АЛАРМАНТНО – СРБИЈА МОРА НЕШТО ДА ПРЕДУЗМЕ: Суљо Угљанин назвао државу Србију – ФАШИСТИЧКОМ ТВОРЕВИНОМ

ALARMANTNO – SRBIJA MORA NEŠTO DA PREDUZME: Suljo Ugljanin nazvao državu Srbiju – FAŠISTIČKOM TVOREVINOM

5 novembra 2018

Nosilac liste „Samoopredjeljenje“ Sulejman Ugljanin proglasio pobedu na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Tom prilikom poručio je poručio da je BNV „ostalo i da će i dalje biti bošnjačko“.

Ugljanin je kazao da je srećan i ponosan što su izbori protekli bez incidenata, u pozitivnoj atmosferi i da su Bošnjaci potvrdili da su zreo narod.

Aktuelni predsednik Veća ocenio je da su današnji izbori bili najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da su Bošnjaci na njima izabrali BNV koje ima ovlašćenja da u razgovoru sa predstavnicima Srbije rešava njihove probleme.

„Ti problemi su to što Bošnjaci nemaju status naroda i što nije rešen status Sandžaka, koji je okupirana zemlja od 1912. godine. Srbija i Crna Gora nemaju tapiju nad Sandžakom, a ako žele da ga uknjiže kao svoju teritoriju moraće da u Ustavu uknjiže Bošnjake kao narod. Mi smo na tome dobili izbore i to ćemo zastupati“, istakao je Ugljanin. On je „ljudima u Beogradu koji su hteli da uzmu BNV“ poručio da im je to propalo i da im je „posao bio jalov“.

Ugljanin je dodao i da će BNV biti dobar partner Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i međunarodnoj zajednici u rešavanju svih problema Bošnjaka, ali i drugih naroda. Prema preliminarnim rezultatima, lista „Samoopredjeljenje“ će imati 15 većnika, „Matica bošnjačka“ 13, a „Vakat je“ sedam predstavnika u budućem sazivu nacionalnog saveta Bošnjaka.

Na izborima je učestvovala i lista “Stari dedo” koja nije uspela da osvoji niti jedan većnički mandat. Ugljanin je, ocenivši da nije nezadovoljan, već srećan što nisu ostvarili apsolutnu pobedu, najavio da će većinu formirati sa većnicima sa liste „Vakat je“.

„Zadovoljan sam što ćemo sada sa više političkih opcija deliti odgovornost i što ćemo zajedno pobediti tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu Srbiju, koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja“, zaključio je Ugljanin.

Prema podacima „Samoopredjeljenja“ na izborima za BNV glasalo je oko 52 odsto od 106.326 Bošnjaka upisanih u poseban birački spisak.

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  Poturice obrezana,da je Srbija to šta goVnoriš za nju ne bi ti lajao,pseto jedno lojavo,nego bi bio 2 metra pod zemljom! Mada nikada nije kasno! Nikada!

 2. Željko says:

  Odlično jer i Srbija je dobila svoga Dodika! Bošnjaci, Albanci, Crnogorci i Makedonci su naspram Srba i mi u Hrvatskoj smo mirni i možemo samo vojna znanja kao na Kosovu što redovito dajemo Albancima dati!

  • Becki konjusar says:

   De pritisni lokalnog fratra da ti kaze kad ste se tacno pokatolicili i do kad su se tvoji izjasnjavali da su srbi. A o vasoj vojsci i junacima je izlisno govoriti? Ko vam je oslobodio Split 1918? Uostalom Jovan Ducic je napisao pesmu "Sinu tisucljetne kulture"

  • Monster haubica says:

   Upravo tak , treba školovati i naoružavati Sanđaklije , kao i Albance na Kosovu . Sada su stekli sve uvjete za obuku u Hrvatskim vojnim akademijama. neka uče od pobjedničke Hrvatske vojske...., trebat će im...

   • Dragan says:

    Od vas samo mogu da nauče kako će da poginu, ništa drugo...

  • Miraš says:

   Vi Hrvati ste jarani sa Bošnjacima u Federaciji BIH pa kako se ratuje obučavajte Bošnjake svoje jarane. Tako je od Vašingtonskog sporazuma (18.mart 1994). Imate dva baš velika kantona sa većinskim hrvatskim življem: Zapadnohercegovački kanton i Hercegovačko-neretvanski kanton, u njima prostora itekako ima, te u njih pozovite u goste svoje ortake Bošnjake i trenirajte ih do mile volje.

  • Miraš says:

   Napravite reprizu na Starom mostu: ARBiH i HVO.

 3. mrak says:

  Trt, mrt, prt ... A sada sledi zestok odgovor u obliku vanrednog obracanja naciji ...

 4. Nina says:

  Sulejman Ugljanin po struci je stomatolog, a školovao se u Prištini i Sarajevu. Baš često pomislim kako je bilo njegovim pacijentima dok se Sulejman bavio stomatološkom praksom u Novom Pazaru.

 5. Mickey Jones says:

  Sulja je nebitan kao i kisna glista, kad ga pregazis ne ostane ni fleka...

 6. Miraš says:

  Sandžak je okupatorski pojam to je administrativna jedinica nižeg drugog reda u okviru nekog vilajeta za vreme Osmanskog carstva. Ne koristimo termine ni iz perioda okupacije drugih sila kao što su bile Austrougarske, Hitlerova Nemačka, itd. Vidi Sulja da je još uvek u toku okupatorska podela Jugoslavije pa se i on bolan trudi kao dobar suncokret. Ako traži od svojih mentora u EU da isto kao u drugom svetskom ratu Priboj i Nova Varoš da budu pripojeni Nezavisnoj Crnoj Gori (marionetskoj državi), ali onda Sulja puno rizikuje jer ni Crna Gora neće stići u EU. Sulja kad je tako nestrpljiv što ne napravi seobu svog naroda u EU, tamo je sve emancipovano i veoma pravedno i humano; kako iz EU i još posebno iz Francuske i Nemačke sve češće govore da proširenja EU neće biti onda mu je najveća siguracija seoba. Evo neka ode u Madjarsku koja je već 14 godina članica EU pa neka pita Viktora Orbana, Petera Sijerta i celu madjarsku vladu gde je danas Budimski vilajet (pašaluk) i gde su danas samo ovi njegovi sandžaci: sandžak Budim, sandžak Mohač, sandžak Šikloš, sandžak Pečuj, sandžak Čanad, sandžak Kečkerek, sandžak Dunasekče, sandžak Seksard, sandžak Šimontornja, sandžak Ostrogon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *