АЛБАНЦИ ОПТУЖИЛИ НЕМЦЕ

ALBANCI OPTUŽILI NEMCE

30 septembra 2020

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, izjavio je danas da Nemačka opstruira rad Suda za zločine OVK, kako bi preuzela međunarodnu poziciju koju ima SAD.

Beriša je rekao da je Specijalni sud koji se bavi zločinima OVK, napravljen inicijativom SAD kojima je stalo da se problem žrtava reši.– Nemačka vrši pritisak, ja bih rekao da je ona destruktivni element u ovom trenutku koji čini sve da se izbegnu delovanja suda – kazao je Beriša i ocenio da Nemačka, a time i EU, želi da zauzme smesto pre SAD

– A poznato je da je Amerika stvorila (tzv.) Kosovo – rekao je on.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da EU, Velika Britanija i SAD nisu znali za „zlodela na Kosovu i Metohiji“ i da je došlo do razlaza između EU i SAD kojoj je stalo da reši problem žrtava.

– Hapšenje čelnih ljudi OVK Gucatija i Haradinaja je rađeno po nalogu tužilaštva i suda iz Prištine i to je radila sudska policija. Očekivanje je da će ovaj sud na kraju završiti sa obavezujućim presudama – kazao je Beriša.

Beriša je naveo da je svima koji su bili deo OVK jasno da moraju da se sklone sa političke scene i da prihvate odgovornost za zločine, te da su mnogi to učinili osim Ramuša Haradinaja.

Govoreći o curenju dokumenata Suda u Hagu, Beriša je rekao da su time ugroženi svedoci zločina.

– Imali smo slučaj da je Nasim Haradinaj čak jednu porodicu identifikovao i tako ugrozio i imali smo prostor da je slaba reakcija evropskog političkog društva i EU na postupak i curenje dokumenata – kazao je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Prosrbin, a? Al sere pa i ne obriše. Znači ima svuda autošovinista. Taka moda naišla. Merička.(ako nisam dobro razumeo, a prosto ne verujem da jesam, šta je onda?)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *