Албанци нас провоцирају!

Albanci nas provociraju!

14 jula 2015

sp-morina_620x0Albanski mediji objavili su intervju sa Ismailom Morinom, koji još od prošle godine tvrdi da je upravo on pustio dron sa zastavom tzv. „velike Albanije“ tokom utakmice Srbija – Albanija prošlog oktobra, posle čega je na stadionu nastao haos.

– Odmah posle žreba igrao sam mali fudbal sa prijateljima i tada se rodila ideja da pustimo dron tokom utakmice. Imali smo dve verzije zastave, razmišljali i da napišemo nešto na italijanskom, ali smo onda izabrali reč „Autohtoni“ na engleskom što je delovalo elegantnije. Bio sam siguran da će utakmici biti igrana na stadionu Crvene zvezde i 26. jula prošle godine sam obišao lokaciju, snimio stadion i predeo oko njega. Otišao sam i na stadion Partizana, ali tek usput. Kasnije sam saznao da će utakmica baš tamo biti odigrana. Proverio sam ponovo lokaciju preko Gugl Mapa i pronašao tri-četiri lokacije udaljene 50-70 metara od stadiona odakle je bilo moguće pustiti dron.

Morina je planirao da dron sa zastavom fašističke tvorevine takozvane „Velike Albanije“ bude iznad stadiona prilikom intoniranja himni, ali nije uspeo jer je bilo ljudi u blizini i plašio se da će biti otkriven. Kasnije je sačekao priliku i pustio letelicu.

Odmah je seo u kola, sa saučesnikom se odvezao autoputem ka Skoplju. Kaže da se plašio da ga ne zaustave na granici, a plan mu je bio da naprska graničare suzavcem, probije rampu, ali je izašao iz Srbije. Nakraju, dodaje da mu se život promenio, da strahuje za bezbednost i da više ništa nije isto…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *