ALBANCI NASTAVLJAJU TEROR, VLAST U SRBIJI ĆUTI: Zapaljena kuća Srba

ALBANCI NASTAVLJAJU TEROR, VLAST U SRBIJI ĆUTI: Zapaljena kuća Srba

21 oktobra 2014

vatra-pozar-1334233391-149102U selu Drsnik u opštini Klina na Kosovu i Metohiji u ponedeljak veče od strane Albanaca zapaljena je kuća srpske povratničke porodice, izjavila je danas Tanjugu načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

Zločinački napad se dogodio u ponedeljak veče oko 21č., a u trenutku izbijanja požara u kući nije bilo nikog.

Radosavljević je rekla Tanjugu da je vlasnik kuće bio pokojni Mladen Dabižljević, a da je u kući, koja je u potpunosti izgorela, živela njegova supruga koja sinoć na sreću nije bila u kući.

Kuća je zapaljena i u potpunosti je izgorela, rekla je načelnica Pećkog okruga koja je danas obišla Drsnik i razgovarala sa Srbima povratnicima koje je novi u nizu incidenata izuzetno uznemirio.

“Apelujem na zdrav razum ljudi da se osvestimo i da iz prošlosti izvučemo lekciju da nam se nikada više ne ponove te strašne stvari i da pokušamo da gradimo bolju budućnost jer smo platili debelu cenu i Srbi i Albanci i ovo što nam se događa nije nam uopšte potrebno na Kosmetu ali i ni u centralnoj Srbiji,” rekla je Radosavljević.

U Drsniku živi dvadesetak srpskih povratničkih porodica koje su zbog poslednjeg incidenta veoma uplašene.

U poslednjih nekoliko dana ovo je četvrti napad. Prethodno je u Gnjilanu zapaljen automobil čiji je vlasnik Srbin, u Kosovskoj Mitrovici u dva navrata – kamenicama i molotovljevim koktelima je gađana opštinska zgrada, a u nedelju veče u Klini je kamenovana kuća vlasnika Dragana Kunića.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rade Bukarar says:

    pa valjda imamo bajni euleks koji stiti sve na kosovu a najvise svoje dzepove treba to isterati sa kosova i uzeti stvar u svoje ruke

  2. Za Srbiju says:

    Odvesti Čanka na okupirane teritorije i ostaviti ga u kući koja gori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *