АЛБАНЦИ организатори пуча у Турској!

ALBANCI organizatori puča u Turskoj!

19 jula 2016

160716161017-turkey-coup-attempt-homepage-3a-large-169Većina vojnih starešina koji su učestvovali u pokušaju državnog udara u Turskoj albanskog su porekla, prenose albanski portali.

Od ukupno 29 uhapšenih generala i pukovnika čak 25 su albanskog porekla, među kojima bivši komandant vazduhoplovnih snaga Turske, general Akin Ozturk i komandant Druge armije general Adem Huduti, koji vode poreklo sa Kosova.

Među glavnoosumnjičenima za državni udar je i pilot Jusuf Kurt, koji je srušio ruski avion, a koji je poreklom iz sela Bukoroc kod Prizrena.

Jedna od organizatora vojnog udara je i general-potpukovnik Metin Idil, koji je, takođe, albanskog porekla.

Albanski portali navode da je Huduti prije preuzimanja komande nad turskom Drugom armijom komandovao jedinicama na granici sa Rusijom i Grčkom, te da je bio i na čelu turskih snaga u Avganistanu.

Huduti je rođen u Rečanu, u blizini Prizrena, a njegova porodica preselila se u Tursku kada je imao pet godina, dok je Ozturk poreklom iz Kosovske Mitrovice.

KOMENTARI9 komentara

 1. Nuclear Vlasta says:

  Od čega se pametan stidi - budala se ponosi.

 2. Vujadin says:

  Erdoganu ne ostaje ništa drugo nego da na Kosovo i Albaniju baci nekoliko stotina atomskih bombi i tako spriječi ponavljanje puča. Budalaština, a ne vijest.

 3. Kulak says:

  Naravno, Šiptari će odmah imati obrazloženje da Adem Huduti i Jusuf Kurt jesu rođeni na Kosovu i Metohiji ali da nisu etnički Šiptari, već etnički Turci.Oko Prizrena i u gradu Prizrenu ima dosta etničkih Turaka.Šiptari će se pravdati da oni sa tim tipovima nikakve veze nemaju.

 4. Ilija says:

  Lazu Siptari ko kerovi. Uostalom kad su to oni bili organizatori bilo cega velikoga. Oni su uvijek kroz istoriju bili samo izvrsioci prljavih poslova, koji se gade drugim ljudima. Vrlo cesto svirepe placene ubice, i zlikovci najgore vrste.

  • Kulak says:

   Slažem se.Kratko, jasno i tačno napisano.

 5. Vladimir says:

  Apsolutno tako !

 6. Portopranco says:

  Ako su u pitanju Šiptari onda ovaj državni udar ili fingiranje državnog udara u Turskoj nije njihova ideja.Šiptari samo izvršavaju ono što im Ameri naređuju.

 7. Dražen Jovan Petrović says:

  Čudan neki državni udar.Jedan musliman poreklom iz Raške oblasti seo pred PARKIRANI TENK i tako je zaustavljen ovaj državni udar.Čudno, da ne kažem nešto drugo.

 8. arso says:

  Zato je i propao puč, gde si čuo za neku veliku bitku koju su albanci vodili i pobedili. Možeš samo da čuješ, kako su silovali, klali i ubijali žene i decu i organe vadili zarobljenicima. Jadna majka onima koje sada navata Erdogan, ne bio im u koži, ako pusti njemu leti glava, ovde nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *