Albanci počeli da komadaju Makedoniju

Albanci počeli da komadaju Makedoniju

2 novembra 2014

tirana-slavlje-utakmica-albanija-srbija-foto-rojters-1413366964-581375Samozvana „Garda Republike Iliride“ saopštila je danas da je počela sa patroliranjem „svuda gde živi albansko stanovništvo“ i da „albanska teritorija neće biti ostavljena bez obezbeđenja“.

Grupa od tridesetak osoba 18. septembra ispred spomenika Skenderbegu u Skoplju proglasili je takozvanu „Republiku Iliridu“ koja, kako su saopštili, obuhvata područje od Struge do Kumanova.

U saopštenju, koje su danas objavili mediji u Makedoniji, navodi se da će štab „Garde“ biti aktivan na celoj teritoriji „Republike Ilirida“, odnosno biće formirano obezbeđenje u gradovima koji, kako smatraju, pripadaju toj „republici“.

„Cilj Garde će biti konfrontacija sa ljudima koji su prodali albanske nacionalne interese. Republika Ilirida zajedno sa svojom gardom sada je realnost i dejstvovaće u skladu sa novim zakonom, odnosno privremnim zakonima dok ne bude rešen konačni status teritorije u skladu sa Ženevskom konvencijom“, navode iz te organizacije.

U saopštenju, koje je potpisao „general“ Hamdi Ndrecaj – Panteri, upućena je molba građanima da „budu ljubazni“ kada „Garda“ izvršava naredbe, jer će to biti od koristi stanovništvu „Republike Ilirida“, bez obzira na nacionalnu, versku ili rasnu pripadnost.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *