АЛБАНЦИ НАМ ПОРУЧУЈУ: Ниш је одувек био наш град!

ALBANCI NAM PORUČUJU: Niš je oduvek bio naš grad!

7 juna 2015

nis-serbia-5Albanci nastavljaju da provociraju Srbe, a najnovije provokacije ogledaju se u natpisima albanskih medija, koji iznose tvrdnje da je Niš oduvek bio njihov grad i da mu je pravo ime Nisi!

Kako tvrdi albanski medij “Presheva Jone” Niš je oduvek bio čist Albanski grad, ali je onda etnički očišćen od strane Srba, kao i sporazumima Beograda i Turske.

Ovaj medij kao dokaz tvdrnje da je niš (Nishi na albanskom) prikazuje fotografiju Albanaca u ovom gradu iz 1912. godine na kojoj je prikazano proterivanje Albanaca iz Srbije!

Oni takođe navode da je do tada u Srbiji živelo preko 100.000 Albanaca, a da ih je sada nešto više od 5.ooo!

Ovo je samo još jedna u nizu provokacija Albanaca, a podsetimo da su Albanci – katolici s Kosova i Metohije, tvrdili i da su pojedini manastiri i crkve SPC-a zapravo njihovi hramovi koje su im Srbi davno oteli i traže da im se neke od srpskih svetinja vrate i daju na upravljanje, kao i da se odatle proteraju pravoslavni sveštenici!

U selu Đonaj, nedaleko od Prizrena na Kosovu i Metohiji, nalazi se pravoslavna crkva stara 1.000 godina, za koju lokalni meštani tvrde da je to zapravo katolička crkva. Albanci se pozivaju na svoju istoriju pre nego što su prešli u islam, tvrde da je siva crkva njihova i da im je oteta, pa je žele nazad.

(Telegraf.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. vlada says:

    ovo je samo pocetak ,oni imaju cilj koji im je zacrtala amerika a hrvati im pisu tekstove .da smo zivi i zdravi pa uskoro puske u ruke pa istrebimo gamad ,a s njima i ove nase domace izdajnike , Sto manje u zatvore da se hrana ne baca na gamad. a sto se tice siptara,mozes zivlt da mu spasis ,celu porodicu .da mu pomazes ,..,taj ce te zaklati s ledja kad za to dodje vreme .tako da jedino mozes verovati mrtvom siptaru u suprotnom eto njih uskoro do nisa sigurno .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *