АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У ФРАНЦУСКОЈ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА: 36 особа при слетању показало сумњиве симптоме

ALARMANTNO STANJE U FRANCUSKOJ ZBOG KORONAVIRUSA: 36 osoba pri sletanju pokazalo sumnjive simptome

3 februara 2020

Brojne države organizovale su avionski prevoz za svoje građane koji se trenutno nalaze u zonama gde se pojavio korona virus. Među njima su i srpski državljani, njih četvoro, koji su evakuisani u noći između subote i nedelje iz Vuhana uz pomoć Francuske. Avion sa oko 250 ljudi, sleteo je ju nedelju nešto posle 14.30 u vojnu bazu Istr na jugu Francuske – u letelici je bilo 65 Francuza, koji su preostali s prethodnog leta, dok su ostali bili putnici čak 29 različitih nacionalnosti.

Francuski državni sekreatar pri ministartsvu zdravlja Adrijen Take je tokom dana istakao da je svima pri poletanju urađen test i da su u avionu pri polasku bili samo putnici koji nisu pokazivali simptome korona virusa. To je bio i uslov za evakuaciju.Međutim, ministarka zdravqa Anjes Bizen je u nedelju uveče saopštila da je 36 osoba pri sletanju pokazalo sumnjive simptome, od kojih je 16 nastavilo ka drugim zemljama, dok je 20 ostalo u Francuskoj. Među njima su i Francuzi i stranci. Test je za njih u nedelju uveče bio u toku u vojnoj bazi Istr, i zavisno od toga, bilo je predviđeno da tokom noći zatim budu prebačeni ili u marseljsku bolnicu Timon, ili u karantin.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, među onima koji su pokazali sumnjive simptome nisu naši građani.

Takođe, istaknuto je da su svih 180 sa prvog leta bili netagativni na test korona virusa. Ministarka je poručila da je u nedelju uveče u celoj zemlji i dalje zvanično bilo šest slučajeva obolelih, koji su registrovani još prethodnih dana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *