АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ШЕФА ФРАНЦУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: „Очекује нас крвопролиће у Француској и целој Европи!“

ALARMANTNO UPOZORENJE ŠEFA FRANCUSKIH OBAVEŠTAJACA: „Očekuje nas krvoproliće u Francuskoj i celoj Evropi!“

17 jula 2016

patrik_kalvar 45Alarmantna poruka koju je pre samo nekoliko dana poslao šef francuske unutrašnje obaveštajne službe (DGSI) Patrik Kalvar, da Francuskoj i Evropi prete unutrašnji sukobi, u ovom trenutku naročito dolazi do izražaja.

Kalvar je svoj stav izneo pred skupštinskom komisijom koja je ispitivala okolnosti povodom terorističkih napada izvršenih u Francuskoj prošle godine. Ispitivanje je izvršeno iza zatovrenih vrata krajem maja, a sadržaj je sredinom ove nedelje postao dostupan javnosti.

– Ni slučajno ne treba popustiti. Mislim da ćemo pobediti protiv terorizma. S druge strane, mnogo me više zabrinjava radikalizacija društva i pokreti koji se iz toga pojavljuju. To me zabrinjava, kada razgovaram sa svim mojim evropskim kolegama. Moraćemo, jednom, da odvojimo sredstva da bismo se pobrinuli za druge ekstremističke grupe, jer je konfrontacija neminovna. Imaćete sukob između krajnje desnice i muslimanskog sveta. Ne islamista, već, baš, muslimanskog sveta – rekao je Kalvar.

„Figaro“, koji je tim povodom postavio pitanje da li se to Francuska nalazi na „ivici građanskog rata“, nedavno je podsetio da je Kalvar ranije ove godine, pred jednom drugom skupštinskom komisijom, za odbranu, izneo slično mišljenje, navevši da su potrebni još atentat ili dva, pa da dođe do unutrašnjeg sukoba između zajednica.

Šef francuskih obaveštajaca je, takođe, poručio da očekuje da napadači iz ID promene način delovanja na evropskom tlu, tako što će početi da postavljaju eksplozivne naprave i automobile bombe, da bi manje žrtvovali svoje ljude. Kalvar je naveo i da su od početka sirijske krize njegovi obaveštajci u Francuskoj sprečili 15 napada i u zatvor poslali 350 osoba. Istovremeno, francuske vlasti pozivaju na jedinstvo i poručuju da cilj terorista i jeste da izazovu podele.

KOMENTARI12 komentara

 1. Mali says:

  Imate pozdrav iz Washington ske kuhinje.

 2. Aleksandar says:

  Njega brine sukob između krajnje desnice i muslimanskog sveta. Čujete li šta govori čovek? Moraće, kaže, da izdvoje sredstva u celoj Evropi da to spreče. Sprečiće ljude da se bore za život, za opstanak.

 3. Radikal says:

  Ja upozoravam da ce u Srbiji izbiti veliko krvoprolice za 29. novembar, kao i svake godine.

 4. padre says:

  Ma ajde, ono što ti obaveštajci javno kažu 90 procenata je obična laž, koja služi tome, da ljude pripremi na restriktivne mere, koje služe obuzdavanju naroda a ne onome, što će "da se desi"!

 5. padre says:

  Zadatak obaveštajnih službi je skupljanje podataka za vlast, a ne za javnost!

 6. Slobodanka says:

  Šta fali i ovome pa neka sve puca i gori, ako. Naš put se zna, mi ćemo kao i svi ostali u EU - Bože moj, pa tamo svi idu. Videli smo i one velike kolone prošle godine, ama ceo svet hoće baš u tu EU. Najvažnije je da se kaže da naša deca tako žele i da je to za bolju budućnost naše dečice. Danas biti in ili u trendu znači obavezno ići ka EU, nezgodno je biti baš zaostao. Ah, ovakva upozorenja, ma to okačiti mačku o rep jer mi smo se već odlučili: Živećemo u EU, pa dokle poživimo i nek košta šta košta. Ovim savremenim teroristima što ih nazivaju džihadistima, eto njima je raj da stignu na nebo i da im se tamo ispune neka obećanja. Slično njima i nama je isto raj da stignemo u EU i da nam se ispune razne obećane stvari. Bez ruke ili bez noge, a poneko i bez glave, pa još čipovanje i GMO i sve ostalo - sve to nama priliči i godi, jer važno je samo biti IN.

 7. Kuruz strave says:

  ZNAČI DA KUPIMO GRICKALIVE, PIVO I LCD SA EKRANOM BAR 127 CM, PA DA SE LEPO GLEDA I UŽIVA, HEHEHE

  • Kuruz strave says:

   ispravak-GRICKALICE

   • Slobodanka says:

    Tek će nam biti jasno da li će biti vremena za gledanje televizije i za bilo kakvo drugo uživanje u zavisnosti od toga da li će se Turska u potpunosti stabilizovati. Oni još nemaju kontrolu nad celom teritorijom, a izgleda da im fale i neki vojni helikopteri. Turska ima nekoliko miliona izbeglica i moguće je da postoji namera da se napravi haos te da se milioni izbeglica opet pokrenu prema Evropi.

 8. Lajla says:

  Zadaovoljna sam sa misljenjem ovog obavestajca,sada je Evropa na redu da se glave kotrljaju, NIHOVI NATO AVIONI NEMILOSRDNO SU NASU SRBIJU BOMBARDOVALI.ALI OVA CE IGRA U EU DA SE VRATI SA KAMATOM.Sve se vraca sve se placa. Ne sekirajte se Srbi tamo stici nece,Merdevine su klonjene sa zida da se ratne prenese u nasu kantinu. TOP LISTA NADREALISTA....... https://www.youtube.com/watch?v=nt9cMJAAwPA

 9. Vesna says:

  Malo i oni da osete, kako je.

 10. Derim says:

  Kada niko ratovati neće, Crna Gora i Srbija mora. E pa gospodo mi smo navikli da ginemo jer ste nam vi tako odredili. A sada hteli ne hteli naviknut ćete i vi na krv, suze i gubitke najdražih. ŽELIM VAM SVE NAJGORE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *