jer u njima imaju jeftinu hranu i inostrani provod. Neka mi neko od njih da odgovor gde su u ovim letnjim vremenima-nisu u svojim njivama i baštama jer ih nemaju nego za vikend navale u svoju dedovinu u pljačku a ostale dane sunčaju zadnjicu po kojekakvim stranim nedođijama.E pa dok oni gule svoj narod i svoje rođake,napredka nema. Da bi poštenim Srbima na selima bilo bolje predlažem prepolovljavanje plata i radnih mesta dvoj državnoj administraciji pošto je Srbija sada prepolovljena,a višak će se sam vratiti na roditeljska imanja i otpočeti zdrav život i stvaranje zdrave porodice.

 8. petrovgrad says:

  Neka uvedeu samo polusatnu emisiju na ovu temu svakoga dana, u pauzi izmedju 24 satnog rijaliti programa i biće pomaka.Dotle je sve u korist Farme i Zadruge i poniženja i degradacije Srpskog društva.

  • Ivana says:

   Na uništenju Srba se radi planski i dobro im ide a lakoveran narod gleda parove ili glavu u pesak i ćuti, zato i nestajemo jel ne valjamo.

 9. Opljačkani penzioner says:

  Pored takvih svaznalica aktuelna vlast može još i da nas jaše. Pobogu eno vam na nezavisnim sajtovima (npr. Srbija danas.net) slike seljaka sa šajkačom koji sedi na njivi pored džakova punih krompira, dok razmišlja šta će s njim. U podnaslovu članka piše: Srbija godišnje uveze 400 tona belog luka, crnog luka 10.000, a krompira 40.000 tona. Beli luk uvozimo iz Kine, Crni iz Perua, paradajz iz Burkine Faso. Za pasulj godišnje platimo 9,5 miliona evra, krompir sedam miliona, a kupus 30 miliona evra. Zar ste zaboravili pre koliko godina ste na svakoj pijaci, ili ispred nje, imali kamione pune domaćeg krompira, poznatog po dobrom kvalitetu. Odakle su fabrički sindikati nabavljali krompir za radnike koji stanuju u "golubarnicima"? Najčešće iz Ivanjice. Upravo ivanjički krompir iz godine u godinu ostaje na njivi da istruli, dok svi mi u marketima kupujemo Holandski krompir iz kojeg se cedi voda, a sve što danas ne skuvate sutra ćete baciti, jer će postati teget plav. Šta mislite zašto? Ako ne kupite taj kupićete mađarski, albanski, ili Bog te zna čiji, a svaki treći ćete baciti, jer ga ne možete oguliti da od njega ostane nešto čisto. Kad ste poslednji put jeli domaći paradajz? Srpski poljoprivrednici moraju prodati budzašto maline, jer cenom ne mogu platiti ni berače, a tako je i sa drugim voćem. Pre neki dan su se mnogi začudili što su nam sa ruske granice vratili meso kompanija Matijević, Zlatiborac, Karneks. Koliko je samo članaka objavio magazin Tabloid o zloupotrebi sa izvozom, ne samo mesa, već i voća u Rusiju? Umesto mesa naši izvoznici su im isporučivali kosti, a poljske jabuke prepakivali i izvozili kao naše. Zaklinju se u "bratsku Rusiju" samo za potrebe domaće javnosti, a sve rade protiv interesa prvenstveno sopstvenog naroda, a potom i Rusije, jer Rusija ima od koga uvesti kvalitetan proizvod. Kad su nam kamione sa robom vraćali sa ruske granice naši stručnjaci iz Ministarstva trgovine i Veterinarske inspekcije su lagali da nemamo opremu za ispitivanje kvaliteta, što su iz Rusije demantovali, navodeći da su nam oni poslali i opremu za ispitivanje kvaliteta i standarde. Jeste li videli ko je u Nacionalnog timu za preporod sela Srbije, kome je prisustvovao glumac Jezdić. Milan Krkobabić i još jedan ili dvojica starijh od njega. Vama su krivi mladi što sa sela doleze u Beograd, a ne oni koji su oteli zemlju seljacima i prodali onima koji takvu zemlju u svojoj državi nikad nisu videli, ili je to samo maska, dok su kupci oni koji su ovu zemlju opljačkali, i još uvek je pljačkaju. Pričate o investicijama. Koje to investicije imamo? Fabrike za motanje žice, u kojima radnice rade u pelenama za 200 evra, a da je kurs dinara realan radile bi potpuno džabe. Hoće li sa takvim platama izdržavati decu, ili će im savetovati da beže glavom bez obzira tamo gde se od rada može pristojno živeti. Ne treba “veliki vođa” nikog ubeđivati kako smo država sa najvećim rastom u Evropi (jesmo po rastu bede), dovoljno je svakom preći granicu Srbije u bilo kojem pravcu da se uveri da smo najveća sirotinja, U gorem položaju ova država nije bila otkad ja znam za sebe, a svakog dana je sve gore.

 10. Svetovid says:

  Srbija, kao tradicionalna zemlja seljaka, je bila ratnički neosvojiva.Još je Karlo Veliki izneo da Se Srbi ne mogu pobediti ratom već samo o d v a j a nj e m od zemlje.Agrarna politika je to pogubno oružje koje je Srbiju bacilo na kolena.Izgubila je seljaka, ratnika, radnika,čuvara tradicije, vere i ljudskih vrednosti, graničara, najvećeg izvoznika šljive, svinja, maline...izgubila je teritoriju naseljenu moćnim seljačkim narodom.Ta uništavajuća agrarna politika je započela sa Titom i traje i danas.Zato vam se n i k a k a v rad na srbskoj zemlji ne isplati, dok svi drugi poljoprivrednici u Evropi i svetu spadaju u bogatije slojeve .Naša vlada i sektor poljoprivrede decenijama " baš nemaju sreće" da zaštite useve od grada. poplava,suša koje zadešavaju, gle čuda uvek ista g l a v n a proizvodna područja .Samo srbski seljak nema zaštitu i subvencije koje ga čine konkurentnim, samo on nema garantovane cene i uslove- tako da je njegova delatnost-čist h a z a r d! Dajte i s t e uslove koje imaju i evroski seljaci pa ćete videti da će r e k a mladih, sredovečnih i starih gradjana pohrliti u sela da iskoriste najznačajniji i najcenjeniji resurs koji svet danas ceni- zemlju.

  • Jomski says:

   Svako treba da je načisto da je g l o b a l i z a m naš najveći neprijatelj i okupator. A u okupiranim zemljama svaka uspostavljena vlast je , logično, o k u p a t o r s k a. I zato se vlast hvali dometima u geoinženjeringu , ne shvatajući da u stvari priča o čudovišnim poplavama, sušama, tornadima u Šumadiji, kemtrejlerskima iznad svih gradova i cele teritorije...Dakle imaju i začine da dosole na pogubnu agrarnu politiku.Pouka je vrlo jasna: napustite svoju zemlju, ekološku oazu jer vam se ništa ne isplati raditi na njoj, Mi ćemo je otkupiti za jedan(1) dinar od države i napravićemo raj na zemlji. Ali za sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u