ALBANAC PONOVO IZAZIVA: Rama izjavio da bi Srbiji bilo bolje da prizna Kosovo

ALBANAC PONOVO IZAZIVA: Rama izjavio da bi Srbiji bilo bolje da prizna Kosovo

22 oktobra 2014

big_lso_6069 Edi RamaŠto pre Srbija formalno prizna da Kosovo nikad više neće biti njen deo, to je bolje i po Srbiju i po region, rekao je danas premijer Albanije Edi Rama i dodao da čvrsto oseća i veruje da su oni to i uradili samo što to nisu rekli, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, njegova zemlja i Srbija moraju da pokušaju da okončaju višedecenijsko uzajamno neprijateljstvo fokusirajući se na bitna pitanja kao što je na primer zajednička želja da uđu u Evropsku uniju, a ne na prošlonedeljne razmirice zbog fudbalske utakmice.

Rama je pozvao Beograd da ponovo razmotri svoj stav prema Kosovu, navodi AP.

On je u intervjuu američkoj agenciji AP rekao da međunarodnom politikom „ne treba da upravljaju fudbalske utakmice“.

Albanski premijer je trebalo da danas stigne u posetu Beogradu, u sklopu napora za ublažavanje tenzija koje su i dalje prisutne u regionu posle ratova u bivšoj Jugoslaviji, navodi američka agencija.

Ta poseta je, međutim, odložena za 10. novembar nakon incidenta kad je na stadion partizana, tokom utakmice Srbija-Albanija, doleteo dron sa zastavom takozvane „velike Albanije“.

Rama je istakao da dve zemlje ne mogu nigde da idu odvojeno.

„Zajedno mi možemo da učinimo da EU shvati da je Balkan za nju značajan danas isto koliko je i EU značajna za Balkan“, rekao je on.

Rama je rekao da je „Velika Albanija srpska noćna mora, a nikako albanski projekat, niti u Albaniji niti na Kosovu“.

„Ono što treba da nas ujedini je mnogo veće od onog što nas razdvaja. Mi želimo ‘veliku Evropu’ a ne ‘veliku Albaniju’. Mi se za to borimo“, rekao je albanski premijer,prenosi agencija AP.

KOMENTARIJedan komentar

  1. vlada says:

    Ma sta se ovaj uzjebo? Najbolje bi bilo da ti lepo ni ne dodjes, pa laj iz svog dvorista kol'ko hoces. Malo se utripovao da je neki baja. Polako sa priznavanjem Kosova. Jos uvek to nije gotovo. Bice gotovo kad se Kosmet nadje tamo gde i treba i gde mu je mesto - u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *