АЛБАНЦИ БЛОКИРАЛИ ПРИСТУП манастиру у Ђаковици

ALBANCI BLOKIRALI PRISTUP manastiru u Đakovici

6 januara 2018

Grupa kosovskih Albanaca blokirala je u Đakovici pristup Manastiru Presvete Bogorodice.

Pristup je blokiran iako je grupa Srba otkazala najavljenu posetu zbog pretnji i bezbednosne situacije.

„Četiri starice monahinje ostale su jutros zaključane u Manastiru i liturgija nije služena niti je iko mogao da donese badnjak. Čak nisu mogle da kupe ni hleb koji im je posle donela policija. Navodni mirni protesti samo su nastavak etničkog čišćenja Đakovice od Srba koji je usledio nakon 1999, uništavanjem srpskih crkava i kuća“, izjavio je arhimandrit Sava Janjić.

On je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je Manastir Presvete Bogorodice do temelja bio spaljen 2004. godine, a da pravoslavno groblje još i danas predstavlja „tužnu sliku savremenog varvarstva i mržnje“.

„Nažalost, i posle 18 godina mnogi naši vernici ne mogu da dođu na Kosovo i Metohiju, dok oni koji su ovde ostali žive u stalnoj zebnji i neizvesnosti zbog etničke mržnje koja se širi na svakom koraku: u medijima, u školama, na društvenim mrežama. Čast izuzecima, ali niko javno ne sme da digne glas protiv preovlađujućeg terora u kojem su posle rata od kosovskih ekstremista stradali i mnogi čestiti kosovski Albanci“, napisao je arhimandrit Sava Janjić.

Dodao je da nije ni čudo što se Kosovo danas suočava sa sve ozbiljnijim međunarodnim osudama.

KOMENTARI5 komentara

 1. R.Srpska says:

  ŠIPTARI SU ISLAMSKI NACISTI SUŽENE SVESTI.

 2. mimi says:

  Koliko ima nasih naroda sto su uzeli strano drzavljanstvo koji se nikada nece vratit u bivsu jugu.Uzmi te siptarsko drzavljanstvo kao i svi drugi u svijetu i zive te dok vas zdravlje sluzi a mani te se prljave politike.Zasto mi narod da gubimo glavu zbog poilitickih izivljavanja.Uzivaj ovo malo zivota,ili bi vam nesto bolje bilo da ste u Srbiji?

 3. Milovan says:

  Kad Balkanom protutnji SRBSKA VOJSKA, tek onda će zavladati mir.

  • Batina says:

   Istinu zboris Srbine.

 4. Hruscov says:

  Siptari ce sami sebi doci glave, zivi bili pa videli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *