АЛБАНЦИ ОТВОРЕНО ПРЕТЕ РАТОМ СРБИЈИ: „На реду је борба за Прешево, Медвеђу и Бујановца“

ALBANCI OTVORENO PRETE RATOM SRBIJI: „Na redu je borba za Preševo, Medveđu i Bujanovca“

19 januara 2017

DAN ZASTAVE

Pre nekoliko dana je Faton Klinak, predsednik udruženja veterana OVK, rekao za lokalne kosovske medije da „ukoliko se ne reši pitanje Albanaca na istočnom Kosovu (jug Srbije), nije isključena mogućnost izbijanja novog oružanog konflikta“. Ako uzmemo u obzir ovu pretnju, nameće se pitanje: Da li se sprema nova bura, ovog pita na jugu Srbije?!

Naime, datum koji bi pogotovo mogao da bude kritičan jeste 26. januar, kada se pripadnici OVPMB-a (Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca) spremaju da obeleže godišnjicu (2001) kada su se prvi put pojavili u javnosti s pomenutim oznakama, a iza svega toga stoji nekadašnji komandant ove terorističke organizacije Šefket Musliu, bliski saradnik Ramuša Haradinaja.

Podsećanja radi, Musliu je bio uhapšen na Kosmetu 2003. od strane Kfora i bio je iza rešetaka do 2011, kada je pušten na slobodu i od tada važi za čoveka koji „obavlja prljave poslove za Haradinaja“.

– On se trenutno nalazi na KiM, gde je izuzetno aktivan u organizovanju nekadašnih pripadnika terorističkih organizacija, pogotovo posle hapšenja Haradinaja, s kojim je u konstantnom kontaktu. Uskoro sledi godišnjica, kada postoji realna opasnost da pokušaju da isprovociraju srpske snage bezbednosti na jugu Srbije kako bi izazvali ozbiljniji incident – upozorava izvor „Alo!“ iz bezbednosnih struktura.

Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije, za „Alo!“ objašnjava da opasnost od mogućih incidenata postoji.

– Primetno je u poslednje vreme da su se aktivirali bivši pripadnici OVK sa područja Gnjilana i da prete izazivanjem sukoba, i to pre svega preko društvenih mreža. Prvo im je povod bio Haradinaj, ali vidi se želja da se izazove incident, mada im je manevarski prostor sužen jer je situacija na jugu pod kontrolom – navodi Drecun.

Ko je Šefket Musliu

1998-1999. Kao član OVK bio je aktivan u „Crnim orlovima” Ramuša Haradinaja 1999-2001. Boravio na jugu Srbije, postao komandant OVPMB-a 2001. Prešao u Gnjilane 2002. SAD ga stavile na crnu listu 2003. Uhapšen od strane Kfora, osuđen na deset godina zatvora 2011. izašao iz zatvora.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. Major says:

  Jaka vojska OVK. Gomila bezveznjakovica koji imaju srce vrapca i muda od miša. Da im nije bilo Amerike, ne bi se zaustavili do Tirane. Ali sad vaze druga pravila. Boje im je da ne seru i da polako pakuju kofere. Eto im Albanije, ako i od nje nesto ostane.

 2. Za Srbiju says:

  A gde su naše službe da ih preduhitre?

 3. Dondon says:

  Joooj pa bas da vidimo ko ce da ih zastiti ovog puta. Pa bre vreme je da se otresemo govana siptarskih i da krenemo u oslobadjanje Srpskih teritorija.

 4. deda mraz says:

  Ma sto pre to bolje pa de se polako i vas i ovih komunistickih rezima u zadnjih 70 godina resimo.Samo je pitanje hocej li ih nasi komunisti koji su na vlasti proglasiti teroristima ili ne.

 5. darko says:

  STO JE NAJVECI PROBLEM SRBA STO NISU SHVATILI NIKAD TKO SU SIPTARI DIVLJACI BILI I ZA VREME TITA KOJI IM JE OBECAO DRZAVU 1968 PA MU NOSILI TAKO SRDACNO SLIKE KOMUNISTI KOJI SU SRBIMAP UNILI GLAVU O BRASTVU S OVIM DIVLJACIMA I NARAVNO SAD KAD SU DOBILI DRZAVU OD NATO ZLOCINACA KAD SE NAORUZAVAJU DIVLJAJU BESKONACNO. SRBIJA PO MOM MSILJENJU IMA TRAJNI PROBLEM S OVIM DIVLJACIMA KOSOVO JE OTISLO KLANJE NA SEVERU CE ISGURNO NASTAVITI U OVOM ILI ONOM OBLIKU A OVI DIVLJACO VAN KOSOVA CE IM STVARATI SIGURNO PROBLEME 30 NAREDNIH GODINA JER ZELE SE PRIKLJUCIT TOJ SAD VELIKOJ ALBANIJI JER KOSOVO I ALBANIJA SU JEDNO GRANICA JE FORMALNA ZASTAVE ISTE.TKO JE RESENJE JEDINOM MOGUCE ALI SRBIJA NITI IMA SNAGE NITI VOJNE SAVEZNIKE DA OVE DIVLJAKE JER SU TO SVI MISLITI OVK JE JEDNO OBICAN SIPTAR DRUGO JE BAJKA BI TREBALA PROTERATI SVE OVE DIVLJEKE NJIH 1000 000 JEDNIM ODLUCNIM RATOM RECIMO 5 ILI 6 GODINA SVE DRUGO CE UVEK BITI TRAJNA NESTABILNOST SRBIJI. MEDUTIM NATO NECE DATI SRBIMA KAO HRVATIMA DA RESE NACIONALNO PITANJE JER NATO I ZAPAD JE UVEK BIO PROTIV SRBA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *