АЛБАНЦИ КИПТЕ ОД БЕСА: Путин бомбардовао главно упориште њихових џихадиста (ФОТО)

ALBANCI KIPTE OD BESA: Putin bombardovao glavno uporište njihovih džihadista (FOTO)

13 decembra 2020

RUSKE vazduhoplovne snage pokrenule su nove vazdušne napade na severozapadni region Sirije u jutarnjim satima.

Ruski avioni gađali su džihadističko uporište Kabani na severoistoku Latakije.Prema izveštajima sa terena, ruski ratni avioni bombardovali su položaje Turkestanske islamske stranke (TIP) u Kabaniju (glavno uporište albanskih džihadista u Siriji), zajedno sa nizom tačaka u obližnjoj ravnici Al-Gab.

Takođe se navodi da su ruske vazduhoplovne snage pokrenule nekoliko napada u regionu Džabal Al-Zavija, koja je trenutno pod kontrolom džihadističkih pobunjenika i njihovih saveznika iz Nacionalnog oslobodilačkog fronta (NLF) koje podržavaju turske oružane snage.

Ruske vazduhoplovne snage s vremena na vreme izvode napade na severozapadu Sirije, posebno kada njihovi izviđački avioni zabeleže džihadistička upotišta u Latakiji, Idlibu i Alepu.

Ranije ove godine, one su izvele jedan od svojih najrazornijih napada od ulaska u sirijski sukob, kada je njihov vojni avion bombardovao kamp za obuku militantne grupe Failak Al-Šam (Legija Šam), koju podržavaju Turci, na severu Idliba.

Ovaj pomenuti napad ruskih vazduhoplovnih snaga rezultirao je smrću preko 100 militanata koje podržavaju Turci i uništenjem kampa za obuku.

(Srbija danas)

 

KOMENTARI4 komentara

  1. Pravda says:

    Tari govna.

  2. Lala says:

    Ah, tamante ih.

  3. I Love persida says:

    Lete k nebu? Valja se i oni malo da budu narod Božiji, i da izađu pred lice pravde. Ruske najtiražnije novine se zovu "Pravda"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *