Albanci otimaju srpsku zemlju

Albanci otimaju srpsku zemlju

2 oktobra 2013

Meštani Čaglavice godinama se bore sa uzurpatorima albanske nacionalnosti koji im koriste poljoprivredno zemljište, grade na njemu, preoravaju puteve, a pojedinim vlasnicima koji poseduju validnu dokumentaciju, zemlja se i administrativno otima.

Iako su se u više navrata obraćali nadležnim organima, problemi nisu rešeni, a teror se nastavlja.

U protekla tri dana nepoznate osobe albanske nacionalnosti u mestu zvanom, Mirkovica − breg koji pripada katastarskoj zoni Čaglavica (opština Priština), terorišu vlasnike poljoprivrednog zemljišta iz Čaglavice uvredama, psovkama, ograđuju i oru privatne parcele. Ovog puta uzurpatori su se drznuli i da preoru i blokiraju ucrtane poljske puteve.

Mesni odbor sela Čaglavica je u više navrata upozoravao da se “godinama unazad, vrši uzurpacija i otimačina poljoprivrednog zemljišta pojedinim meštanima Čaglavice od nepoznatih lica albanske nacionalnosti”.

Mesni odbor sela Čaglavice “zahteva od nadležnih organa da odmah zaustave ove nezakonite radnje” i upozorava da “može doći do fizičkog sukoba jer je poslednjih dana bilo nekoliko verbalnih incidenata između meštana srpske nacionalnosti iz Čaglavice i NN lica albanske nacionalnosti”.

– Meštanima Čaglavice je u više navrata prećeno da više ne dolaze na svoje parcele jer su njihove parcele kako im je rečeno od strane uzurpatora sada u vlasništvu, drugih osoba. Pojedini meštani su ovaj slučaj prijavili Kosovskoj policiji – navedeno je u saopštenju MO sela Čaglavice koje potpisuje Goran Stanković.

(Vesti-online.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *