АЛБАНЦИ ОПТУЖИЛИ НЕМЦЕ

АЛБАНЦИ ОПТУЖИЛИ НЕМЦЕ

30 септембра 2020

Председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша, изјавио је данас да Немачка опструира рад Суда за злочине ОВK, како би преузела међународну позицију коју има САД.

Бериша је рекао да је Специјални суд који се бави злочинима ОВK, направљен иницијативом САД којима је стало да се проблем жртава реши.– Немачка врши притисак, ја бих рекао да је она деструктивни елемент у овом тренутку који чини све да се избегну деловања суда – казао је Бериша и оценио да Немачка, а тиме и ЕУ, жели да заузме сместо пре САД

– А познато је да је Америка створила (тзв.) Kосово – рекао је он.

Према његовим речима, немогуће је да ЕУ, Велика Британија и САД нису знали за „злодела на Kосову и Метохији“ и да је дошло до разлаза између ЕУ и САД којој је стало да реши проблем жртава.

– Хапшење челних људи ОВK Гуцатија и Харадинаја је рађено по налогу тужилаштва и суда из Приштине и то је радила судска полиција. Очекивање је да ће овај суд на крају завршити са обавезујућим пресудама – казао је Бериша.

Бериша је навео да је свима који су били део ОВK јасно да морају да се склоне са политичке сцене и да прихвате одговорност за злочине, те да су многи то учинили осим Рамуша Харадинаја.

Говорећи о цурењу докумената Суда у Хагу, Бериша је рекао да су тиме угрожени сведоци злочина.

– Имали смо случај да је Насим Харадинај чак једну породицу идентификовао и тако угрозио и имали смо простор да је слаба реакција европског политичког друштва и ЕУ на поступак и цурење докумената – казао је он.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Просрбин, а? Ал сере па и не обрише. Значи има свуда аутошовиниста. Така мода наишла. Меричка.(ако нисам добро разумео, а просто не верујем да јесам, шта је онда?)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u