АЛБАНЦИ ПОКРЕНУЛИ САМОУНИШТЕЊЕ: 31. марта 2020. Косово ће престати да постоји!

АЛБАНЦИ ПОКРЕНУЛИ САМОУНИШТЕЊЕ: 31. марта 2020. Косово ће престати да постоји!

22 јануара 2020

Косовско министарство финансија упозорило је да, уколико до 31. марта не буде усвојен Нацрт буџета, неће бити могуће вршити новчане трансакције, осим оних које се односе на отплату јавног дуга.

„Ниједна буџетска организација или други јавни орган не може одобрити било који трошак или исплату док нови Закон о апропријацијама не буде одобрен“, саопштило је министарство, пренео је приштински Зери.Наводи се да су министарство и трезор овлашћени да врше само плаћања за враћање јавног дуга који је законито прибављен у тренутку када те исплате доспевају.

У случају да до такве ситуације дође, биће обустављене све исплате безбедносним агенцијама државној служби, пензије и социјална помоћ, као и се друге буџетске обавезе од 28. фебруара, односно 31. марта, упозорено је из ресора финансија.

Стога је, наводи се, потребно формирати парламентарне одборе у косовском парлааменту, који ће моћи да се баве Нацртом закона о буџету за 2020. годину.

Указује се да влада која је у оставци нема овлашћења да одобри Назрт буџета, који је и политички документ који одражава стратешке циљеве и програм владе.

KOMENTARI5 коментара

 1. petrovgrad says:

  Šiptari se pitaju za državne odluke, koliko i bula za gaće. Klasičan protektorat medjunarodnih hoštaplera pre svega iz EU.

  • Косовац says:

   Тресла се гора, родио се миш. ……….Све ће то да реши Комесријат ЕУ задужен за питања Регионалне сарадње на Западном Балкану.

 2. Gardista says:

  Srbima ukidaju sve pa onda Siptarcinama...nije to bez razloga.

 3. Istina says:

  Okreće se kolo sreče, gubi se na svim segmentima, najgore su več dokazali, imali bi državu ali da jim drugi sredjuju ostale stvari. Kada je Austrougarska zamišljala južnu Dušanovu Srbiju kao tudju teritoriju zamišljala je državu sa 30% pismenosti naroda buduće Albanije, jer nisu želeli pismen narod. Albanija je tek za vreme Envera Hođe dobila pismenost više od 60% sada tako u lažnoj državi Kosovo očekuju podržku USA država ali jim se računi ne uklapljaju nešto. Fali jim organizacija i podrška ali narodi EU polako shvataju da su otvorili pandorinu kutiju...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u