АЛАРМАНТНО У ЦРНОМ МОРУ: Велике тензије – амерички брод упловио, Руси одмах реаговали

ALARMANTNO U CRNOM MORU: Velike tenzije – američki brod uplovio, Rusi odmah reagovali

4 novembra 2021

Ruska flota započela je praćenje komandnog broda američke Ratne mornarice koji je uplovio u Crno more, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.– Snage i sredstva Crnomorske flote pristupile su kontroli akcija štabnog broda ‘Maunt Vitni’ (Mount Whitney) Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država koji je 4. novembra 2021. godine uplovio u vode Crnog mora – navodi se u saopštenju.

„Mount Whitney“ je komandni brod tipa „Blue Ridge“ koji se koristi kao plutajući štab. Naoružan je sa nekoliko topova kalibra 35 milimetara, mitraljezima i brodskim protivavionskim sistemima kratkog dometa.

Brodovi američke Šeste flote, po pravilu, izvode operacije u Sredozemnom moru i okolnim vodama Atlantika, ali se mogu koristiti i za druge operacije u Evropi i Africi.

Kako je dan ranije saopštila Šesta flota američke Ratne mornarice, i tanker „John Lenthall“ uputio se ka Crnom moru radi izvođenja zajedničkih operacija sa saveznicima iz NATO-a i partnerima u regionu. Nešto ranije je u ovaj region uplovio američki razarač „Porter“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Nisam znao da su tako slabo naoruzani. Zastarelo im sve.

  2. ko says:

    Iskljucite mu sve uredjaje pa da vidimo koliko su pelena poneli ovaj put???

  3. Beli Orao says:

    Koji naslov a ono mlaka voda , zašto to? Samo da bi se popunili redovi ove stranice ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *