Албанци предлажу ново име за Македонију!

Albanci predlažu novo ime za Makedoniju!

2 juna 2015

1111 344Lider Demokratske partije Albanaca Menduh Tači predložiće novo ime za Makedoniju koje neće, kako je rekao, sadržati slovenski prefiks niti sufiks.

Tači je izjavio da će on i njegov kolega, lider DUI-ja Ali Ahmeti, evropskom komesaru Johanesu Hanu danas izneti jasan stav o imenu te države, odnosno predložiće da novo ime ne sme da sadrži nikakav, kako je rekao, slovenski prefiks niti sufiks.

„Ahmeti i ja ćemo na sastanak sa Hanom i ostalim liderima izaći sa zajedničkim stavom, iako od toga ne može da se izrodi nešto ozbiljno, jer je problem u makedonskim liderima“, rekao je Tači, preneo je Balkanveb.

On je kazao da Ahmeti i on smatraju da Makedonija treba da promeni ime, s tim da novo ime ne sme da ima nikakav „slovenski prefiks niti sufiks kako bi zemlja ušla u NATO“.

Tači tvrdi da ostavka troje funkcionera VMRO, Saša Mijalkova, Gordane Jankulovske i Mileta Janakijevskog, nisu posledica događaja u Kumanovu 9. maja.

„Oni su ostavke podneli zbog (afere) prisluškivanja (koju je obelodaniio SDSM), a ne zbog Kumanova“, izjavio je Menduh Tači.

Upitan zašto nijednom nije otišao u Kumanovo od sukoba terorista sa makedonskim bezbednosnim snagama, Tači je rekao:

„Nisam hteo da postupim kao (lider SDSM Zoran) Zaev, koga je dočekalo 200 ljudi. Da sam ja tamo otišao, mene bi dočekalo 5000 tamošnjih stanovnika“.

Inače, u Skoplju još nisu završeni jutros započeti razgovori komesara Hana s predstavnicima četiri najuticajnije makedonske partije – vladajuće VMRO-DPMNE premijera Nikole Gruevskog i partije Albanaca DUI Alija Ahmetija i opozicionih SDSM Zorana Zaeva i partije Albanaca DPA Menduha Tačija.

(Tanjug, Srbin info)

KOMENTARI10 komentara

 1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Predlažem da novo ime ovog rezervata u kome obitavaju poštovaoci levog muda nakosookijeg kretena u ovom dijelu Vaseljene, Prpoeskog, bude Neovisna Republjik Leblebija, da im na zastavi mesto Grčkog Sunca bude ku@rac Bukerfala, konja Alexandra Macedonskog, a na grbu dve od tri dojke Kaliope Sumanute. Jer ko drugome jamu kopa, sam na kraju zove popa. PRAVOSLAVNOG: Srpske Pravoslavne Crkve. Ne tamo neke bugaraške, titoističke i sotonističke. Šta su tražili, to su kradljivci grčkog imena, bugarskog jezika i srpske zemlje i dobili. Ali kanda nisu još dobili koliko treba, a treba, i treba im jebati mamu vmro-vsku, zbog svega što su kao izmišljeni narod, takozvana tikva bez korena i identiteta, činili prema Srbima, a ako se malo bolje informišete, shvatićete da nisu ništa bolji od tih Šiptara koji im sad jebu kevu pomakedončenu. Znate koliko mi ih je žao? Ni malo.

 2. Makedon says:

  Ti mora da si tezok pacient.....Vakva zloba moze da ima samo kaj retardirani rodeni po tezok incest. Sigurno si nevraboten, bez dom, bez familija, gaden..drugo objasnuvanje nema

 3. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Makedonec, nauči srpski,bre,pizda ti materina bugarska, kad već brabonjaš po SRPSKOM portalu. Nataknemo vam Ćelavu Pevačicu na klinac.

 4. Miroslav says:

  Lady Gaga je satanista i retardirani provokator. Amin !

 5. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Šta je, Miroslavy, pomakedončena bugaraška podguzna muvo? Da nisam rekla nešto što nije tačno? Idi u tu BJRM pa pogledaj razorana srpska vojnička grpblja,ustašo, pitaj ono malo Srba što još smeju da se izjasne kao Srbi kolika su im prava u BJRM, ako uopšte imaju neka prava, vole, razmotri malo u kakvom je stanju Srpska Crkva u BJRM, pa se onda javi, splačino. Koga žališ? Nad kim lamentiraš? Koga braniš? Nisu oni nama Srbima nikakva braća. Oni su samo jedna od pedeset nijansi srbomrzačke sive, konju.

 6. Miroslav says:

  Izvinjavam se Lady Gaga nije satanista nego je satanistkinja.Amin !

 7. Miroslav says:

  Karakteristike satanista: laž, mržnja, nemir,gnev, podvojenost, srebroljublje i tako dalje da ne nabrajam. Pokaj se zmijo u ime Hrista.

 8. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Vauuuu, Miroslavy, MUŠKARČINO, kako si ti samo pametan......... ....i kako si mi samo održao lekciju, evo, sva sam se naježila........ Šečeru mali........ Nego........ Pa čak i da jesam sve to što nabrajaš, šta sam ja to, sirota, rekla o BJRM i bjrmovcima što nije tačno? Inače, ti mora da si dete iz nekog mešovitog (b)raka, i to konja Alexandra Makedonskog i neke protobugarske komunjare. Kako drugačije objasniti ovoliku žal nad onima koji žaljenje ne zaslužuju. P.S. Nisam srebroljub.......više volim keš, u apoenima od po 100, evra, ili bogatstvo u obliku kvalitetnih nekretnina......ali dobro. Ne bunim se ni protivu plemenitih metala. A vi, Miroslavy, kakao ste danaske....?........

 9. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Jao , ja jadna mislila da je Miroslaw neki zabludeli Srb, al'@ eve mi sad pristigla informacija da je i on od ove bugaraške sorte..........

 10. Miroslav says:

  Jesi se prepoznala jadnice bedna, bolje bi ti bilo da posetiš neku kliniku što pre, ili da imaš dobarog sexa sa nekim bez razlike dali je iz Srbije, Bugarske ili kao što kažeš iz BJRM, jer ti očigledno manjka s obzirom na izraženu frustraciju i veliku negativnost koju ispoljavaš u tvojim komentarima. Molim te ne izazivaj podele pomiri se sa sobom i živi u miru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *