Алармантно упозорење Лазанског из Москве: У току ОПАСАН ПОKУШАЈ ДА СЕ У СРБИЈИ ИЗАЗОВЕ ХАОС!

Алармантно упозорење Лазанског из Москве: У току ОПАСАН ПОKУШАЈ ДА СЕ У СРБИЈИ ИЗАЗОВЕ ХАОС!

11 децембра 2019

Мирослав Лазански, из позиције некадашњег војно-политичког коментатора и дугогодишњег познаваоца светских токова трговине наоружањем и војном опремом проговорио је о прљавој кампањи која се већ дуже време води против српске војне индустрије.

– Све што Србија ради везано за трговину оружјем и војном опремом је потпуно легално и једна смо од пет земаља у свету по транспарентности у овој области – каже Лазански, уз опаску да га упркос томе ни мало не чуди кампања против српске војне индустрије.Лазански истиче да је српска војна индустрија у великом успону последњих година и да је управо зато постала мета.

– Не продајемо ми више само метке, већ постајемо озбиљан играч јер на светско тржиште оружја сада пласирамо модерне сложене системе наоружања. Таква српска војна индустрија постаје трн у оку конкуренцији, не само у региону него и у свету – каже Лазански и додаје:

– Отуда разлози за све жешћу кампању, измишљене оптужбе и афере, са само једним циљем – да се наша војна индустрија потисне на тржишту, прогласи црном овцом, како би неки друге компаније из региона, које нуде сличне прозводе, заузели њену позицију.

Лазански напомиње да и америчке команије које се баве производњом и продајом наоружања имају исти интерес, је Србија има далеко лакши пролаз код земаља чланица покрета Несврстаних, још из периода бивше СФРЈ.

Говорећи о делу опозиције који фабрикује афере у вези са трговином оружјем, Лазански сматра да је реч о још једном покушају да се изазове хаос у земљи.– Њима очигледно иде у прилог да домаће војне фабрике пропадну, да радници остану без посла и ето ти хаоса. Зато користе сваку прилику па и тренутно стање у свету области трговине оружјем – уверен је Лазански.

Kод нас је опозиција подигла фрку око продаје нашег оружја Авганистану. Та држава није ни под каквим санкцијама, наглашава он.

– Авганистану оружје продају и Американци и Руси. Руси су им пре три године продали 10 хеликоптера Ми-17. И шта је ту спорно? – пита Лазански.

KOMENTARI14 коментара

 1. baloon says:

  Prvo su navukli Vučka na prodaju oružja sumnjivim kupcima, a sada sve to koriste protiv njega! Šta mislite odakle mariniki zahtev Nebojše seniora za izdavanje vize UAR? Dobila u frizerskom salonu?

  • Slobodanka says:

   Na prvi pogled smrdi da je ovo orkestrirana hajka. Da li moćni Zapad nešto što je zahtevao ipak nije dobio, te prete evo i preko svoje internacionale "1 od 5 meleona". A ti što protesti to je već jako poznata i izandjala koreografija, sve se ponavlja, kao da su roboti od plastike. Kako bi postali zanimljiviji nedostaje da im izrastaju zubi kao Drakulinim devojkama. Ama dosadni su.

  • Зоран says:

   Значи, није важно зашто је отац министра ишао као правни саветник у УАР да продаје оружје, иако Вучко рече да није, већ одакле Маринки податак?! Мало објективности, молићу!

 2. krojač says:

  Jeste, i ja mislim da su svi samo zavidni Srbiji na njenoj uspešnoj ekonomiji i vrhunskim proizvodima. Evo, i sad, pre neki dad takodje iz čiste zavisti digli prašinu oko plantaža marihuane u Srbiji. Zavide nam na vrhunskom kvalitetu proizvoda, odličnoj ambalaži i omiljenoti brenda naše marihuane u evropi i šire. Zato sad sve čine da unište ovu uspešnu privrednu granu Srbije i preotmu nam tržište. A i ovaj je posao bio transparentan da transparentnije ne može. Ovaj svet je postao strašno zao, naročito prema nevinim ljudima (trep, trep),

  • Deda says:

   Једино на чему нам не завиде, а реално би могли по бројости, је број веома ограничених.

  • LazarMacak says:

   E samo mi reci koja je to uspesna ekonomije kad mije plata sa 35 spustena na 24 da bi od nove godine imao platu 25 i koji su to majketi proizvodi matere ti

   • krojač says:

    Hahahaha. Šašav si! Zar nisi pročitao o kom proizvodu ja pišem?

  • opet ja says:

   Ha ha ha odličan komentar. A LaŽanski sada po nalogu svog ljubljenog Vučka uvodi u korupcionašku aferu element izdaje i napada na našu vojnu industriju. Pa sve se ovo dešava jer su se umešale barabe iz vlasti da uzimaju postotak od prodaje naoružanja. Kao SDPR ne može sam da nađe kupce nego to moraju da rade firme Stefnovića i ko zna koga još??!!

 3. Косовац says:

  Када би на пример неки „истраживачки“ новинари, као што су на пример Дилијана Гатанџијева, Душан Телесковић, пиштач Владимир Радомировић…., објавили овакав натпис у новинама: „Угледна обавештајна агенција ЦИА сазнаје да се оружје из Србије продаје противзаконито, у циљу убијања људи и животиња, бла, бла, бла….“, не би то било у реду. Не иде, ЦИА јесте угледна у свету, али овде у Србији постоји једна већа групација која стално пљује на Цију, тако да би писање тих новинара добило контра ефекат и значи да се инвестиција у овакве новинаре не би никако исплатила. ……….Зато, искусна агенција ЦИА једноставно још давне 2004. године оснује невладину Непрофитну организацију БИРН. Балканска Истраживачка Мрежа са мисијом и визијом. Balkan Ivestigative Reporting Network. Као, нисмо ми Ција, ми смо Истраживачи метода за лепши живот оних који читају новине. И брже – боље, НУНС им да две награде. БИРН пун пара, а фол НУНС их награђује. НУНС, то је једна организација у Србији која има у својим редовима и понеког новинара. Пошто се овде не ради о среским шпијунима, Ција је то, морало је мало да се замрси због могућности да падне снег и да зверка покаже траг. Па је у јавност избачена једна компонента ОЦЦРП - Organized Crime and Corruption Reporting Project. Онда је та компонента са своје стране избацила своју компоненту, и назвала је КРИК – Мрежа за Истраживање Криминала и Корупције. Наравно, непрофитна организација, сиротани који се финансирају из донација дај што даш. Приметио сам да запошљавају углавном новинарице, ваљда због родне равноправности. Бојана Павловић, Драгана Пећо, Анђела Миливојевић, Јелена Вељковић, Маја Николић,…. Можда за овај одговоран посао бирају жене које имају муда, ко би га знао. ……….Поставља се питање, зашто ЦИА за извршење својих прљавих послова бира новинаре. Јасно је, па новинари су бескичмењаци, лоши као људи, са путером на глави и умеју лепо да причају. ……….Тако, новинар добије податак од „узбуњивача“, па оплете да све пршти. Довољно да ствар преузме неки група од #5.000.000 српских корисних идиота. И онда све крене својим током – новинари подгревају, корисни идиоти пласирају, а ми са овог нивоа лествице информисаности, ми гутамо. Ако је неко као Алтајски сом, он поврати и спаси се, а ако није, обавезно поквари стомак. ……….Сада, Лазански се плаши да ови мамофукаре не изазову хаос у Србији. Па изазваће хаос, зато што је српски председник једна обична кукавица, која се плаши чак и од једноставних интервенција као на пример, да неког БИРН натера да пусти КРИК. Или да крикне, или да рикне. Али не, он се извештио само да протествује, а задовољава се само да јури своје Србе који су на Хрватским потерницама.

 4. Milos says:

  A da mozda Zapad to ne radi?Isti onaj Zapad koji je stvorio SNS i za koji radite.Ko vas ne zna skupo bi vas platio.Oni ovako razmisljaju - reci cemo da nam je Zapad neprijatelj jer se to "prodaje" kod Srba.Tako pravdaju nepostojece pritiske na Srbiju.Pa onda malo plase javnost pricama o sankcijama, embargu...Zasto bi uopste Zapad radio protiv ovih na vlasti kad su im dali sve.Rade za njih.Sprovode atlantizam i neokolonijalizam.Unistavaju srpsku privredu i proizvodnju.Promovisu kosovsku nezavisnost.Suvise blisko saradjuju sa NATO, itd.

 5. kojic jovan says:

  Stvar resiva za 5 minuta.Drzava treba da se bavi prodajom oruzja,a ne pojedinci tate,mame,ujaci, rodjaci,clanova vlade /stari naziv SIV /...

  • Косовац says:

   @ kojo, …..Шта је теби, Бог с тобом, шта причаш. Јел' смо све приватизовали, или нисмо? Сада би то државу трпао у приватне ствари које се ње уопште не тичу.

 6. Nika says:

  Režimu je očigledno malo onih analitičara koji su u stanju da odbrane neodbranjivo pa koga će pozvati u pomoć ako ne Lazanskog. Ovaj stručnjak je odigrao i veoma časnu ulogu u TV emisiji pvodom helikopterske nesreće u kojoj je život izgubilo sedam lica, trudeći se da dokaže da je veći stručnjak od visokih oficira vazduhoplovstva, a glavni argument mu je bio da im neprekidnim blebetanjem ne dozvoli da iznesu dokaze o krivcima za tu tragediju. Kao i obično, režim se potrudio da sve što je u vezi izvoza oružja govorila Marinika Tepić proglasi za čistu laž, a juče osvanu naslov da su američki i srpski advokati pokrenuli postupak za skidanje Tešića sa "crne liste". Istog onog Tešića za koga su tvrdili da ga i ne poznaju, kao i za proizvođača “organske hrane”, među kojom se nađe i kanabis, na imanju Jovanjica, pa kad im pod nos turiše sliku na kojoj se vide u njegovom društvu odgovor je, kao i uvek, bio:”Pa šta ako smo bili u njegovom društvu”. Ne zapita se Lazanski što oružje ne prodaje firma koja ga i proizvodi, što je najnormalnije (čiji radnici umesto da imaju najviše plate u državi jedva dobijaju ikakve), ili bar državna firma SDPR koja se uvek bavila prodajom oružja, a prodaju ga privatnici, kupujući ga ispod cene koštanja, a prodajući ga po trostruko višoj ceni, baveći se time i koruptivnim radnjama, kao što je podmićivanje, kako je navedeno u saopštenju američkog Ministarstva finansija od 9. decembra ove godine o novouvedenim sankcijama preduzećima i pojedincima zbog korupcije. Na spisku se nalaze i navodni saradnici Tešića, koji je pod američkim sankcijama od 2017. godine. Ispašće da Marinika laže i da je pripremljen skupštinski dokument o privatizovanju namenske industrije. Da nije poslanica u Skupštini Srbije još bi je proglasili i vračarom. Imali smo veoma respektabilnu privatnu firmu za proizvodnju vojne opreme “Mile Dragić” pa je vlast gurnu u stečaj (tačnije likvidaciju) bez ikakvog razloga, ostavljajući na stotine radnika bez posla, a članove njihovih porodica bez sredstava za život. Zato se u Debaljcevu nađoše šlemovi te firme koje su sa glava pobacali bojovnici iz Kijeva, što uslikaše vojnici DNR? O granatama kojima su ubijani vojnici i civili na istoku Ukrajine (pravoslavci) suvišno je i govoriti. O tome se govorilo u najuticajnijoj političkoj emisiji u Rusiji "Međunarodna panorama", emitovanoj na državnoj televiziji "Rusija 24", pored navodne "špijunske afere" i uloge Rusije u pregovorima oko Kosova i Metohije.

 7. Nika says:

  Piši - briši, pa kome dosadi. Meni soliti pamet ne može niko, pa ni kolega po struci (kojom se nikad nije bavio) Miroslav Lazanski. Zašto se prihvatio takve uloge pisao je portal Teleprompter, koji je ugašen, kao i svaki medij preko koga je narod mogao saznati ovo što se danas dešava u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u