АЛБАНЦИ ПОКРЕНУЛИ САМОУНИШТЕЊЕ: 31. марта 2020. Косово ће престати да постоји!

ALBANCI POKRENULI SAMOUNIŠTENJE: 31. marta 2020. Kosovo će prestati da postoji!

22 januara 2020

Kosovsko ministarstvo finansija upozorilo je da, ukoliko do 31. marta ne bude usvojen Nacrt budžeta, neće biti moguće vršiti novčane transakcije, osim onih koje se odnose na otplatu javnog duga.

„Nijedna budžetska organizacija ili drugi javni organ ne može odobriti bilo koji trošak ili isplatu dok novi Zakon o aproprijacijama ne bude odobren“, saopštilo je ministarstvo, preneo je prištinski Zeri.Navodi se da su ministarstvo i trezor ovlašćeni da vrše samo plaćanja za vraćanje javnog duga koji je zakonito pribavljen u trenutku kada te isplate dospevaju.

U slučaju da do takve situacije dođe, biće obustavljene sve isplate bezbednosnim agencijama državnoj službi, penzije i socijalna pomoć, kao i se druge budžetske obaveze od 28. februara, odnosno 31. marta, upozoreno je iz resora finansija.

Stoga je, navodi se, potrebno formirati parlamentarne odbore u kosovskom parlaamentu, koji će moći da se bave Nacrtom zakona o budžetu za 2020. godinu.

Ukazuje se da vlada koja je u ostavci nema ovlašćenja da odobri Nazrt budžeta, koji je i politički dokument koji odražava strateške ciljeve i program vlade.

KOMENTARI5 komentara

 1. Suri Cat says:

  Biće njima tek veselo

 2. petrovgrad says:

  Šiptari se pitaju za državne odluke, koliko i bula za gaće. Klasičan protektorat medjunarodnih hoštaplera pre svega iz EU.

  • Kosovac says:

   Tresla se gora, rodio se miš. ……….Sve će to da reši Komesrijat EU zadužen za pitanja Regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

 3. Gardista says:

  Srbima ukidaju sve pa onda Siptarcinama...nije to bez razloga.

 4. Istina says:

  Okreće se kolo sreče, gubi se na svim segmentima, najgore su več dokazali, imali bi državu ali da jim drugi sredjuju ostale stvari. Kada je Austrougarska zamišljala južnu Dušanovu Srbiju kao tudju teritoriju zamišljala je državu sa 30% pismenosti naroda buduće Albanije, jer nisu želeli pismen narod. Albanija je tek za vreme Envera Hođe dobila pismenost više od 60% sada tako u lažnoj državi Kosovo očekuju podržku USA država ali jim se računi ne uklapljaju nešto. Fali jim organizacija i podrška ali narodi EU polako shvataju da su otvorili pandorinu kutiju...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *