ALBANCI PROTESTVOVALI ISPRED ZGRADE UEFA: Vređali Srbe i lansirali dron

ALBANCI PROTESTVOVALI ISPRED ZGRADE UEFA: Vređali Srbe i lansirali dron

2 novembra 2014

sp-sipci-mala-za-unutraPrema pisanju internet portala “Kurir.rs” Albanci su juče protestovali ispred sedišta evropske „kuće fudbala“ skandirajući uvredljive poruke na račun Srbije

Iako su najavljivali više hiljada demonstranata, na jučerašnjem protestu ispred sedišta UEFA u Nionu pojavilo se tek nekoliko stotina Albanaca, koji su, nezadovoljni odlukom Disciplinske komisije, pred evropskom „kućom fudbala“ lansirali dron sa zastavom svoje zemlje, kako “Kurir” piše.

Dugo najavljivani skup nezadovoljnih Albanaca nije naišao na veliki odziv među njihovom dijasporom, pa se juče ispred sedišta UEFA pojavilo tek nekoliko stotina ljudi. Okupljeni su tokom protesta pevali albanske nacionalističke pesme i uzvikivali parole protiv Srbije i evropske „kuće fudbala“, a u jednom trenutku su lansirali i dron s albanskom zastavom.

Protestni skup pod nazivom „Ponosni crveno-crni“ imao je cilj da čelnicima UEFA ukaže na „nepravdu“ zbog odluke Disciplinske komisije da meč u Beogradu registruje trijumfom Srbije sa 3:0.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *