АЛБАНЦИ ПОДИЖУ БАЈДЕНУ СТАТУУ КОД УРОШЕВЦА: Вредност радова 600.000 евра – Изградња почела на Дан независности САД

АЛБАНЦИ ПОДИЖУ БАЈДЕНУ СТАТУУ КОД УРОШЕВЦА: Вредност радова 600.000 евра – Изградња почела на Дан независности САД

6 јула 2021

ПОВОДОМ Дана независности САД у Сојеву крај Урошевца надомак базе Бондстил свечано су отворени радови на пројекту уређења зелених површина и постављању статуе актуелног америчког председника Џоа Бајдена.

Припадници америчког Кфора из кампа Бондстил и грађани Урошевца учествују у тој активности коју спроводе у сарадњи са мрежом невладиних организација Авонет.

Очекује се да ће пројекат који ће финансирати грађани и предузећа из Урошевца коштати више од 600.000 евра.

Учесници пројекта су том приликом одали и почаст обелиску подигнутом у част покојног сина америчког председника Боа Бајдена који је радио за међународне институције на КиМ.

(Косово онлајн)

KOMENTARI19 коментара

  • Косовац says:

   @ radmila, …..Поштована, из твоја уста у Божије уши.

 1. Pravda says:

  I hitleru su dizali spomenik.

 2. Gardista says:

  Al ce da rusimo, idem sajlu da podmazem.

 3. Косовац says:

  Шиптари су исто што и Словенци и Хрвати, ропски менталитет. Пошто немају ништа своје да вреди, онда подижу споменике Скендер Бегу, Клинтону, Бајдену, Бајденовом сину, Тони Бљеру, Мајци Терези….. ………………..Могли би рецимо да направе и споменик заслужном Ибрахиму Ругови, без обзира на његово српско порекло, али и ту су у шкрипцу: Ибрахим Ругова је пре него што је отишао Богу на истину, променио муслиманску веру у римокатоличку веру. Па како ће онда са том флеком да изађу пред Мухамеда, незгодно.

  • Косовац says:

   Током целог II светског рата, Шипе су били на страни свог ујака Хитлера. Па је незгодно, иако је велика временска дистанца, да славе сада неке тадашње фашистичке јунаке. Можда грешим душу, али једва је успело да се створи једно име Рамиз Садику, кога су балисти стрељали заједно са Србином Бором Вукмировићем. Зато су у циљу Братства и Јединства, комунисти форсирали појам „Боро и Рамиз“ као добар симбол. Симбол је био заиста добар, али неуспешан. Неуспешан зато што је било исто као када бисере просипаш комунистичким свињама, бисери се упрљају, а свиње остају свиње. Ево ономад је Ненад Чанак обишао своје свиње, и нама несебично пренео утиске. Боље то није могла да уради ни Наташа Кандић.

  • Ljubljana says:

   Spomenik Vuka Karadžiča v Ljubljani, Mihajlo Pupin na Bledu, spomeniki srbskim borcem NOB v Beli krajini, Kozjanskem.. Svetozar Borojevič v Novi Gorici..itd. Kosovac dušo moja nesretna...lep pozdrav!

   • Косовац says:

    @ Ljubljana, .....Душо срећна. Повлачим моје речи којима сам Словенце сврстао овог пута у исту групу са Хрватима и Шиптарима. Мало сам се занео и претерао знајући чињеницу да су се пре тридесет година Словенци, Хрвати и Шиптари удружили против Срба, удружили се у једном злочиначком подухвату. Повлачим речи само зато што заиста Словенци нису направили споменик Хитлеру, нити неком другом Данке Дојчланду. ……………Иначе, многи Била Клинтона сврставају у ранг Хитлера, али ето Шиптари му дижу споменик из захвалности за НАТО бомбардовање, којом приликом су убијана и Шиптарска деца. Шиптари су се помирили са тиме, када им је Клинтон рекао да је то колатерална штета. ……………Правиш се паметна, износиш примере споменика нормалних људи, па нека буду они и Ескими. И Београд је пун заслужних Словенаца, није ништа ненормално да има споменик на пример Франца Прешерна, али не би било нормално да се у Београду постави споменик злочинца Милана Кучана, убицу 42 младића припадника ЈНА.

 4. Риста says:

  хехе...шта то моји Срби понекад коментаришу и то још оштро? Ја скоро никад и ништа не коментаришем о Албанцима, али волем да читам футуристичке коментаре мојих пријатеља овде па навратио кад сам видо да их има и да су вероватно забавни. Е нисам се забавио тако лепо још од кад сам сазнао да су Македонци прекрили Скопље са споменицима Александру и коњима а коњи све имају оригинална македонска крила. И Албанци морају да имају неку љубав. Макар из пијетета а ми онда коментаришемо из пљујетета. Јелте моји Срби, а онај споменик у БГД оном богатом искомплексираном муслиманском Цару? Јел и то треба да фалим или шта? Па МИ, Срби, га подигли брате мили. А мора да су нам се Албанци смејали онда. Јесте, то је истина и боли зар не? Па реко ја једном - Истина је мајка бола!(успут, јел сте икад чули за ону болну досетку, добацивање, подбацивање, мудрост или шта ли је већ о иверу у туђем оку? Ако нисте, рецте и ома ћу вам је сервирам)

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Нису могли да вам се смеју Албанци тада. Албанци су изумрли народ, како да вам се смеју?

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Ако нека српска будала одвали глупост, није фер да се Албанци смеју свим Србима.

   • persida says:

    Kosovce, momce, shvati vec jednom da ti ne predstavljas sve Srbe. Takva iluzija pripada sferi psihopatogije i vec je objasnjena u nauci. Zadrzi se na svojim shvatanjima, ako ih imas. Niti su Albanci nestali kao narod, niti su Srbi pobedili naciste, nego obratno. O tome mozemo da mislimo sta hocemo, ali to su proverljive cinjenice. Ideja da se Albanci smeju komentarima sa Intermagazina je komicna. Imaju ljudi preca posla. Imaju makar nekakav turizam, dok Srbi imaju samo Vucica i obecane investicije. Braneci toboze Srbe, ti u stvari branis Vucicev rezim, isti onaj rezim koji podrzava i tvoj ekumenski idol Porfirije.

 5. milorad5 says:

  Pa bajden je mrtav a oni to znaju i zato podižu spomenik da se uvuku u D.onima koji zajedno sa njima učetvuju u zaveri..Celu tu ekipu svuda poo svetu čeka strašna smrt kao onog ramsfelda ,jedva se sa dušom rastao koliko se napatio a to je tek početak i za njega i za ostale ubice iz tog klana,sad će amampurova a evo i olbrajtove-iznenada,samo će da ciknu.Oni će da se igraju okultizma ,ma sad će da vide šta je OKULTNO mamicu im alavu, bolje da se nikad nisu ni rodili, e tako će da požele

 6. Gospodi Pomiluj says:

  Pored Bajdena podigite i Kurtićiju da ne bude usamljen. Ala će Golubovi da kake po njima... od sveg srca. Biće to još jedno ruglo na srpskom kosovu, ali nema vrana, one već pocrkale od straha pred klintonovim spomenikom u Prištini.

 7. padre says:

  Jel' ta statua sadrž i senilnost?

 8. padre says:

  Kojem to Bajdenu, ima njih više i to sve bolji od boljeg!

 9. petrovgrad says:

  Kosovac, Šiptari su Hitlera zvali Baba Hitler, a Musolinija Daja (ujko) Musolini. Što se tiče Bore Vukmirovića, on nije bio Srbin, već Bugarin i pravo ime mu je Boris Vukmirov, mada vuče neke korene mislim iz Crne Gore i nikada se nije izjašnjavao kao Srbin. To i nije bitno, borio se protiv fašizma zajedno sa Ramiz Sadikuom i to cenim. Komuninisti odnosno članovi KPJ na KiM su bili u ilegali sve do 1950 godine. Bilo je članova KPJ ali u dobokoj ilegali. Najveći zlikovac za Srbe u Metohiji bio je Dušan Mugoša zvani Duć. On je bio operativnono zadužen za proterivanje Srba i naseljavanje emigranata iz Albanije uz podršku Rankovića i Krcuna. JNA ih je dočekivala na granici prema Albaniji i zajedno sa ovcama, bivolicama, konjima,... prebacivala ih na KiM i naseljavala na imanje sa kojih su proterani Srbi naseljenici. Starosedeoce, odnosno mještani kako su ih pogrdno zvali oficiri JNA Crnogorci mahom Bokejci-katolici ostavili su da ih maltretiraju emigranti. Za emigrante iz Albanije, za koje nisu imali odmah smeštaj bili su u logor u Brusu, a iz Brusa su ih naseljavali na otkupljena imanja Crnogoraca koji su išli na službu u Beograd. Takav slučaj je sa kućom roditelja našeg bivšeg ambasadora u Vatikanu, koji je prebegao kod Đukanovića.

  • Косовац says:

   @ petrovgrad, .....Боро Вукмировић је рођен 1. августа 1912. године у месту Брацигово, у Бугарској. Његов отац Никола, пореклом из Црне Горе, из Ријеке Црнојевића, био је учесник Илинданског устанка, 1903. године. После слома устанка био је у заточеништву у Турској, а касније је отишао у Бугарску, где се оженио Стојанком и добио три сина — БОРУ, АНДРУ и РАДЕТА. Године 1914. породица се преселила у Пећ, где је Бора завршио основну школу и шест разреда гимназије. У то време Пећка гимназија је имала само шест разреда, а даље школовање је требало наставити у Призрену за шта његови родитељи нису имали могућности, па се после завршеног шестог разреда запослио као радник. Радио је у Пећи и другим местима Косова и Метохије. И тако даље. ……………Како то да се Бора није изјашњавао као Србин? Да ли се изјашњавао као Бугарин зато што је рођен у Бугарској, можда се изјашњавао као Црногорац зато што му је отац из Црне Горе? Пошто си ти рођен на Космету, по твојој логици би било исправно да се каже да си Шиптар? ……….Шиптари су Хитлера звали „Даја (ујак) Хитлер“, Мусолини им није био интересантан за доказивање рођачких веза. Цела Шипнија је Италијане посматрала као окупатора, балисти су из нужде сарађивали са Италијанима, нису их сматрали баш рођацима. Немци су били оно право.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u