АЛБАНЦИ ПОДИЖУ БАЈДЕНУ СТАТУУ КОД УРОШЕВЦА: Вредност радова 600.000 евра – Изградња почела на Дан независности САД

ALBANCI PODIŽU BAJDENU STATUU KOD UROŠEVCA: Vrednost radova 600.000 evra – Izgradnja počela na Dan nezavisnosti SAD

6 jula 2021

POVODOM Dana nezavisnosti SAD u Sojevu kraj Uroševca nadomak baze Bondstil svečano su otvoreni radovi na projektu uređenja zelenih površina i postavljanju statue aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Pripadnici američkog Kfora iz kampa Bondstil i građani Uroševca učestvuju u toj aktivnosti koju sprovode u saradnji sa mrežom nevladinih organizacija Avonet.

Očekuje se da će projekat koji će finansirati građani i preduzeća iz Uroševca koštati više od 600.000 evra.

Učesnici projekta su tom prilikom odali i počast obelisku podignutom u čast pokojnog sina američkog predsednika Boa Bajdena koji je radio za međunarodne institucije na KiM.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI19 komentara

 1. radmila says:

  Imace ko i da je skine - kad tad.

  • Kosovac says:

   @ radmila, …..Poštovana, iz tvoja usta u Božije uši.

   • Pendrek says:

    AMIN.

 2. Pravda says:

  I hitleru su dizali spomenik.

 3. Gardista says:

  Al ce da rusimo, idem sajlu da podmazem.

 4. Kosovac says:

  Šiptari su isto što i Slovenci i Hrvati, ropski mentalitet. Pošto nemaju ništa svoje da vredi, onda podižu spomenike Skender Begu, Klintonu, Bajdenu, Bajdenovom sinu, Toni Bljeru, Majci Terezi….. ………………..Mogli bi recimo da naprave i spomenik zaslužnom Ibrahimu Rugovi, bez obzira na njegovo srpsko poreklo, ali i tu su u škripcu: Ibrahim Rugova je pre nego što je otišao Bogu na istinu, promenio muslimansku veru u rimokatoličku veru. Pa kako će onda sa tom flekom da izađu pred Muhameda, nezgodno.

  • Kosovac says:

   Tokom celog II svetskog rata, Šipe su bili na strani svog ujaka Hitlera. Pa je nezgodno, iako je velika vremenska distanca, da slave sada neke tadašnje fašističke junake. Možda grešim dušu, ali jedva je uspelo da se stvori jedno ime Ramiz Sadiku, koga su balisti streljali zajedno sa Srbinom Borom Vukmirovićem. Zato su u cilju Bratstva i Jedinstva, komunisti forsirali pojam „Boro i Ramiz“ kao dobar simbol. Simbol je bio zaista dobar, ali neuspešan. Neuspešan zato što je bilo isto kao kada bisere prosipaš komunističkim svinjama, biseri se uprljaju, a svinje ostaju svinje. Evo onomad je Nenad Čanak obišao svoje svinje, i nama nesebično preneo utiske. Bolje to nije mogla da uradi ni Nataša Kandić.

  • Ljubljana says:

   Spomenik Vuka Karadžiča v Ljubljani, Mihajlo Pupin na Bledu, spomeniki srbskim borcem NOB v Beli krajini, Kozjanskem.. Svetozar Borojevič v Novi Gorici..itd. Kosovac dušo moja nesretna...lep pozdrav!

   • Kosovac says:

    @ Ljubljana, .....Dušo srećna. Povlačim moje reči kojima sam Slovence svrstao ovog puta u istu grupu sa Hrvatima i Šiptarima. Malo sam se zaneo i preterao znajući činjenicu da su se pre trideset godina Slovenci, Hrvati i Šiptari udružili protiv Srba, udružili se u jednom zločinačkom poduhvatu. Povlačim reči samo zato što zaista Slovenci nisu napravili spomenik Hitleru, niti nekom drugom Danke Dojčlandu. ……………Inače, mnogi Bila Klintona svrstavaju u rang Hitlera, ali eto Šiptari mu dižu spomenik iz zahvalnosti za NATO bombardovanje, kojom prilikom su ubijana i Šiptarska deca. Šiptari su se pomirili sa time, kada im je Klinton rekao da je to kolateralna šteta. ……………Praviš se pametna, iznosiš primere spomenika normalnih ljudi, pa neka budu oni i Eskimi. I Beograd je pun zaslužnih Slovenaca, nije ništa nenormalno da ima spomenik na primer Franca Prešerna, ali ne bi bilo normalno da se u Beogradu postavi spomenik zločinca Milana Kučana, ubicu 42 mladića pripadnika JNA.

 5. Rista says:

  hehe...šta to moji Srbi ponekad komentarišu i to još oštro? Ja skoro nikad i ništa ne komentarišem o Albancima, ali volem da čitam futurističke komentare mojih prijatelja ovde pa navratio kad sam vido da ih ima i da su verovatno zabavni. E nisam se zabavio tako lepo još od kad sam saznao da su Makedonci prekrili Skoplje sa spomenicima Aleksandru i konjima a konji sve imaju originalna makedonska krila. I Albanci moraju da imaju neku ljubav. Makar iz pijeteta a mi onda komentarišemo iz pljujeteta. Jelte moji Srbi, a onaj spomenik u BGD onom bogatom iskompleksiranom muslimanskom Caru? Jel i to treba da falim ili šta? Pa MI, Srbi, ga podigli brate mili. A mora da su nam se Albanci smejali onda. Jeste, to je istina i boli zar ne? Pa reko ja jednom - Istina je majka bola!(usput, jel ste ikad čuli za onu bolnu dosetku, dobacivanje, podbacivanje, mudrost ili šta li je već o iveru u tuđem oku? Ako niste, recte i oma ću vam je serviram)

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Nisu mogli da vam se smeju Albanci tada. Albanci su izumrli narod, kako da vam se smeju?

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Ako neka srpska budala odvali glupost, nije fer da se Albanci smeju svim Srbima.

   • persida says:

    Kosovce, momce, shvati vec jednom da ti ne predstavljas sve Srbe. Takva iluzija pripada sferi psihopatogije i vec je objasnjena u nauci. Zadrzi se na svojim shvatanjima, ako ih imas. Niti su Albanci nestali kao narod, niti su Srbi pobedili naciste, nego obratno. O tome mozemo da mislimo sta hocemo, ali to su proverljive cinjenice. Ideja da se Albanci smeju komentarima sa Intermagazina je komicna. Imaju ljudi preca posla. Imaju makar nekakav turizam, dok Srbi imaju samo Vucica i obecane investicije. Braneci toboze Srbe, ti u stvari branis Vucicev rezim, isti onaj rezim koji podrzava i tvoj ekumenski idol Porfirije.

 6. milorad5 says:

  Pa bajden je mrtav a oni to znaju i zato podižu spomenik da se uvuku u D.onima koji zajedno sa njima učetvuju u zaveri..Celu tu ekipu svuda poo svetu čeka strašna smrt kao onog ramsfelda ,jedva se sa dušom rastao koliko se napatio a to je tek početak i za njega i za ostale ubice iz tog klana,sad će amampurova a evo i olbrajtove-iznenada,samo će da ciknu.Oni će da se igraju okultizma ,ma sad će da vide šta je OKULTNO mamicu im alavu, bolje da se nikad nisu ni rodili, e tako će da požele

 7. Gospodi Pomiluj says:

  Pored Bajdena podigite i Kurtićiju da ne bude usamljen. Ala će Golubovi da kake po njima... od sveg srca. Biće to još jedno ruglo na srpskom kosovu, ali nema vrana, one već pocrkale od straha pred klintonovim spomenikom u Prištini.

 8. padre says:

  Jel' ta statua sadrž i senilnost?

 9. padre says:

  Kojem to Bajdenu, ima njih više i to sve bolji od boljeg!

 10. petrovgrad says:

  Kosovac, Šiptari su Hitlera zvali Baba Hitler, a Musolinija Daja (ujko) Musolini. Što se tiče Bore Vukmirovića, on nije bio Srbin, već Bugarin i pravo ime mu je Boris Vukmirov, mada vuče neke korene mislim iz Crne Gore i nikada se nije izjašnjavao kao Srbin. To i nije bitno, borio se protiv fašizma zajedno sa Ramiz Sadikuom i to cenim. Komuninisti odnosno članovi KPJ na KiM su bili u ilegali sve do 1950 godine. Bilo je članova KPJ ali u dobokoj ilegali. Najveći zlikovac za Srbe u Metohiji bio je Dušan Mugoša zvani Duć. On je bio operativnono zadužen za proterivanje Srba i naseljavanje emigranata iz Albanije uz podršku Rankovića i Krcuna. JNA ih je dočekivala na granici prema Albaniji i zajedno sa ovcama, bivolicama, konjima,... prebacivala ih na KiM i naseljavala na imanje sa kojih su proterani Srbi naseljenici. Starosedeoce, odnosno mještani kako su ih pogrdno zvali oficiri JNA Crnogorci mahom Bokejci-katolici ostavili su da ih maltretiraju emigranti. Za emigrante iz Albanije, za koje nisu imali odmah smeštaj bili su u logor u Brusu, a iz Brusa su ih naseljavali na otkupljena imanja Crnogoraca koji su išli na službu u Beograd. Takav slučaj je sa kućom roditelja našeg bivšeg ambasadora u Vatikanu, koji je prebegao kod Đukanovića.

  • Kosovac says:

   @ petrovgrad, .....Boro Vukmirović je rođen 1. avgusta 1912. godine u mestu Bracigovo, u Bugarskoj. Njegov otac Nikola, poreklom iz Crne Gore, iz Rijeke Crnojevića, bio je učesnik Ilindanskog ustanka, 1903. godine. Posle sloma ustanka bio je u zatočeništvu u Turskoj, a kasnije je otišao u Bugarsku, gde se oženio Stojankom i dobio tri sina — BORU, ANDRU i RADETA. Godine 1914. porodica se preselila u Peć, gde je Bora završio osnovnu školu i šest razreda gimnazije. U to vreme Pećka gimnazija je imala samo šest razreda, a dalje školovanje je trebalo nastaviti u Prizrenu za šta njegovi roditelji nisu imali mogućnosti, pa se posle završenog šestog razreda zaposlio kao radnik. Radio je u Peći i drugim mestima Kosova i Metohije. I tako dalje. ……………Kako to da se Bora nije izjašnjavao kao Srbin? Da li se izjašnjavao kao Bugarin zato što je rođen u Bugarskoj, možda se izjašnjavao kao Crnogorac zato što mu je otac iz Crne Gore? Pošto si ti rođen na Kosmetu, po tvojoj logici bi bilo ispravno da se kaže da si Šiptar? ……….Šiptari su Hitlera zvali „Daja (ujak) Hitler“, Musolini im nije bio interesantan za dokazivanje rođačkih veza. Cela Šipnija je Italijane posmatrala kao okupatora, balisti su iz nužde sarađivali sa Italijanima, nisu ih smatrali baš rođacima. Nemci su bili ono pravo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *