АЛБАНЦИ ПОСЛАЛИ ПИСМО БАЈДЕНУ: Траже да Америка и ЕУ уведу санкције Вучићу

ALBANCI POSLALI PISMO BAJDENU: Traže da Amerika i EU uvedu sankcije Vučiću

4 oktobra 2023

Albansko-američke organizacije iz različitih delova Sjedinjenih Država uputile su pismo predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u kojem su izrazile zabrinutost zbog postupaka Srbije prema tzv. Kosovu i zahtevale da SAD i EU da preduzmu mere protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića, prenosi Reporteri.

„Duboko smo zabrinuti zbog tekuće pretnje koju Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić predstavljaju prema Kosovu i njegovom narodu“, navodi se u pismu koje je potpisalo oko 90 albansko-američkih udruženja i grupa.Potpisnici pisma zatražili su od predsednika Bajdena sastanak kako bi razgovarali o situaciji.

Priština je optužila Beograd da podržava i oprema grupu koja je izvršila napad u selu Banjska.

„Srbija je iznova pokazala da predstavlja opasnost za Kosovo, njene susede i širu međunarodnu zajednicu. Sjedinjene Države i Evropska unija ne mogu više da tretiraju Srbiju kao pouzdanog partnera dok ona snabdeva i pruža utočište teško naoružanim teroristima“, navodi se u pismu.

KOMENTARI8 komentara

 1. opet je says:

  Ja sam za to da Vučića ipsoručimo organima lažne države Kosovo ili albanije, sve jedno, pa da mu oni tamo sude. time bismo rešili više aktuelnih problema, a najvažnije od svega rešili bismo se velikog izdajnika i kriminalca.

 2. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Aaaaaaauuuuuuuuuuuuuuu, kako su oni pametni 🤣

 3. Željko says:

  U lijepom razgovoru sa Vašim veleposlanikom/ambasadorom u Tirani, sin mu nogometaš u Španjolskoj a kćerka pijanistica u Australiji na ljetovanju ove godine rekao sam mu da će umjesto AV imati u uredu uskoro fotografiju novog predsjednika Srbije, Milorada Dodika! Američko "čedo"! Veoma dugo i intenzivno radio je, “politički”, na povratku Aljbina Kurtija, premijera Kosova, iz totalne defanzive u djelimičnu ofanzivu! I pomogao je Kurtiju da se vrati. Uz prorusku paravojnu formaciju! AV "iza leđa" dok je AV bio u državi "velikog brata", sjednica UN! Pomogao je Dodik i Robertu Ficu, koji je prije par dana pobijedio, sa svojom strankom SMER-SSD, na parlamentarnim izborima u Slovačkoj. Fico je izrazito proruski orijentiran političar, a Slovačka je dio EU! Srbi, imate par novih Tita, množina: DodiG, Hrvat od Tomislavgrada, Ana sa otoka Krka "premijerka" i "srpska" članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, unuka ustaškog satnika Peje Marića i sestrična rođenog ujaka Ive Marića predsjedatelja udruge dragovoljaca HVO, Željka Cvijanović! Dodik i Fico sastali su se 08.09. ove godine u Banjaluci.

 4. milorad5 says:

  šiptari su pod direktnom komandom ustaša u ime NATO pakta....uskoro neće biti ni ustašije u hrvatskoj ni NATO pakta jer će rusi da ih reše daljinski a šiptare će mi morati da rešimo manuelnom kontrolom:)...sve se pakuje u toku sledeće god.definitivno...zver je haosu i u vašingtonu je počelo da se lomi,zato je sve zastalo....tako će da prodju i ovi zahtevi šljama sa periferije...očigledno je da nemaju više vremena da se bave "zahtevima" ljudskog djubreta i taloga,koju i zver sama prezire...

  • Željko says:

   @milorad5 Ne možete da se "riješite" Hrvata unutar "srpskih redova" i u Srbiji! Milorad DodiG, Željka Cvijanović, Ana Brnabić, Sonja Biserko, Zdravko Ponoš, itd., itd. Hrvata u Srbiji imate i sa "oporbe" i sa strane "vlasti"!

 5. Kulak says:

  I Ante Paveliću je pisao pismo da udara na Ameriku.

 6. Ficko says:

  Tipično za Albance, tačnije za njihov otpad.

 7. EkRostand says:

  S obzirom da su i šipčuge i amerikenjci ljudski talog,nije nikakvo čudo da se tako dobro slažu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *